Bal Festivali 13-14 Ağustosta

Çamoluk Bal festivali Kurban bayramının üçüncü günü başlayacak

Bal Festivali 13-14 Ağustosta

Bu yıl 27. si yapılacak  olan Çamoluk Bal Festivali için tarihler belli oldu.
13-14 Ağustoa 2019 olarak belirlenen tarihler, aynı zamanda Kurban Bayramının üçüncü ve dördüncü gününe denk geliyor.
Çamoluk Bal Festivalinde her yıl olduğu gibi bu yıl da bir çok sanatçı sahne alacak.
Bal ile ilgili bilimsel ya da geleneksel bilgilerin tecrübelerin aktarılması ve paylaşılması yerine eğlence ağırlıklı geçen festivalde 18 sanatçı  ağırlanacak.
13 Ağustos 2019 Salı günü saat:16:00'da açılışı yapılacak olan Bal festivalinin 14 Ağustos 2019 Çarşamba gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.
Çamoluk Bal Festivalinde bu yıl Ağalık yarışı da yapılacak.
2017 yılında Çamoluk Derneği ve Festival Tertip Komitesi aldığı bir karar ile, Bal Ağalık yarışını her yıl yerine,  iki yılda bir yapılmasına karar vermişti.
2017 - 2019 yılı Bal Ağalığını İş Adamı Zeynel Nazlı 55000 TL ile en yüksek fiyatı teklif ederek kazanmıştı.
Konu ile ilgili olarak Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik Çamoluk Haber'e yaptığı açıklamada; Tüm Hemşehrilerimiz Çamoluk bal Festivaline bekliyoruz  dedi.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 13:16

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Avni TURAN
Avni TURAN - 5 yıl Önce

Hep aynı sanatçılar, heyecansız katılımsız, amaçsız. Günah kazandırmaktan başka bir işe yaramaz, Allah rızasından yoksun bal festivalleri iptal edilmeli.

Avni TURAN
Avni TURAN - 5 yıl Önce

Hangi kültürden bahsediyorsunuz, kültür mü bırakıldı. Her gün, türkü, televizyon programı, horon, eğlence, aynı kişiler. Hangi kültürü tanıtıyorsunuz, kadın erkek karışık horon oynamak mı bizim kültürümüz, gelen üç beş siyasetçi onlar da hep sen ben bizim oğlan tadında. Hele de şu Nurettin Canikli, kardeşi ile birlikte evlere şenlik.
Hep aynı türküler, salla mendili, sallayın bakalım, Allah kurtarsın. Bırakın bu boş işleri, hayat şarkı türkü, oyun eğlenceden ibaret değildir vesselam.

USLUCALI YAKUP
USLUCALI YAKUP - 5 yıl Önce

Bal festivali birliğimizi beraberliğimizi kültürümüzü simgeleyen en önemli bir aktivite olup çamoluğumuzu farklı toplumlara yansıtan güzel bir etkinliktir şimdi hep aynı sanatçılar diyorsunuz ama camoluğu o kültürü yaşatan vadiyi toplumu seven tabiki de vadi sanatçılarıdır bizi en iyi anlatan türkülerde horonlarda onlardır ben tüm hemşerilerimi bal festivaline katılmalarını rica ediyorum Çamoluk sevdası bir başkadır Thm.sanatçısı USLUCALI YAKUP

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205