Bal Festivali Bayramın 2. Günü Yapılacak

Geçtiğimiz yıl yapılamayan Bal Festivali, Bu sene yeniden yapılmaya başlanacak.

Bal Festivali Bayramın 2. Günü  Yapılacak

 Geçtiğimiz yıl,  ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle yapılmayan Çamoluk Bal Festivali, bu yıl Kurban Bayramının ikinci günü yapılacak.
Çamoluk Kaymakamılığı, Çamoluk Belediye Başkanlığı, Çamoluk Derneği ve Çamoluk Arıcılar Derneğinin ortaklaşa düzenleyeceği Bal Festivalin de, bazı ilkler de yaşanacak.
Çamoluk Derneği Bal Festivali Komitesi  tarafından konu ile ilgili olarak,Çamoluk Haber'e yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıllarda hakkında çeşitli iddiaların ortaya çıktığı ve daha sonraki festivallerde yapılmayan Bal Ağalığının da yeniden hayata geçirileceği açıklandı.

Yapılan açıklamada; Bal Ağalığı için kesinlikle önceden yapılan bir anlaşmanın olmayacağı, dileyen herkesin  açık arttırmaya katılarak, bu yarışa dahil olabileceği ifade edildi.
En fazla rakamı verenin "Ağa" olacağını dile getiren Bal Festivali Komitesi, katılmak isteyenlerin, daha önceden derneğe isim bildirmeleri halinde kendilerinin, ağalık yarışında  sahneye davet edileceklerini bildirdiler.

Ayrıca yapılan açıklamada; Bu yıl yine bir ilk olarak hiç bir sanatçıya dernek tarafından ödeme yapılmayacağını, bunun yerine sanatçılara; kendi sponsorunu bul, yada ücretsiz olrak çıkmak isterseniz çıkabilirsiniz teklifinin yapılacağı açıklandı.

Bu uygulamaya gerekçe olarak; bu yıl burs verilen öğrenci, yetim ve yardım edilen ihtiyaç sahibi sayılarında artış yaptıklarını, ödeme rakamlarını da arttırdıklarını söyleyerek,  masrafların arttığını dile getirdiler.

Festivale yerli sanatçıların yanında, sponsor bulmaları halinde, yabancı sanatçıların da katılabileceğini açıklayan Festival Komitesi, yaklaşık 25 ila 30 sanatçının katılmasını beklediklerini ifade ettiler.

2 gün sürecek olan festival; Kurban Bayramının ikinci günü öğleden sonra başlayıp, gece saat:24:00' kadar devam edecek, üçüncü günü de, yine öğle saatlerinde başlayacak olan festival, gece geç saatlere kadar devam edecek.

Bal Ağalığı yarışının, festivalin 2. günü yapılacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada; Bal Festivalinden bir hafta önce, Çamoluk Kaymakamı, Çamoluk Belediye Başkanı ve  Çamoluk Dernek Başkanının, tüm köy ve mahalleleri ziyaret ederek, vatandaşları festivale davet edecekleri açıklandı.

Çamoluk Bal Festivali Komite Başkanı  Yuvacık Köyünden iş Adamı Emin Karabul olurken,
üyelerde şu isimlerden oluştu.

Kadir Alegöz,Fikret Kuzkaya,Hüseyin kızılhan,Ünal Sarıdoğan,Kenan Lortoğlu,Mustafa Bayındır ve Cemalettin Çolak.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2017, 13:31

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205