Kaymakam ve Belediye Başkanı Bektaş Bey Camiini Ziyaret etti

Çamoluk Kaymakamı Kemal Karahan, Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme ile birlikte Tarihi Bektaş Bey Camini ziyaret etti.

Kaymakam ve Belediye Başkanı Bektaş Bey Camiini Ziyaret etti

 Çamoluk Kkaymakamı  Kemal Karahan Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme ile birlikte Sarpkaya köyünü ve köyde bulunan tarihi Bektaşbey Camisini ziyaret etti.

Çamoluk'un en uzak köylerimizden olan Sarpkaya köyünde, vatandaşların çay ikramından sonra, Bektaşbey Camisine geçildi. 1800'lü yılların başında cami ve imarethane olarak, Bektaş Bey tarafından inşa ettirilen cami; tavanı ve içerisindeki ahşap işçiliği ve süslemede kullanılan kök boyası ile bölgemizdeki ender camiler arasında yer almaktadır.

Sarpkaya köyü muhtarı Adil Güngör'den köyün ve caminin geçmişi, yapım tekniği ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Kemal Karahan; günümüze kadar hak ettiği değeri göremeyen ve bir turizm merkezi olarak bilinmeyen caminin çevre düzenlemesi ve restorasyonu için Çamoluk Belediyesi ile işbirliği halinde, gerekli çalışmaların yapılması için gayret edileceğini ifade etti.

Sarpkaya köyü ve çevre köylerin sınırları içerisinde bulunan yabani dağ keçilerinin varlığına dikkat çeken Kaymakam; bu hayvanların yöremizin doğal bir güzelliği ve zenginliği olduğunu ifade etti. Bu hayvanların doğal yaşam alanında korunması için, kaçak avcılara asla müsaade edilmeyeceğini ve yasal yaptırımların en ağır şekilde uygulanacağını söyleyen Kaymakamımız, bu konuda vatandaşlarımız ve köy muhtarlarımızın duyarlı olması gerektiğini ve avcıların mutlaka Jandarmaya haber verilmesini ifade etti.

Ziyaret kapsamında köy sınırları içerisinde yer alan traverten ocağı ve üretim tesisi de ziyaret eden heyet daha sonra köyden ayrıldılar.




YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 9 yıl Önce

Sayın kaymakamımızın ve ilçe belediye başkanımızın ZAGPA KÖYÜMÜZÜ ziyaretlerinden dolayı kendilerine ZAGPALI olarak teşekkür etmeyi bir borç bilerek, hoş geldiniz sayın kaymakamım, sayın belediye başkanım.
Savaş Hocam, bu vadide çok büyük işlere imza atacağınıza canı gönülden size inanmaktayız. Yılların birikimlerinizi ve kimsenin aklına dahi getiremediği bir çok PROJELERİ bu vadinin insanlarına hediye edeceğinizi ve özellikle BU SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE KAPALI ALAN PAZAR PROJENİZİ HAYATA GEÇİRDİĞİNİZDE bu vadiye yapılan en hayırlı iş olacağına ve bu vadi insanı sizleri hiç bir zaman unutmayacağını, eserleriniz yıllarca hayırla anılacağı bir eser olacaktır. TEŞEKKÜRLER sayın KAYMAKAMIM, TEŞEKKÜRLER sayın BELEDİYE BAŞKANIM..
Kemal KUŞCUL --- ZAGPA BAYIRKÖYÜ

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205