Atakan Safi den Savcıya Tepki!

İTO Meclis Üyesi bir grup, tutuklu bulunan İTO BaşkanıYalçıntaş'ı cezaevinde ziyaret etme isteklerinin reddedildiğini bildirdi.

Atakan Safi den Savcıya Tepki!

 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi bir grup, bir soruşturma kapsamında tutuklu bulunan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ı cezaevinde ziyaret etme isteklerinin reddedildiğini bildirdi.

İTO Meclis Üyesi aynı zamanda Çamoluklu  Çakılkaya Köyünden olan Ali Sinan Safi, adliye önünde bazı meclis üyeleriyle yaptığı açıklamada, Yalçıntaş'ı cezaevinde ziyaret etmek için başvuruda bulunduklarını, ancak bu taleplerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca reddedildiğini ifade etti.

''Yalçıntaş'ın usulsüz bir işlem içinde olduğunu düşünmediklerini'' söyleyen Safi, ''Murat Yalçıntaş sıradan birisi değil. Biz, Sayın Yalçıntaş'a destek vermek üzere ziyarette bulunmak istiyoruz. Ancak ziyaret başvurumuz, sebep gösterilmeden reddediliyor'' dedi.

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerle görüşmelere ilişkin yasa, yönetmelik ve tüzükler bulunduğunu, buna göre tutuklu ve hükümlülerin öncelikle yakın akrabalarıyla görüşebileceklerini ifade ettiler.

Tutuklu ve hükümlülerin, yakın akrabaların dışındaki kişilerle ancak makul sebepler olması durumunda görüşebileceğini anlatan başsavcılık kaynakları, bazı İTO yetkililerine daha önce Yalçıntaş'ı ziyaret izni verdiklerini, son ziyaret taleplerinin reddedilmesinin özel bir sebebinin olmadığını kaydettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205