CHP Giresun Sıkıntılı

Seçim sathı mahaline girildiği bu günlerde CHP Giresun 1. sıra mücadelesi hızlanıyor.

CHP Giresun Sıkıntılı
Eski İl Başkanı Aykut Gezmiş'in de, Millet Vekili adaylığı için istifa etmesiyle birlikte, CHP Giresun da 1 Sıra yarışı hızlandı.
Mevcut Millet Vekili Eşref Karaibrahim'i Belediye Başkanı Kerim Aksu,Eski il Başkanını da, Genel Başkan Kemal Kılıçdarolu'nun desteklediği biliniyor.   

Milletvekili Eşref Karaibrahim, ilde delege bazında ön seçim yapılması taraftarı olduğunu söyledi.
Karaibrahim, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Giresun ekonomisinin her geçen gün daha kötüye gittiğini savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin, Giresun'a yatırımlar getirildiği yönündeki açıklamalarını eleştiren Karaibrahim, "Sayın Canikli, Giresun'a iki tekstil fabrikası getirildiğiyle övünmekte. Ancak gidenlerden hiç bahsetmiyor. Giresun'da bir Seka fabrikamız vardı. Giresun'da fındık sanayisi vardı. Fiskobirlik vardı. Şimdi bunlardan eser kalmadı. 9 yıllık AK Parti iktidarında Giresun'da bulunan fabrikalar birbir kapandı. Yok oldu. Fiskobirlik ise kapanma eşiğine geldi. Şu anda Giresun'da övüneceğimiz fabrikamız, işletmemiz kalmadı." dedi.
Kendisinin, milletvekili adaylığını yeniden koyacağını açıklayan Karaibrahim, ancak Seçim takviminin tam olarak açıklanmasının ardından bu kararını kamuoyuyla paylaşacağını dile getirdi. Giresun'da delege bazında ön Seçim yapılması taraftarı olduğunu vurgulayan Karaibrahim, "Giresun'da 7 bin 500'e yakın üyemiz var. Özellikle de kırsal kesimde hatırı sayılır oranda bu üyelerimiz. Kırsal kesimdeki üyeleri sandıklara taşımak zor olacaktır. Bu nedenle ben üye bazında değil de delege bazında ön Seçim yapılması taraftarıyım." diye konuştu.
Karaibrahim, kendisinin milletvekilliği sıralamasına girememesi durumunda, kesinlikle küserek bir kenara çekilmeyeceğini aktardı. Karaibrahim, şöyle konuştu: "Aksine herkesten daha fazla çalışırım. Herkesin iki katı oranında çalışırım. Bu kadar iddialıyım. Bunu da eğer listeye giremezsem göstereceğim."
Giresun'da 4 milletvekilliğine de talipli olduklarını açıklayan Karaibrahim, "4-0 sıfır için sahaya çıkacağız. Bunu da başaracağımıza inanıyorum." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205