İl başkanından Çamoluk Haber'e Açıklama

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş Çamoluk İlçe Başkanlığı ile ilgili olarak sitemize açıklamlarda bulundu.

İl başkanından Çamoluk Haber'e Açıklama
 
CHP Çamoluk ta  toplu istifa haberimiz üzerine başlayan tartışmalar üzerine CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş Sitemiz Genel Yayın Yönetmeni  Kazım Karaçoban’ı arayarak açıklamalarda bulundu.
İl Başkanı Aykut Gezmiş;Sitemizde en son yer alan “Bu Ne Yaman Çelişki” Haberinde geçen  konularla ilgili olarak Yaptığı açıklamada; İl başkanlığının sitesinin yapım aşamasında olduğunu  ve sitenin  kontrolünün  kendilerinde olmadığını söyledi.
Gezmiş yaptığı açıklamada;”Mustafa Tatar 2009 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Adayı olmak için  İlçe başkanlığından istifa etti ve Belediye Başkan adayı oldu,ancak kayıtlarda iki partiye üye gözüktüğü için  YSK tarafından parti üyeliği düşürüldü.Daha sonra yerine gelen arkadaş da ilçe kongresini zamanında yapmadığı için bizim oradaki  ilçe Başkanlığımız  resmen  düşmüş oldu” dedi.
Açıklanan 48 kişinin de üyeleri olmadığını yenileyerek, bu kişiler arasında açıklanan muhtarlarında Ak Parti üyesi olduklarını iddia etti.
Başkan Gezmiş; Kendisinin Mart 2010 da göreve geldiğini,görevi süresincede Mustafa Tatar’ın İlçe Başkanı gibi bir görevi olmadığını söyledi.
İl Başkanı  Aykut Gezmiş’ Neden Mustafa Tatar İlçe Başkanı olarak Çamoluk Belediye Başkanı ile ilgili açıklamalar yaparken onun ilçe başkanı olmadığını açıklamadınız sorusuna karşılık ise farklı bir konuda   itiraf gibi bir cevap verdi. Gezmiş verdiği cevapta;”Açıkça söylemek gerekirse, Şebinkarahisar,Alucra ve Çamoluk çok uzak bir bölge oralarla fazla ilgilenemiyoruz  bu nedenle orda olanlardan da haberimiz  olamayabiliyor” dedi.
Aykut Gezmiş Mustafa Tatar’ın kendilerinden yeniden ilçe başkanı olmak için isteklerde bulunduğunu ama yaptıkları araştırmalar neticesinde kendilerininde bunu uygun görmediklerini söyledi. ve “Mustafa Tatar 48 kişi ile birlikte istifa ettiğini açıklıyor öyleyse 48 üyesi olan Çamoluk teşkilatının adayı Mustafa Tatar neden 2009  seçimlerinde yalnız 20 oy alıyor? bu sorgulanması gereken bir durumdur. Bizde bu konuları göz önünde bulundurarak yeniden ilçe Başkanı olmasını istemedik”.diye konuştu.
CHP Giresun İl Başkanlığının sitesi ve oradaki  bilgilerle ilgili olarak ta, Sitede yazılanlardan 5 İlçe Başkanının isminin ve İl Genel Meclisi üyelerinin de bir kısmının yanlış olduğunu söyledi.
Yaptığı açıklamada Gezmiş; “Daha önce bizim sitemiz yoktu,Temmuz ayında bir firmayla anlaşarak site çalışması için yetki verdik atanacağını,araya Anayasa Referandumu girdi bizde unuttuk,haberiniz üzerine işi yapan firmayı aradık,neden bizden habersiz böyle bilgiler koydunuz  ve bu bilgileri size kim verdi dediğimizde oradaki yetkililerin gazete ve sitelerden derledikleri bilgileri koyduklarının öğrendik dedi.
Neden Siteye yapım aşamasındadır diye uyarı koymadıklarını sorduğumuz İl Başkanı Aykut Gezmiş ; “Haklısınız burada da bizim ihmalimiz var diye” söyledi.
İl Başkanı Çamoluk İlçe Başkanının da  yarın 20/10/2010 Çarşamba günü açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205