Naden Çamoluk'lu Millet Vekilimiz Olmasın

2011 yılı Genel Seçimlerinde Çamoluklu bir Millet Vekili olamazmı?

Naden Çamoluk'lu Millet Vekilimiz Olmasın
Haziran 2011 de yapılması planlanan genel seçimlerinde aday olacaklar için hummalı bir çalışma başladı.
 
Her Partinin açıkladığı, özellikle il ve ilçe Teşkilatlarında görev yapanlar için, bulundukları görevlerden istifa etme zorunluluklarında sona doğru yaklaşılıyor.
 
Bu yılda, adaylık için istifa edenlerin ve Parti Kulislerinde konuşulan aday adayları arasında, (Giresundan Millet Vekili çıkarabilecek partilerin) Çamoluk’lu bir adayın adı geçmiyor.
Çamoluk’un son seçimlerde Büyük Teveccüh gösterdiği mevcut iktidar partisi olan Ak Parti,adayları arasında da Çamoluklu bir adayın adına rastlanmıyor.
Ak Parti den yapılan açıklamalarda, mevcut Millet Vekilleri ve İl Başkanlarının temayül yoklamasından muaf olacaklarını açıklaması da bu seçimlerde de Giresun’dan Çamoluk’lu bir adayın olmayacağı tezini kuvvetlendiriyor.
 
AK Parti kulislerinde, Mustafa Karadere, Aytekin Şenlikoğlu, Hasan Aydın, Hurşit Yüksel, Adem Tatlı, Ercan Türk, Mehmet Emür, Sezen Özdemir, Mustafa Demirci ve Kadir Aydın'ın aday adaylığı için başvuruda bulunmalarına kesin gözü ile bakılıyor.  
Yine Ak Parti Giresun da Nurettin Canikli’nin 1. sıradan adaylığına da kesin gözüyle bakılıyor.

MHP de ise,MHP İl Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Yüksel, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ertuğrul Tığlı ve Ömer Karaman, Yağlıdere ilçe yönetim kurulu üyesi Eczacı Adem Aydın ve Bulancak ilçe yönetim kurulu üyesi İlyas Kara aday adaylıklarını açıkladılar. Daha önce de Tirebolu İlçe Başkanı Halil Hıdır aynı gerekçe ile görevini bırakmıştı.
Bu arada Yazar Birol Cevizoğlu MHPden ilk aday adaylığını açıklayan isim olurken, ABD Ülkü Ocakları eski federasyon Başkanı ve ABD Giresunlular Derneği Başkanı Orhan Bayram da Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüşerek aday adaylığını açıkladı. Eski milletvekili Mustafa Yaman, eski il başkanları İhsan Doğan ile Mahmut Karakuş'un yanı sıra İsmail Bozalioğlu'nun adaylık için nabız yokladığı gelen haberler arasında.  

Daha önce, 2011 Yılı seçimlerinde İstanbul yada Ankara’dan aday olacağı söylenen Nurettin Canikli’nin Giresun’dan Aday olacak olması da Ak Parti debölge kontenjanlarını doldurmuş oluyor.
(Şebinkarahisar , Alucra Çamoluk için) 
 
Çamoluklular arasında konuşulan, Nurettin Caniklin,inin İki dönemdir bu bölgelerden yoğun oy aldığı  (Özellikle Çamoluk’tan)  ve bir dönemde buradaki yerini bir Çamoluk’lu adaya bırakıp kendisinin  büyük şehirlerden aday olabileceği yönünde idi.
Son Ak Parti Giresun kulislerinden sızan bilgilerde ise bu seçimlerde de Nurettin Canikli’nin Giresun’dan aday olacağına artık kesin gözüyle bakılıyor.
 
Bu düşünceyi gündeme getirenlerde,Nurettin Canikli’nin, siyasetteki yerinin Giresun sınırlarını aştığı ve ulusal bir siyasetçi olduğunu dile getiriyorlar ve nasıl olsa nerden adaylığını koysa oradan seçilir düşüncesi idiler.
 
Nurettin Canikli’nin bu isteklere ne cevap vereceği Çamoluk ‘lu bir aday için fedakarlık yapıp yapmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.
 
Çamoluk lu ne yaptı?

Çamoluk’tan en fazla oy alan Ak Parti Giresun’dan üç Millet Vekili çıkardı Nurettin Canikli (Alucra) Hacı Sönmez (Giresun Kaynaş) Ali Temur ( Giresun Merkez Lapa Köyü) Muhalefet Millet Vekilleri; CHP Eşref Karaibrahim, (Giresun Burunucu) MHP Murat Özkan, (Giresun Tekke) Giresun’un mevcut Millet Vekili kontenjanı beş Millet Vekili.
 Çamoluk’lu birilerinin de yönlendirmesiyle birlikte, diğer Millet Vekillerine gerektiği kadar önem vermeyerek, bütün hizmet ve isteklerini Nurettin Canikli ye endeklsledi. Yapılan bu davranışlar Millet Vekillerinin Çamoluk Konusunda daha isteksiz düşünce ve davranışlarda bulunmasına sebep oldu.
Bunlara en bariz örnekler ise Nurettin Canikli Çamoluk’ a geldiğinde “Bir Başbakan havasında” karşılanırken, aynı partiden başka bir Millet Vekili geldiğinde ise yanının da kimsenin olmaması . İlçe başkanı ve birkaç arkadaşı dışında. Bu davranış İktidar Partisi Millet vekillerine de, Muhalefet Millet Vekillerine de aynı ölçüde yansıdı.  
Varsa yoksa Nurettin Canikli..

Yapılanların Çamoluk açısından eksi ve artı yönleri düşünüldüğünde;
Daha önce Adliyemiz vardı şimdi yok
Tarım Kredi Kooperatifimiz vardı Şimdi yok.
Yollarımız Çamur idi şimdi asfalt.
Yüksek Okul Gelecekti gelmedi.
Bankamız yoktu şimdi Otomatik Bankamız var.
Kabaca yapılanları ve yapılmayanların muhasebesini yapmak gerekiyor.
En büyük yenilik yolların asfaltlanması ki, bu konu  Başbakanın özel hassasiyeti olan bir konu. Vadi vardı asfaltsız Köy  Yolu kalmayacak diye ,Yine bölünmüş Yollar vs. Yani yol konusu Çamoluk’a özel bir şey değil.
Bu konularda aradan geçen sekiz yılın muhasebesini Çamoluk’lu olarak yapmamız gerekiyor.

Sorumluyu yalnız Canikli olarak açıklamak ta akılcı olmaz.
Çamoluk Giresun’un en ücra köşesindeki bir İlçesi, köyleri itibari ile üç il’e sınır (Erzincan,Sivas ve Gümüşhane ) daha önce CHP Giresun İl başkanı Aykut Gezmişle yaptığımız bir görüşmede “Açıkcası dağdan öteden pek haberimiz olmuyor “demişti.
Aykut Gezmiş söylediği sözde,
Bilinen bir Giresun gerçeğini tekrar dile getirmişti.
Dile getirilen bu gerçeği en fazla yaşayan ise malesef Çamoluk,
Çamoluktan kimsenin haberi olmaya biliyor bir müddet.
Haberi olması için gelenleri de Çamoluk’tan bir kısım insanlar çembere alıp her şey güllük gülistanlıkmış gibi gösterirler.
Kendi arzularını ve isteklerini özel ortamlarında yemeklerinde iletiyorlar ancak vatandaş bir şikayet veya istek te bulunduğunda, hemen işaret parmaklarını dudaklarının önüne tutarak “Sus burası yerimi şimdi” diyerek  tepki gösterirler.

Çok azını saydığımız nedenlerden dolayı diyoruz ki sorumlu yalnız Nurettin Canikli değil!
Yine aynı nedenlerle diyoruz ki Çamoluk’lu bir Millet Vekilimiz olsun !
ve bizi kimseden dinlemeden kendi gezerek , görerek algılasın sorunlarımızı,
bizi aracılardan değil kendimizden dinlesin!
Yine diyoruz ki Çamoluklu bir hizmeti alacağı zaman, kimseden aman dilemeden ( ağam,paşam demeden) hakkı olanı hakkı olduğu için alabilsin!  
Birilerinin “lutuf ve ihsanlarıyla” almasın!
Hakkı olan bir şey için ömür boyu boynu bükük olmasın kimseye.
 
Hazineden hakkımız olan verilirken kendi cebinden veriyormuş gibi bize “caka” satmasın!

Ben olmasam var ya(!) veya falanca bey olmasaydı bizim iş olmazdı gibi.

İşte bu nedenlerden dolayı diyoruz ki,

Çamoluk’tan bir Millet Vekilimiz olsun!

Unutulmamalıdır ki Uygar Dünya’da ,Devlet, görevlileriyle birlikte vatandaşına hizmet için vardır.

Seçilenin deatananın da asli vazifesi vatandaş’a hizmettir!
 
Gelin hep birlikte herkes kendi mensubu bulunduğu partide çalışma yapsın Çamoluk’tan bir Millet Vekilimiz olması için.( Tabiî ki Dürüst,Namuslu,rüşvetten ve adam kayırmadan uzak herkese aynı mesafeden bakabilen biri)
Neden olmasın!
Çok mu zor ?
Başlamak Bitirmenin yarısıdır unutmayalım.
Özellikle en az üç Millet Vekili çıkarmasına kesin gözüyle bakılan Ak Parti içinde bu çalışmaların daha fazla yapılması gerekiyor.
Yine diyoruz “Haydi Çamoluk Neden Olamasın”
Çamoluk Haber olarak kötü olsun Çamoluk’tan olsun demiyoruz, Çamoluk’tan olsun iyisi olsun diyoruz.
Amacımız Çamoluk’un daha yüksek kalitede yaşam standart’ının olduğu, insanların daha özgür olduğu ve gerçek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bilincine varabilmesi,hakkını arayabilmesi.
 
Çamoluk Haber
 
 
 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
burak sezgin
burak sezgin - 13 yıl Önce

içimizdeki şakşakçılar ne yapacaklar sonra..işsiz kalırlar mazallah.
baksana Belediye Başkanı nın Ak Parti ye geçmesi bile çileden çıkardı adamları.yüreklerine oturdu.Canikli de lütfen siyasi edebe riayet etsin belediye başkanlarına destek versin.ne gezer resim bile çektirmemiş..
tamam başkanların yaptığı siyasi etik açısından doğru değil,söylenti, iktidardan hizmet sözü alarak geçmişler ama bence halka sorarak oy verenlere saygı gösterek yapmalıydılar bu işi.Çamoluk bundan sonraki siyasi stratejisinde bu hareketlere de prim vermemeli.Nurettin Canikli İstanbul dan aday olsun destekleyelim ama bölgeden artık olmasın.yerel halkın isteklerine daha duyarlı bir aday istiyoruz.Ak Parti belediye başkanlığı seçiminde olduğu gibi yanlış işler yapmasın bence.gerçekten hizmet üretecek,istihdam üretecek,laf kalabalığı yapmayacak adam istiyoruz.

Yasin Kılıç
Yasin Kılıç - 13 yıl Önce

Giresun değişim istiyor. Bu yapılanmada Ercan TÜRK yer almalı. Giresun ve Giresunlu için çalışıyor. Tam bir Giresun sevdalısı. Ercan Türk'ü destekliyorum. Bilgi için: www.ercanturk.com

burak sezer
burak sezer - 13 yıl Önce

Konuşmasına Alucralılara bir kaç müjdeli haber vererek devam eden Canikli şunları ifade etti:....Alucra Belediye ile yaptığımız çalışmalar neticesinde 500 Adet TOKİ tarafından yaptırılacak olan Konut Projesi 2011 yaz aylarında temelleri atılarak Alucra'ya yeni bir heyecan gelecektir. Acil ihtiyaçlardan biri olan 150 işyeri olacak şekilde planlanan Sanayi Siteside TOKİ tarafından ilçemize kazandıracağız. Bunun yanı sıra çok önemli eksiklerimizden olan İlçe Otogarını en kısa zamanda yapıyoruz. Alucra'nın itfaye sorunu var ve bunun çözümü için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştük. 150 bin TL'nin gönderileceğini geri kalan 80 bin TL'nin Giresun'dan karşılayacağız.
2011 Mayıs ayında Kanalizasyon, Haziran ayında ise İlçe ŞebekeSuyuihalesi yapılıyor bunuda Belediyemize bir kuruş ödetmeden hibe yoluyla yaptırıyoruz. Bu iki projenin maaliyeti 20 trilyon lira. Düzenli bir itfaiye sistemini ilçemize en kısa sürede kuruyoruz bunun için yeni araçlar alındı, yeni iftaiye personeliyle ilçemize y

burak sezer
burak sezer - 13 yıl Önce

yeni iftaiye personeliyle ilçemize yeni bir birim daha kazandırmış olacağız.Bağcılar Belediyesi tarafından 2010 yılı içerisinde ölçümleri yapılan mevcut Hürriyet Caddesi üzerinde yapılması planlanan ama yapılamayan Belediye Sarayı için gerekli çalışmalar Bağcılar Belediyemizce yapılıyor. Burada İrfan Dikbaş ve Merhum Osman Bozyokuş'a ait binalarda bir ilimizin Büyükşehir Belediyesince istimlak bedeli ödenerek kamulaştırılacak.Giresun ile Alucra'nın kış aylarında da kesintisiz bağlantısını sağlayacak Kurtbeli Geçidi yolundaki çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Bu yol hizmete açıldığında ilçemizin il merkez ile bağlantısı, yoğun kış şartlarında dahi kesintisiz sürecek. Bu güzel ilçemize hizmet vermeye çalıyoruz. 2011 yılında yarım kalan işler tamamlanarak en kısa süre içerisinde Karayollarınca Alucra-Giresun yolu açılmış olacak.
haberi okumak isteyenler şebinmedya.com dan okuyabilirler.ve bize hani diye düşünebilirler.evet artık bizahmet düşünsünler...

hulusi sayın
hulusi sayın - 13 yıl Önce

ben Çamoluklunun Nurettin Canikliye oy verdiğine inanmıyorum. O sayın başbakanın gölgesinde geçiniyo

RECEP TAHA ENGİN
RECEP TAHA ENGİN - 13 yıl Önce

aslen görele çavuşlu dan olan İSMAİL ENGİN.çamoluk dulundas ve yenikköy damadıdır.İki yılda bir çamoluk ilçesini ziyaret etmektedir.başbakan tayyıp erdoğanın İ.B.B eski özel kalem müdürdür.evli ve üç çocuk babası olan ismail engin siyasi pertiler tarafından tanınmaktadır adylığını istanbul veya girasundan düşünmektedir.

rasim.turkmen
rasim.turkmen - 13 yıl Önce

CAM OLUK TÜRKİYE NIN GÖZ BEBEKLERİNDEN BİRİSİDİR . VE CAM OLUK TAN BANCE 1 TANE NUFUSU GEREGİ MİLLET VEKİLİ CIKMAZI GEREKMEKTEDİR AMA DOGRUSUNU .SAYIN BAŞBAKANIMIZIN.BİLİR CAMOLUKLU MEVCUTTA BEYOGLUNDAN AKP BEYOGLU İLÇE BAŞKAN YARDIMCIMIZ SAYIN BAŞKANIMIZ NAZIM KULAOGLU ADAY LIGINI ACIKLAMIŞTIR İLGİLENENLERİN DİKKATİNE

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205