UYAN EY KARDEŞİM! MÜSLÜMANIN YILBAŞISI HANGİSİ ?

Ey Müslüman Kardeşim! Bak Rabbimiz ne buyuruyor.’’Ey iman edenler Yahudi Ve Hıristiyanları dost edinmeyin. onlar ancak birbirlerinin dostlarıdırlar.
İçinizden kim onları dost edinirse oda onlardandır.(maide suresi ayet 51)
 
Peygamberimiz (S.a.v.) şöyle Buyuruyor.’’Bizden başkasına benzemeye çalışan bizden değildir.
Yahudilere Ve Hıristiyanlara benzemeyin’’..(tirmizi)
 
Efendimiz  (S.a.v) şöyle Buyuruyor.’’Kim bir kavme bir millete benzemeye çalışırsa oda onlardandır.’’
 
 Bir takım Müslümanlar Yılbaşı Gecesine özel hazırlık yaparak biz bu hazırlığı hırıstiyanlara benzemek için yapmıyoruz diyorlar…
Bunların hali şuna benzer;Papazin biri kilisenin penceresinde güneşlenirken bir kuş gelip papazin elindeki bardakta bulunan şaraptan içmiş,sonra uçarak haça (istavroza)pislemiş... bunu gören papaz kızarak şöyle demiş: eğer müslüman kuşuysan şarap içmez, kiliseye girmezsin yok eğer, Hıristiyan kuşuysan haça niye pisledin…
 
Ey Müslüman Kardeşim!Hırsızlığın adaletsizliğin ve zulmün kol gezdiği dünyada yaşıyoruz. Sırf Müslüman oldukları için Afganistan da Filistin de Çeçenya’da Lübnan’da ve Irakta, bütün dünyanın gözleri önünde Insanlar öldürüldü.
 Ve sen yılbaşını kutlarken orada Müslüman   çocukların gözlerini oydular ve daha nice vicdanın kabul etmediği türlü türlü işkencelerle Müslümanları inim inim inlettiler..
Bunları unuttun mu?
Bunlar kanına dokunmuyor mu? ve halen Irak'da Afganistan’da Filistin’de Çeçenistan’da bu zulümlerine ve katliamlarına Dünya’nın gözleri önünde devam ediyorlar..
Her taraf kan kokuyor kan!
 
Eyy Müslüman; Peygamberimize hakaret ediyorlar Kur’anı Kerimi ve Müslümanları yeryüzünden silmek istiyorlar...bütün bunlar olurken sen kimin yılbaşısını  kutlayacak ve eğleneceksin!
Ey Müslüman Kardeşim Onlar bize uyuyor mu? neden hep biz onlara uyuyoruz? onlar bizim dini ve Milli bayramlarimizin hangisine uyuyor?
 
 Hiç Yahudi'yi Hiristiyan'ı veya Ermeni’yi Kurban Bayramında kurban keserken gördün mü? Ramazan Bayramını kutlarken gördünüz mü? bizim Hicri Yılbaşımız olan Efendimiz S.a.v. Mekke’den Medine’ye hicret ettiği 1 Muharrem gününü kutluyorlar mı?......Hayır..!!
 
Ey Müslüman Kardeşim; Niçin kafirlerin yılbaşını kutlayalım ki....ne kadar yaşarsan yaşa öleceksin ne kadar seversen sev ayrılacaksın...görüyorsun ölüm genç yaşlı amir,memur, zengin, fakir demeden hepimize geliyor..öyleyse bu geçici hayati ebedi Ahirete tercih etmeyelim.. Ebedi Cennetlere girme imkanımız varken ebedi Cehenneme sokacak işleri ve amelleri yapmayalım...hangi tarafta daha çok kalmak ,istiyorsak oraya daha çok çalışalım inşaallah…..
 
Yılbaşı, takvim, tarih, tatil, eğlence,ve  şenlik bir milletin kültürüdür  kültür, din ve ideolojinin bir araya gelmesi, ete kemiğe bürünmesidir. Bu ikisini birbirinden ayırmak mümkün değildir.
YORUM EKLE
YORUMLAR
M. EMİN üN ADANA
M. EMİN üN ADANA - 4 yıl Önce

Allah razı olsun emin hocam bizleri bu taze sahih samimi bilgilerinizle aydınlattığınız için. Allah sizi bizim başımızdan eksik etmesin. Mevlam bizlere sizin o güzide ilminizden istifade edebilmeyi nasip eylesin.

Yaşar pala
Yaşar pala - 4 yıl Önce

Sizi tebrik ediyorum emin hocam atik girişken yazınız da Bi okadar güzel. Başarılarının devamını dilerim.

banner200

banner205