YILBAŞI VE BİZ MÜSLÜMANLAR

                                               
 
Ey Müslüman Kardeşim! Bak Rabbimiz Ne Buyuruyor.’’Ey iman Edenler Yahudi Ve Hristiyanlari Dost Edinmeyin. Onlar Ancak Birbirlerinin Dostlarıdırlar. İçinizden Kim Onları Dost Edinirse Oda Onlardandır.(maide suresi ayet 51)
 
Peygamberimiz S.a.v. şöyle Buyuruyor.’’bizden Başkasina Benzemeye çalişan Bizden Değildir.Yahudilere Ve Hıristiyanlara Benzemeyin’’..(tirmizi)
Efendimiz S.a.v şöyle Buyuruyor.’’kim Bir Kavme Bir Millete Benzemeye çalişirsa Oda Onlardandir.’’
          Birtakim Müslümanlar Yılbaşi Gecesine özel Hazırlık Yaparakbiz Bu Hazirliği Hıristiyanlara Benzemek İçin Yapmıyoruz Diyorlar. Bunların Hali şuna Benzer; papazin Biri Kilisenin Penceresinde Güneşlenirken Bir Kuş Gelip Papazin Elindeki Bardakta Bulunan şaraptan Içmişsonra Uçarak Haça (istavroza)pislemiş... Bunu Gören Papaz Kizarak şöyle Demiş: eğer Müslüman Kuşuysan şarap Içmez, Kiliseye Girmezsinyok Eğer Hristiyan Kuşuysan Haça Niye Pisledin…
Ey Müslüman Kardeşim! Hırsızlığınadaletsizliğin Ve Zulmün Kol Gezdiği Dünyada Yaşıyoruz.sırf Müslüman Oldukları İçin Afganistan dafilistindeçeçen yadalübnanda Ve Irakta Bütün Dünyanin önünde Insanlar öldürüldü Ve Sen Yilbaşini Kutlarken Orada Müslüman çocuklari Diri Diri Kiyma Makinasinda çekerek Köfte Yapip Annelerine Yedirdilerdiri Diri çocuklarin Gözlerini Oydularve Daha Nice Vicdanin Kabul Etmediği Türlü Türlü Işkencelerle Müslümanlari Inim Inim Inlettiler..bunlari Unuttun Mu? Bunlar Kanina Dokunmuyor Mu? Ve Halen Irak'daafganistandafilistindeçeçenistanda Bu Zülümlerine Ve Katliamlarina Dünyanin Gözleri önünde Devam Ediyorlar...her Taraf Kan Kokuyor Kan..
 
Eyy Müslüman; Peygamberimize Hakaret Ediyorlarkuranı kerimi Ve Müslümanları Yeryüzünden Silmek Istiyorlar...bütün Bunlar Olurken Sen Kimin Yilbaşisini Kutlayacak Ve Eğleneceksin!
Ey Müslüman Kardeşim Onlar Bize Uyuyor Mu? Neden Hep Biz Onlara Uyuyoruz? Onlar Bizim Dini Ve Milli Bayramlarimizin Hangisine Uyuyor? Hiç Yahudi'yi Hristiyan'i Veya Ermeniyi Kurban Bayraminda Kurban Keserken Gördün Mü? Ramazan Bayramini Kutlarken Gördünüz Mü? bizim Hicri Yilbaşimiz Olan Efendimiz S.a.v. Mekkeden Medineye Hicret Ettiği 1 Muharrem Gününü Kutluyolar Mi? Hayır..!!
 
Ey Müslüman Kardeşim; Niçin Kafirlerin Yilbaşini Kutlayalim Ki....ne Kadar Yaşarsan Yaşa öleceksinne Kadar Seversen Sev Ayrilacaksin...görüyorsun ölüm Gençyaşliamirmemurzenginfakir Demeden Hepimize Geliyor..öyleyse Bu Geçici Hayati Ebedi Ahirete Tercih Etmeyelim..ebedi Cennetlere Girme Imkanimiz Varken Ebedi Cehenneme Sokacak Işleri Ve Amelleri Yapmayalim...hangi Tarafta Daha çok Kalmak Istiyorsak Oraya Daha çok çalişalim Inşaallah…..
 
Yılbaşı, takvim, tarih, tatil, eğlence,ve  şenlik bir milletin kültürüdür Kültür, din ve ideolojinin bir araya gelmesi, ete kemiğe bürünmesidir Bu ikisini birbirinden ayırmak mümkün değildir
          Eğer birileri din ile kültürü birbirinden ayırmaya, aralarındaki bağı koparmaya kalkışırsa  zor olmakla beraber bunu yapabilirse  kültür ile beraber dîni de değiştirme yoluna girmiş olur Bedenini parça parça kaybeden din gider (milletin hayatından çıkar) onun yerine yeni kültürün dîni veya dinsizliği gelir Kültür ile din arasında böyle bir bağ bulunduğuna göre; kültürün değişmesi dîni yakından ilgilendirir İslâm’ın beş temel amacından biri dîni (müslümanların hayatında İslâm’ı) korumaktır
İslâm’ın korunmasını olumsuz etkileyen bir davranış, bir kültür değişimi, bir kültür taklidi haramdır, bazen bununla da
kalmaz dinden çıkma sonucunu doğurur

Sevgili Peygamberimiz (sav) Medine’ye göçünce, burada öteden beri iki bayramın bulunduğunu ve bu bayramlarda kutlama yapıldığını öğrendi Bayramlar, dînin etkilenmesi bakımından önemli kültür unsurları olduğu için bunları değiştirdi ve yerlerine Ramazan ile Kurban bayramlarını tebliğ etti Daha pek çok hadîste, başka dinlerle ilişkisi veya sembolik değeri/fonksiyonu bulunan âdet ve uygulamaları müslümanlara yasakladı
 
Yılbaşı gecesinin mânası, sayılı ömür senelerinin birinin daha bitmesi, ölüm denen kesin âkıbete biraz daha yaklaşılması, gençlik günlerinin tükenip, ihtiyarlık demlerinin gelmesi demektir Nitekim her yılbaşında siyah saçlara biraz daha aklar düşüyor, akların sayısı da biraz daha çoğalıyor.
Onu böyle ömür boyu pişmanlıklara sevk eden şey, İslâm’ın icabını yaşamayışında, yâni, dindar olamayışındadır
          Ey Allahım, Her sabah ufuktan güneşi yükselttiğin gibi Aşkını da kalbimizde yükselt ya rabbi
 
                                                              Sevgi ve saygılarımla…01.01.2012
                                                                            Emin KÜTÜK
                                                                   [email protected]
 
YORUM EKLE

banner200

banner205