Bir Kan Üç can “Haydi Kan Vermeye“

Çamoluk Derneği geleneği bozmadı, kan vermeye devam.

Bir Kan Üç can “Haydi Kan Vermeye“
  Çamoluk Derneği her yıl olduğu gibi bu sene de, Kızılay ile birlikte  kan bağışı kapmpanyası düzenliyor.
26 Ocak 2019 Cumartesi günü Çamoluk Derneğinin Üsküdar Çamlıca'da ki merkezinde gerçekleşecek olan kan bağışı kampanyası; sabah saat:10:00 -18:30 arası gerçekleşecek.
Bağışlanan bir kan Kurtarılan 3 Can Filizlenen bir fidan sloganıyla yapılan etkinlik için, Çamolukluların her yıl olduğu bu yıl da kampanyaya ilgi göster meleri bekleneiyor.
Ülkemizde mevsimsel şartlar nedeniyle kanbağışının azaldığı bir döneme gelen bu kan bağış etkinliği, geçtiğimiz günlerde, Kızılayın kan stoklarında azalma olduğunu bu nedenle de, 
vatandaşlardan kan bağışlamalarını isteyen Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın açıklamasından sonraya denk gelmesi daha da bir anlam kazandırıyor.
Şartları ve zamanı uyan tüm vatandaşlarımızı Çamoluk Derneğinin bu etkinliğine katılmaya davet ediyoruz.

Sağlığı ve kan değerleri uygun olan kişinin belli aralıklarla kan vermesi sağlıklı olup  her hangi bir zararı yoktur.

Kimler kan verebilir?
Kan verecek kişinin yaşı, kilosu, sağlık durumu ne olmalıdır?
“18 ve 65 yaşında, 50 kilonun üzerinde sağlıklı (ilaç kullanmasını gerektirecek kronik bir hastalığı olmayan)  olan herkes kan bağışlayabilir. Cinsiyet ayrımı yoktur.”

 Kimler kan veremez?
“Kanser hastaları, creutzfeldt – jakob Hastalığı (CJH) olanlar, diabet hastası olanlar, kalp ve damar hastalığı olanlar, enfeksiyöz durumlar (HIV, Hepatit B-C taşıyıcıları, akut enfeksiyonu olanlar), orak hücre taşıyıcıları gibi kişiler kan veremez.”


Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2019, 09:56

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205