Çamoluk'a Muhteşem bir Külliye!

Çamoluk Kur'an Kursu yıkılarak yerine külliye yapılacak.

Çamoluk'a Muhteşem bir Külliye!
 Çamoluk'ta yıllardır hizmet veren ve son dönemlerinde çeşitli sıkıntıları ile gündeme gelen Çamoluk 'Kur'an kursu yıkılarak yerine tam bir İslami ilimler külliyesi yapılacak.

Arazisi Köroğlu Mahallesinden  hayır sahibi 
bir vatandaş tarafından bağışlanan  Çamoluk Kur'an Kursu, yıllarca Çamoluk ve çevresinde ki  genç nesile Kur'an öğrenmesine vesile oldu.

Yapılacak olan Külliye ile ilgili yapılan açıklamalarda Külliyenin; Hafızlık Eğitim Merkezi -Arapça Eğitim Merkezi - Okul Beraberinde Eğitim Merkezi - Hat Sanatları Eğitim Merkezi - İlahiyat Önlisans Etüd Merkezi - Çok Amaçlı Konferans Salonu - Kongre Merkezi - Sosyal Alanlar ( Spor Salonu- Okuma Salonu- Yüzme Havuzu) ve kütüphaneden müteşekkil olacağı bildirildi.

Projesinin Çorum İmam Hatip Lisesi projesinden esinlenerek yapılacağı açıklanan Külliye'nin, Kur'an Kursu bölümünün Çamoluk Kur'a Kursu Derneği,
Camisinin Diyenet  İşleri Başkanlığı, Spor Kompleksinin de Gençlik İl Müdürlüğü tarafından yapılacağı açıklandı.

Külliye Projesi ile ilgili olarak çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme'de sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak,"Hayırlı Olsun" dedi.



Külliyenin 2016  yılında  proje aşamasından geçerek, ihale aşamasına gelebileceği bildirildi.

Çamoluk Kur'an Kursu arsanına külliye yapılması fikri ilk olarak,Kur'an Kursu eski idarecilerinden, İsmail Bakırhan tarafından dile getirilmiş ve geniş bir destek  görmüştü.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2015, 22:29

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205