HAYATI KİTAP OLUYOR!

Alucra İmam Hatip Lisesinin Yapımına vesile olarak,Birçok Talebenin yetişmesine sebep olan;Gönül Adamı Osman Erillinin Hayatı Yetiştirdiği Talebeleri tarafından kitap oluyor..

HAYATI KİTAP OLUYOR!
 Alucra İmam Hatip Lisesinin Yapımına vesile olarak,Birçok Talebenin yetişmesine sebep olan;Gönül Adamı Osman Erillinin Hayatı Yetiştirdiği Talebeleri tarafından kitap oluyor..
Onun için ne yapılsa az.
Onu anlatmayı kelimelere sorsak şöyle haykırırlardı!
O,hayır kurumları laboratuarının büyüleyici üstadı,
O,Elinde, madenlerin som altına dönüştüre bilme gayreti veren usta,
O,yoksulların çocukları ile okullar arasında köprü,
 O, Doğallığın ve sıcaklığın sembolü, Sevgi ve şefkat timsâli,
Tüm gelişmelerin altındaki coşku, İlginin adresi, Bilginin kaynağı, Nezaketin ufku, Bütün zorluklara rağmen gülümsemenin mihengi,
İyilik meleği, Eli öpülesi,Herkezi Anlamaya Çalışan , Erdemin taşıyıcısın, \
Kişiliğimizin sanatkârı, Ruh dünyamızın mimarı, Sevgi bahçıvanı,\ Alçak gönüllü,değerli büyüğümüz İhsan Tekoğlunun deyimiyle, “ışık adam”
Göründüğü gibi olan, olduğu gibi görünen, Hoşgörü ve diyalogun taşıyıcısı, Etkili insan olmanın inceliği, Eğitim davasının yapıcı ve en esaslı unsuru,
 Aydınlık geleceğe bengisu olan fedakar insan,Yeri doldurulmaz öğretici, Eserine kıymet biçilemeyen varlık,
Kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum,
 Tahammülü seven idealci, Her an muhtaç olduğumuz akil adam,
Gerçeğin ve idealin üstadı,
Dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip eli öpülesi duayen,
 Birçok büyük insanların da yetişmesine vesile olan idealist...
 Kısaca Alucra İmam Hatip’in mimarı OSMAN ERİLLİ
 Onun değerini anlatma adına söylenen ifadelerden sadece bir kaçı.
 Evet değerli gönül dostları dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştığımız; Işık Adam Osman Hoca’nın Hayatını bir kitap çalışmasıyla gönül dostlarına sunmak hedefimiz yıllardır vardı.
Ama bu işler nasip işi .
Rabbim nasip ederse kitabın startını vermiş bulunmaktayız..\
ALUCRA VE ÇEVRESİNDE BİNLERCE FİDAN YETİŞTİ:
 Tüm yetişen fidanlarımızdan isteğimiz,Osman hocamızla ilgili elinde bilgi belge bulunan veya hatıralarının kitapta bulunmasını isteyen gönül dostlarının bizimle irtibata geçmesini rica ediyoruz.
 Ve bilhassa, tüm hemşerilerimizden ;Alucra İmam Hatip Lisesi Mezunu ve halan eğitimini sürdüren öğrenciler,.Osman hocayı tanıyan komşuları,aile dostları,vesaire Osman hocayla anısı olan herkesten kitapta yayınlanmak üzere anılarını göndermelerini rica ediyoruz
Osman Hoca’yı tanıya bilmemiz için Alucra İmam hatip Lisesi Mezunlarından Çamoluk’lu bir öğrencinin anısını paylaşalım;
Alucra İmama Hatip Lisesinin ilk açıldığı dönemlerde okula kaydını yaptırır, ve bir sene okur ancak sınıfı geçemez . o da Sınıfı geçemediği için kendi nce okulu bırakır ve İstanbul’a çalışmaya gelir. Devamını kendinden dinleyelim “Bir gün Beyazıt’ta iş yerinde çalışırken iş yerinde  birde baktım Osman Hoca kapıdan içeri girdi.Utanarak yanına vardım ve hoş geldiniz hocam dedim. Selamlamadan sonra beni bir kenara çekerek,bak oğlum……… okula gitmemişin ben Müdür beyle görüştüm sen hemen okuluna git ve derslerine başla dedi. Ve beni alıp orada bir Giyim mağazasına götürerek tepeden tırnağa giydirdi sağolsun yol paramızı da vererek  Alucra’ya gönderdi ve bizde okulumuzu bitirdik
Hatıralarla ilgili olarak  Gebze İmam hatip Lisesi Müdürü Dr. Ethem Karaçoban ve Eski Yöre Gazetesi genel yayın yönetmeni Mustafa Karaçoban İle irtibata geçebilirsiniz.
İletişim:[email protected].
İletişim:[email protected]  
adreslerine gönderebilirsiniz
Tel.: 0536-262-35-25

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205