İnandığı Gibi Yaşayan Adam Osman Hoca Toprağa Verildi.

İnandığı Gibi Yaşayan Adam Osman Hoca Toprağa Verildi.

İnandığı Gibi Yaşayan Adam Osman Hoca Toprağa Verildi.

İnandığı İslam Davası için için yaşayan ve bu uğurda mücadele eden, Alucra İmam Hatip Lisesi  Banisi Dava Adamı, Gönül İnsanı Osman Erilli Hocaefendi   dualar eşliğinde toprağa verildi.

11 Şubat akşam saattlerinde Ankara'da kızının yanında bulunduğu sırada, Kur'an-ı Kerim den Yasin suresini anlarda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Osman Hoca "Nasıl yaşarsanız öyle Ölürsünüz" Hadisi Şerifine mazhar olarak son nefesini teslim etti.

Osman Hocanın naşı, İstanbul Büyük Piyalepaşa Camiinde kılınan ikindi Namazının akabinde kılınan Cenaze Namazından sonra Kulaksız Mezarlığında toprağa verildi.

Osman Hocanın cenaze merasimine, pandemi nedeniyle kısıtlamaların olmasına ve yoğun kar yağışına  rağmen talebeleri ve sevenleri katılarak son yolculuğunda yalnız bırakmadılar.

Cenaze merasimine; TBMM İdare Amiri İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beykoz Belediye Başkanı Murata Aydın, TMSF Başkanı Muhittin Gülal, Kocaeli Adalat Komisyonu Başkanı Muhittin Paça,Alucra Vakıf Başkanı Süleyman Baba da katılarak son yolculuüğunda Osman hocanın ailesi ve sevenlerinin yanında oldular.

Osman Hocanın Cenaze merasiminde Oğlu Eğitimci İş Adamı Ali Erlli bir konuşma yaparak duygularını dile getirdi.

Ali Erilli yaptığı konuşmada; "Babam Osman Hocanın iki ailesi vardı. Biri dört kardeş bizler  diğeri ise, öğrencileri.

Ancak bizden çok zamanını öğrencilerine adardı diye konuştu. Ali Erilli; "babam yaşadığı gibi öldü" diyerek  Osman Hocanın son nefesini Kur'an-ı kerim okuyarak teslim ettini açıkladı.

Osman Hoca lle ilgili duygu ve düşüncelerini Çamoluk Haber Mikrofonlarına açıklayan TBMM İdare Amiri İstanbul Milletvekili Hasan Turan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Alucra Vakıf Başkanı Süleyman Baba ve öğrencileri duygularını dile getirdiler.

Hasan Turan Yaptığı açıklamada; Osman Hoca; Kuran aşığı Kur'an Hafızı  vatan millet sevdalısı ümmet sevdalısı büyük bir kanaat önderi büyük bir hoca efendi idi dedi.  Haydar Ali Yıldız da; " Osman Eriili hoca  Alucra'nın ve Beyoğlu'nun büyük bir değeri idi  Kur'an aşığı ve muhafızı idi, Alucra Büyük bir değerini kaybetti ama geride bıraktığı talebeleri inşallah yerini dolduracaklar dedi. Alcra Vakfı Başkanı Süleyman Baba'da; Osman Hoca Çok Kıymetli idi Alucra'da bir çok kişinin yetişmesine vesile oldu  İmam Hatip Lisesinin de banisi idi sdedi.

Yetiştirdiği öğrencilerde açıkladıkları duygu ve düşüncelerile üzüntülerini dile getirdiler.

Ali Erilli yaptığı açıklamada pandemi nedeni ile katılamayan yüzlerce öğrencinin arayarak üzüntülerini dile getirdiğini ve Osman hoca için binlerce hatim, Yasin-i Şerif  okudukllarını söyledi.

Osman Hocanın cenazesi ile ilgili Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2021, 14:09

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bekir Çukuryurt
Bekir Çukuryurt - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah binlerce talebenin yetişmesinde emeği çok Allah ondan razı olsun Rabbim efendimize (s. a. v) komşu eylesin

Orhan torun
Orhan torun - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Orhan torun
Orhan torun - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Hacı CANİK ÇAMOLUK Dernek Başkanı
Hacı CANİK ÇAMOLUK Dernek Başkanı - 3 yıl Önce

Muhterem Osman hocamıza tekrar ALLAH cc Rahmet eylesin ailesine ve emek verdiği başta öğrencileri ve sevenlerine sabırlar dilerim.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205