Kasımoğlu Ailesinden Eğitime Büyük Katkı

Çakılkaya'lı Kasımoğlu ailesi Çanakkale Eceabat'a 4 katlı talebe yurdu yaptırdı.

Kasımoğlu Ailesinden Eğitime Büyük Katkı

 Çakılkayalı hayırsever İş Adamlarından Halit Kasımoğlu ve kardeşleri,Çanakkale Eceabat'a 4 Katlı talebe yurdu yaparak hizmete açtılar.

Arsası, Eceabat Belediyesi tarafından bağışlanan 285 m² alan üzerine yapılan  ve İş Adamalarının Babası Hasan Kasımoğlu ve Amcaları Mustafa Kasımoğlu'nun adını taşıyan talebe yurdu, 60 öğrenci kapasiteli.

Öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının düşünüldüğü modern yurt binasında,Kur'an-ı Kerimi yüzüne okuma ve hafızlık eğitimi verileceği açıklandı.

Tüm masrafları, Kasımoğlu ailesi tarafından karşılanan talebe yurdunun anahtarı, düzenlenen törenle,dernek yöneticilerine teslim edildi.

19 Nisan 2015 pazar günü yapılan törene, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan,Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder,Kasımoğlu ailesi  Çakılkaya köylüleri ve bazı İş Adamları ile vatandaşlar katıldılar.

Açılış töreni,İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kur'anı Kerim tilaveti ile devam eden açılışta, Kasımoğlu Ailesi Adına Halit Kasımoğlu bir konuşma yaparak törene katılanlara teşekkür  etti..
Oldukça soğuk ve rüzgarlı bir havada yapılan açılışta, Eceabat Kaymakamı ve Belediye Başkanı da birer konuşma yaparak,yaptıkları hizmetten dolayı, Kasımoğlu ailesine teşekkür ettiler.

Konuşmalardan sonra, yurdun temsili anahtarı,Kasımoğlu ailesi tarafından dernek yöneticilerine teslim edilmek üzere,Eceabat Kaymakmı ve Belediye Başkanına teslim edildi.
Anahtarın dernek yöneticilerine teslim edilmesi ile birlikte,Kurdela kesimi yapılarak Mustafa Hasan Kasımoğlu Şehitlik Talebe Yurdu hizmete açıldı.
Açılıştan sonra misafirlere yemek ikramı yapıldı.

Anahtar tesliminden önce söz alan Halit Kasımoğlu  Yapılan yurdun Erkek Öğrenci Yurdu olduğunu söyleyerek bir tane de Kız Yurdu ihtiyacının bulunduğunu belirtip, bu yurdun arsasanın hazır olduğunu ve bunun da temelini atmak istediklerini söyledi. Kasımoğlu yaptığı çalışma ile katılan işamlarından yaklaşık 200,000 TL bağış sözü alarak Kız Yurdunun da temelinin atılmasını sağladı.
Yurt açılışında Balıkesi Zağonospaşa Mehter takımı da bir  konser verdi.

Çamoluk Haber





















YORUM EKLE
YORUMLAR
FATİH AYDIN
FATİH AYDIN - 9 yıl Önce

Rabbim (CC) hayırlarınızı kabul etsin. Gösterişsiz, riyasız, isimsiz hayırlar nasip etsin. Talebelerin duası ebediyen hayır sahipleri ile olsun.

Sami Gürsel
Sami Gürsel - 9 yıl Önce

Yorumunuz yayın ilkelerimize uygun olmadığından yayınlanmamıştır.

Sami CEBECİ
Sami CEBECİ - 9 yıl Önce

Kasımoğlu Ailesini tebrik ediyorum. Ne güzel bir hayır olmuş, Allah razı olsun. Bir hemşehrimizin Çamoluk dışından insanların faydalanması için hayır yapması ayrıca taktir edilmeye değer.
Allah iki cihanda aziz etsin, Hayırlı olsun. Teşekkür ederim.

Saygılarımla

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205