Kuduz'a Karşı Aşılama Kampanyası

Kuduz Aşısı Kampanyasına, Hayvan Barınağındaki Köpekleri Aşılayarak Start Verildi.

Kuduz'a Karşı Aşılama Kampanyası

 Giresun tarım İl Müdürlüğü  İl genelinde Kuduz'a karşı aşılama kampanyası başlattı.
Giresun Tarım İl Müdürlüğü  yaptığı açıklamada,2011 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve ilçelerimiz de Kuduz Aşılama Kampanyası başlatılmıştır. İlimiz genelinde sahipli,sahipsiz tüm kedi ve köpeklerin aşılanmasının hedeflendiği kampanyada kullanılacak aşılar, Bakanlığımız tarafından proje kapsamında tahsis edilmiştir. Kampanya, halen sahada büyükbaş hayvanlara yönelik olarak yürütülen Şap Aşılama Kampanyası ile birlikte 30 Nisan 2011 tarihine kadar devam edecektir.

 
            Kuduz, bütün sıcak kanlı hayvanlarda ve insanlarda görülen öldürücü viral birhastalıktır.Hayvan sahiplerininkoruyucu önlem olarak, kedi ve köpeklerine  her yıl kuduz aşısı yaptırmaları gerekir ve 5996 sayılı kanun gereğince de bu zorunludur.
           
            Kuduz Aşılama Kampanyasına önceki yıllarda olduğu gibi  Hayvan Barınağından start verildi. Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğümüzde görevli veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenleri tarafından, Giresun Belediyesi, Hayvanları Koruma Derneği ve Veteriner Hekimleri Odası ile de işbirliği içinde 25 Şubat  günü Hayvan Barınağındaki tüm köpeklere aşı uygulanarak, karne düzenlenmiştir.
 
            Bakanlığımız tarafından ilk olarak 2008 yılın da başlatılan Türkiye de Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesinin uygulamaya konulmasından sonraki 3 yıllık dönem içerisin de; İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimizin tüm köy ve mahallelerde yürütmüş oldukları yoğun saha çalışmaları neticesinde aşılama oranlarında dört kat artış sağlanmıştır.  
 
Çamoluk Haber










 
 
 
 
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205