Şebinkarahisar İl Olmada kararlı

Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Gasp edilen illik hakkımızı istiyoruz. , konuyu her platformda takip etmeye, gündeme getirmeye, illik için gerekli olan, psikolojik, siyasi, fiziki alt yapıyı sağlamaya gayret edeceğim dedi

Şebinkarahisar İl Olmada kararlı

Belediye Başkanı Şahin Yılancı, “Gasp edilen illik hakkımızı istiyoruz. , konuyu her platformda takip etmeye, gündeme getirmeye, illik için gerekli olan, psikolojik, siyasi, fiziki alt yapıyı sağlamaya gayret edeceğim” dedi.
Hükümetin Cizre ve Yüksekova'yı il yapma düşüncesi içersine girmesi Şebinkarahisar'da infial yaratırken ilçe Belediyesi Başkanı Şahin Yılancı da  girişimlerini hızlandırdı. Konuya ilişkin Belediye Başkanı Yılancı şu açıklamayı yaptı, "Sizlerinde yakından takip ettiğiniz üzere, son günlerde Cizre ve Yüksekova ilçelerinin terörle mücadele amacıyla sözde il yapılacağı haberleri görsel ve yazılı basında yer almıştır.
Bu haberler üzerine, 77 yıldır elinden alınmış olan il statüsünü geri kazanma mücadelesi veren ilçemizde, hiç dinmeyen özlemimiz yeniden alevlenmiş, Belediye Başkanlığı'nın öncülüğünde, ilçemizde bulunan siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü yöneticileri ile bir toplantı yapılmış, elimizden alınan hakkımızın geri verilmesi, kararlılığımızın bir heyet tertip edilerek Ankara'ya bir kez daha hatırlatılması yolunda karar alınmıştır.

Bu toplantının ardından, yine bugün kü gazetemizde sizlerle paylaşmış olduğum, Şebinkarahisar'ın neden il olması gerektiğini anlatan bir yazı hazırlanarak, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Meclis Başkanımıza, bütün bakanlarımıza ve milletvekillerimize gönderilmiştir. Yine bu toplantının ardından 28 Ocak 2010 günü Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet BÖLÜK beyle birlikte vilayetlik konusu başta olmak üzere ilçemizle ilgili birtakım görüşmeler yapmak üzere Ankara'ya gittik.
 Görüştüğümüz bütün Hükümet yetkilileri, ilçelerinin il yapılması konusunda bir çalışma olmadığını, olayın sadece bir gazete haberinden ibaret olduğunu ifade ederek, gündemlerinde herhangi bir ilçenin il yapılmasının olmadığını belirttiler.
 Ankara ziyaretimizde Giresun milletvekillerimizin yanı sıra, İller Bankası Genel Müdürlüğü ile Kanalizasyon Altyapı Projeleri, TOKİ Genel Müdürlüğü ile Mevcut Hastane binasının belediyeye tahsisi, Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile Suşehri ve Giresun yollarında gelinen son noktayı, Tarım ve Köy işleri Bakanlığı yetkilileri ile Bölgesel Teşvikler hakkında müzakereler yaptık.
AK Parti Grup Başkanvekili Giresun Milletvekili Hemşerimiz Sn Nurettin CANİKLİ ile yaptığımız görüşmede, kendisinin vilayetlik ile ilgili verdiği sözün her zaman arkasında olduğunu Hükümetimizin İlçelerin il yapılmasına yönelik yapacağı bir çalışmada Şebinkarahisar'ın mutlaka yer alacağını bir kez daha teyit ettiler.
Ankara dönüşü, vilayetlik için tertip edilen heyete, siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum örgütlerine bilgi vererek, Bu şartlar altında Ankara'ya gidilip gidilmeme konusunun yeniden değerlendirilmesini istedik.
Gerek Ak Parti ilçe başkanlığı yaptığım dönemde, Gerekse Belediye Başkanlığı yaptığım bu dönemde, şahsım adına hiçbir zaman boş umut vaat etmedim.
Ancak, gasp edilen illik hakkımızın her zaman savunucusu oldum, takipçisi oldum.
Bundan sonraki süreçte de, konuyu her platformda takip etmeye, gündeme getirmeye, illik için gerekli olan, psikolojik, siyasi, fiziki alt yapıyı sağlamaya gayret edeceğim.
İnanıyorum ki, diğer siyasi parti yöneticileri ve sivil toplum temsilcilerimiz de, meseleyi yerel siyasetin malzemesi yapmadan, bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da bizimle birlikte sahip çıkacaklardır.”

Kaynak: Yeşil Giresun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205