Göz Dolduran İFTAR

Alucra İmam Hatip Lisesi,Çamoluk Kültür Merkezinde verdiği iftarla göz doldurdu.

Göz Dolduran İFTAR
Çamoluk Derneğinde İHL İftarı
 
Alucra İmam hatip Lisesi mezunların her yıl geleneksel olarak yaptıkları Ramazan İftarı, bu yıl Çamoluk Kültür Merkezinde yapıldı.
 
Her yıl katılımların çeşitlendiği iftar programlarına bu yılda katılım yüksek oldu.
 
Yaz mevsimi olması,bir çok mezun ve mensubunun köylerinde,yada tatilde olmasına rağmen katılım oranının yüksek olması organize edenleri ve iftara katılanları memnun etti.
 
Program,Akşam Ezanının okunmasıyla birlikte kılınan Akşam Namazıyla birlikte başladı.
Daha sonra gelenlere yemekler ikram edildi.
Yenen yemeklerden sonra,Beyoğlu Bereket zade Camii İmam hatibi Yavuz Fenerci’nin açılış konuşması ve sunumuyla devam etti.
Programa ilkönce konuşmacı olarak ilerlemiş yaşına rağmen kendisine iletilen bu iftar davetine katılabilmek için Alucra’dan kalkıp gelen Osman Hoca (Osman Erilli) oldu.
Osman hoca yaptığı duygu dolu konuşmasında; Benim yaşım ilerledi belki sizinle bir daha birlikte olamayabiliriz bu nedenle Oğlum Ahmet’e (Ahmet Erilli Alucra eski belediye başkanı) beni bu iftara götürebilir misin, ben sağlığımda bunları bir daha göreyim dedim ve o da sağolsun bizi kırmadı dedi. Osman Hocanın bu konuşması salonda bulunan öğrencileri arasında duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
 
Daha sonra kürsüye bu iftar programlarının yapıla bilmesi için emek harcayanlardan olan Gebze İmam Hatip Lisesi Müdürü Dr. Ethem Karaçoban geldi. O da yaptığı konuşmada; İmam Hatip Liselerinin artık bir iyilik abideleri olduğunu söyleyerek aramızda olmayan arkadaşlarımızdan bazıları Balkanlarda ve çeşitli ülkelerde,yardım faaliyetleri yaparak farklı ülkelerde de olsa mazlumlara ve mağdurlara yardım ediyorlar dedi.
Ethem Karaçoban ayrıca yaklaşık bu iftarların üç yıldır Yenice Beldesi Kültür Merkezinde yapıldığını ifade ederek,oradaki arkadaşlarımız bizden hiçbir ücret talep etmiyorlar bizde onlara daha fazla yük olmayalım diye bu sene burada iftar yaptık,ancak bazı yanlış anlaşılmalar olmuş,biz o arkadaşlarımızdan gerçekten memnunuz, belki bu kararımızı alırken onlarda danışsak daha iyi olurdu dedi.
Ethem Karaçoban,önümüzdeki senede iftar programının, yine Yenice Kültür Merkezinde olacağını söyledi.
 
Dr. Ethem Karaçoban dan sonra söz alan Nazım Baykara’da  Kendisinin de Alucra İmam hatip Lisesi Derneğinde yönetimde olduğunu söyleyerek, geçen sene 70 öğrenciye burs verdik bu sene mezun olup üniversiteyi kazananlarla birlikte yaklaşık 130 öğrenciye burs vereceklerini bu nedenle de destek beklediklerini ifade etti.
İftara katılan Alucra İmam hatip Lisesi eski öğretmenlerinden Muzaffer kaptı ve Osman Dikbaş’ta birer teşekkür konuşması yaptı.
Program sonunda Kağıthane de İmam Hatiplik yapan Salih Bıyıkçının Kur’an tilaveti katılımcılar tarafından huşu içerisinde dinlendi.
Programın sonlarına doğru salona gelen Üsküdar Belediye Başkan Yardımdıcısı hasan Ekmen’de  kürsüye gelerek,kendisinin’de İmam Hatip Lisei mezunu olduğunu söyleyerek,,Alucra İmam hatip Lisesi mezunlarını  Üsküdar’da ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.
 
Yapılan konuşmalardan  ve okunan Kur’anı Kerimden sonra, sona eren program daha sonra gecenin ilerleyen saatlerine kadar özel sohbetlerle devam etti.


Çamoluk Haber

































YORUM EKLE
YORUMLAR
ismail BAKIRHAN
ismail BAKIRHAN - 13 yıl Önce

Öncelikle böylesine güzel bir organizasyonun tertiplenmesinde emeği çeçen katkı sahiplerine teşekkür ediyorum. Rabbimiz sarfu gayretlerini artırsın inşallah. Alucra ihl de okumadım ancak imam hatip lisesi mezunu olmam hasebiyle gurur duyuyorum. Bu organizasyonun ilerleyen süreçte daha faydalı daha verimli daha aksiyoner ve kurumsal bir yapıya bürüneceğini,bürünmesi gerektiğini ümit ediyorum. zira bölgemizin dinamik ve aksiyoner kurum ve kişiliklere şiddetle ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu hizmetlerin istanbuldan ziyade mensubiyet hissedilen yörelere kaydırılarak daha etkin ve aktif islami tebliğ ve davet çalışmalarına dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Rabbimiz yar ve yardımcınız olsun.

yavuz fenerci
yavuz fenerci - 13 yıl Önce

öncelikle bu güzel organizasyonu düzenleyen ve emeği geçen çok değerli arkadaşlarıma teşekkür ederim.yine bu sene de bir araya gelerek çamoluk kültür merkezinde güzel bir iftar sofrasında buluştuk.katılım oldukça yüksekti.bu bizi onurlandırdı. katılan hocalarımıza ve arkadaşlarımıza ayrıca gelmek isteyipte mazeretlerinden dolayı gelemeyen hoca ve arkadaşlarımıza şükranlarımı arzeder saygılar sunarım.özelliklede ilerlemiş yaşına rağmen taaa...alucradan kalkıp sırf bizi bir arada görmek için gelme zahmetinde bulunan muhterem osman hocamıza da ayrıca şükranlarımı bildirir hürmetlerimi sunarım.yüce allah kendisine ömrümüzden ömür katsın.başımızdan eksik etmesin
ayrıca haber sitesinde bizlere de yer veren ve bu birlikteliğimizi bütün herkese duyuran çamoluk haber.comun yöneticisi kazım karaçoban bey kardeşimizi de tebrik eder,teşekkürlerimizi sunarız.hayırlı çalışmalarında da başarılar dileriz.arkadaşlar engaribuzzamanda görüşmek dilek ve temennisi ile....dua ve selamlar.yavuz fenerci.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205