Süleyman Kor Hoca Vefat Etti

Çamoluk'ta iz bırakan efsane isimlerden biri  daha aramızdan ayrıldı.

Süleyman Kor Hoca Vefat Etti


Çamoluk Kur'an Kursunun ilk yönetici ve hocalarından olan, Çamoluk Kur'an Kursu dernek başkanı Süleyman Kor (75) 23 Haziran 2023 Cuma günü vefat etti.
İstanbul'da yaşayan ve incelemelerde bulunmak ve Kurban bayarmı nedeniyle yapılan çalışmaları da, yerinde görmek için  bir kaç gün öncesinde Çamoluk'a gelen Sületyman hoca, cuma namazını kılmak için gittiği camide rahatsızlanarak kaldırıldığı hastane de hayatını kaybetti.

Süleyman hocanın, cuma namazının sünnetini kıldıktan sonra rahatsızlandığını, yanında bulunan Kur'an Kursu çalışanı Kenan Tepetam'ın hastaneye götürelim teklifinği kabul etmeyerek,hutbeyi dinleyip Cuma Namazının farzını da eda ettikten sonra yanındakilerle birlikte, Çamoluk Hastanesine gidiyor.
Burada yapılan tetkiklerde; aortdamarının çatladığı tespit edilip, çevrede bulunan hastanelerle iletişime geçilerek sevki için çalışma yapıldığı sırada, yapılan tüm müdahalelere rağmen Çamoluk'un efsane ismi Çamoluk Hastanesinde hayatını kaybediyor.
Özellikle 60 yaş ve 35 yaş arası bir çok Çamoluklunun ve çevre ilçeden gelenlerin, Kur'an-ı Kerimi okumasında ve dini yaşantı için gerekli bilgilerin alınmasında katkısı ve emeği bulunan, Süleyman hocanın ölüm haberi üzerine bir çok kişi sosyal medya hesaplarından duydukları üzüntüleini dile getirdiler.
Süleyman hocanın naaşı; bu gün 24 haziran 2023 Cumartesi ikindi namazını müteakiben Köroğlu Mahallesi mezarlığında toprağa verilecek.
Süleyman hocanın cenaze merasimine katılmak için İstanbul'dan bir çok kişini yola çıktığı açıklandı.
Kurban Bayramı trafiğine denk geldiği için, yoldaki vatandaşların geç kalması durumuna bağlı olarak, cenaze defin işleminde gecikme olabileceği dile getirildi.
Çamoluk Haber olarak, ilçemizin bir çok insanı üzerinde emeği bulunan Süleyman Kor Hocaefendiye Allah'tan rahmet kederli ailesi ve tüm Çamoluk'a başsağlığı diliyoruz.
Makamı Ali Mekanı Cennet Olsun İnşallah!
Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2023, 10:26

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yavuz Fenerci
Yavuz Fenerci - 11 ay Önce

Allah Süleyman kor hocamıza gani gani rahmet eylesin ilk kuranı ondan öğrendik. Üzerimizde hakkı var. Allah mekanını cennet eylesin. Kor Ailesine ve Çamoluk Kuran kursu camiasına baş sağlığı diliyorum. Geride kalanlara Allah sabırlar versin.

Sabahtan duymaş
Sabahtan duymaş - 11 ay Önce

Haylrl hayratl insanların gönlünü kazanan yüzlerce talebe yetiştiren yetişmesine vesile olan Süleyman hocama çok kıymetli dayı.ln ruhu şat olsun mekanl cennetolsun peygamberi.ze komşu olsu

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun - 11 ay Önce

Iyibir insandı Rabbim ailesine sabırlar versin

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun - 11 ay Önce

Çok üzgünüz Allah Ailesine sabır ihsan eylesin

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205