Arazideki Öğretmenlere Sıkı Takip

Dursun Ali Şahin, sık sık gereksiz ve usulsüz rapor alan öğretmenlerin takipçisi olacağını ve bu öğretmenler hakkında gerekli yasal işlemi başlatacağını söyledi.

Arazideki  Öğretmenlere Sıkı Takip

 Vali Dursun Ali Şahin, sık sık gereksiz ve usulsüz rapor alan öğretmenlerin takipçisi olacağını ve bu öğretmenler hakkında gerekli yasal işlemi başlatacağını söyledi.

Kanuni ilköğretim Okulunda incelemelerde bulunan ve öğretmenlerle bir toplantı yapan Vali Şahin, önemli açıklamalar yaptı.

Çok azda olsa bazı öğretmenlerin sık sık rapor aldığına dikkat çeken Vali Şahin, “Veliler çocuklarını en iyi ve en güzel eğitim-öğretim alması için çocuklarını sizlere teslim ediyorlar. Öğretmenlerin diğer memurlara göre izni daha fazla. 2 ay yazın, 15 günde kışın olmak üzere yılda yaklaşık 2.5 ay izin kullanıyorlar. Ama bu izin yetmezmiş gibi bazı öğretmenler sık sık rapor alarak eğitim-öğretimi aksatıyorlar. Buna müsaade edemem. Bu öğretmenleri tespit ettirip raporlarının usule ve fenne uygun olup almadığını tespit ettireceğim ve gerekeni yapacağım. Bu şekilde rapor veren doktorları da takibe alıp suistimali varsa gereken işlemi başlatacağım” diye konuştu.

 Sigara konusunda da tavsiyelerde bulunan Vali Şahin, “Bir öğretmene hal, hareket ve davranışlarıyla da örnek olmalıdır. Okul içinde ve bahçesinde öğrencilerin gözü önünde sigara içmeyin. Dışarı da özel yaşantısına da dikkat edin. Çünkü öğrenciler sizi örnek almaktadır” dedi.

 Vali Şahin öğretmenlerden derslere hazırlıklı girmelerini belirterek sözlerini tamamladı. Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt’ta hazır bulundu.

Giresunekspres

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205