Hava Durumu

Çamoluk'ta Ücretsiz Kanser Taraması Başladı

KETEM Mobil Kanser Tarama Aracı, 13-17 Temmuz tarihleri arasında Çamoluk Devlet Hastanesi önünde ücretsiz hizmet verecek. Belirli yaş gruplarına yönelik meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri taramaları yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2026 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2026 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
camolukhaber.com
Çamoluk'ta Ücretsiz Kanser Taraması Başladı

Çamoluk'ta kansere karşı erken teşhisin kritik önemini vurgulamak amacıyla KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) Mobil Kanser Tarama Aracı, 13-17 Temmuz tarihleri arasında (Pazartesi-Cuma) ilçe sakinlerine ücretsiz olarak hizmet sunacak.

Çamoluk Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, mobil tarama ünitesi belirtilen tarihler süresince Çamoluk Devlet Hastanesi önünde vatandaşların erişimine açık olacak.

Hangi Taramalar Yapılacak?

Uygulanacak tarama programı çerçevesinde, yaş gruplarına yönelik şu hizmetler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek:

40-69 yaş arasındaki kadınlara meme kanseri taraması kapsamında mamografi çekimi, 30-65 yaş arasındaki kadınlara rahim ağzı (serviks) kanseri taraması, 50-70 yaş arasındaki kadın ve erkeklere ise kalın bağırsak (kolorektal) kanseri taraması uygulanacak. Tüm Vatandaşlara Çağrı

Yetkililer, erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğunu hatırlatarak, yaş şartlarını taşıyan tüm vatandaşların kimlik belgeleriyle birlikte 13-17 Temmuz tarihleri arasında Çamoluk Devlet Hastanesi önünde konumlanacak KETEM Mobil Tarama Aracı'na müracaat etmelerini bekliyor.

Tamamen ücretsiz olarak sunulacak olan bu taramalardan yararlanacak vatandaşların, söz konusu sağlık hizmetini aksatmamaları ve erken teşhis imkanını kullanmaları önemle tavsiye edildi.

Çamoluk Haber

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.