Çamoluk'ta değişen bir şey yok!

Çamoluk İmam hatip orta Okulunda yapılan yardım tartışmalara neden oldu.

Çamoluk'ta değişen bir şey yok!
 4+4+4 sisteminin gelmesiyle birlikte Çamoluk'a açılan Çamoluk İmam Hatip Orta Okulu,öğrencilere  verilen harçlıkla gündemde.

2013-2014 yılında öğrencilere yapılan nakdi yardımlar,yardım alan öğrencilerle  yardımı onlara ulaştıran aracıların  boy boy resimleri çekilerek  medyada yayınlan resimler, Çamoluk Haber'in  yaptığı haberden sonra, bazı sitelerden kaldırılmıştı.

2013-2014 eğitim öğretim döneminde yapılan uygulama, 2014-2015 eğitim öğretim yılında da aynen devam etti.
 
Çamoluk.net  sitesinde yer alan habere göre,adının açıklanmasını istemeyen bir hayır sahibi(!)'nin gönderdiği nakdi yardımlar, zarfların içerisinde, objektiflerin önünde, öğrencilere  harçlık verildi.



Harçlık  alan öğrencilerin ve harçlığı vekaleten ulaştıranların tek tek resimlerinin çekilerek yayınlandığı gözlendi.

Harçlık Törenine Çamoluk Kaymakamı Kemal karahan,İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Kürkçü,Çamoluk Belediye Başkanı SavaşAkarçeşme,Ak parti Çamoluk İlçe Başkanı Hafız Gecü Çamoluk Milli eğitim Müdürü Atakan Çelik katıldılar.




Çamoluk Haber Diyor ki!


Bu yanlışdan dönün!

Hayırın yapıldığı okul, İmam Hatip Okulu, bu okulda okuyan öğrencilere öğretmenleri tarafından İslama göre hayır işlerinin nasıl olması gerektiği anlatılacak ve sağ elinin verdiğni sol el bilmeyecek. 
Çünkü, Allah bu tür yardım yapanlardan razı denecek!

Bu nedenle sizlerin yaptığı bu uygulamayı rahmetle değil, nefretle anacaklar,ilerki yaşamlarında.

Adının açıklanmasını istemeyen (!) Çamoluk'lu hayır sahibi; Kendi adının açıklanmasını istemiyorsun da o kız ve erkek çocuklarının resimlerinin yayınlanmasına neden razı oluyorsun!
 
Kendi çocuğunuza  bu yapılanları reva görürmüsünüz?

 Uunutmayın! 
Karanlık gecede, kara taşın üstünde, kara karıncanın yürüdüğünü görür ve ayak seslerini işitir 
diye bizlere öğretilen  Allah, sizin yaptığınız yardımı da görür.

Ama siz;  adınızı açıklamayarak(!)
İmam Hatipli olduğunuzdan ve İmam hatipli öğrencileri sevdiğinizden, o çocukların ve ailelerinin onurunu,gururunu  hiç düşünmeden bu yola başvurdunuz.

Yardım yapılmasın demiyoruz!
Tabiiki yardım yapılsın.
İslamca yapılsın!
Müslümanca yapılsın!

Yardım alanın onuru göz önüne alınarak yapılsın!
Bu yapılan  yardım şekli;  tüm bu amaçlardan uzak,nefis tatmini.
Nitekim Allah c.c "Eğer sadakaları gizler ve gizlice fakirlere verirseniz; işte bu sizin için daha hayırlıdır." (Bakara 271) Demedi mi?

Peygamberimiz:
"Üç şey iyilik hazinelerindendir. Biri de verdiği sadakayı gizlemektir" 

Sadakayı gizli vermenin en mühim faydası, sadakayı verenin riyadan kurtulmasıdır.   
        
Ayrıca, sadaka alanın da şeref ve haysiyeti rencide olmaktan korunmuş
olacaktır.  demedimi?

Yardımlar aşikar olarak verilebilir belki de, 
Neden?  biz bu yardımlarımızı  dünyanın gözüne sokarcasına yapıyoruz acaba?

Haberde yardımı yapan hayır sahibbi diyor ki;

"Konu farklı yerlere çekilmesin, ben sadece bayram harçlığı dağıttım ve bütün öğrencilerimize bu harçlığı takdim ettik. Sadaka yada zekat vermedim. İmkanım oldukça da bu öğrencilere sürekli harçlık vereceğim. Bütün Çamoluklu işadamlarını da bu şekilde teşvik edeceğim. Bizim için Din yani İslam herşeyin önündedir. Bugün Türkiye'de bu işi İmam Hatipler üsteleniyor ve bunun içinde İmam Hatipli kardeşlerimize-yavrularımıza katkı sağlayacağız. Hepsi benim öz evladım gibi değerlidir"
 
Bu ne yaman çelişki”bizim için Din, yani İslam dini her şeyin önündedir.”

Acaba kendi çocuklarınıza da bayram harçlığını böylemi veriyorsunuz?


Siz gizli verilsin dedinizde,başkaları sizin adınıza Çamoluk protokolünü toplayıp yaptı ise; ona diyeceğimiz bir şey yok!
Yine adının açıklanmasını istemeyen hayır sahibi
"Ben İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Eşim İmam Hatip Lisesi mezunu, yeğenlerim ve çocuklarım da öyle. Hatta kardeşlerim de İmam Hatip mezunu. İmam Hatipli olmanın her zaman avantajını gördük yaşadık". demiş.

Adını gizlemiş, 
bu nedenle bilemiyoruz kim olduğunu(!) 
Her şeyi söylemiş de adını söylememiş.

O denele bilemiyoruz kim olduğunu.

Soru da soramıyoruz neden böyle oldu diye.

Halbuki geçen sen ki yardımı Veysel Ekmenin yaptığı açıklanmıştı.

Öğrenci ve velilere sesleniyoruz!

Bir daha sizleri rencide edici bir şekilde, yardım yapmak isteyen olursa, almayın o nefs kokan yardımları!

İade edin Allah rızası için!



Umdumuz azalıyor!

Çamoluk’a olan umudumuz azalıyor,bu ve buna benzer  tavır,davranışlar nedeniyle.

Yeni Çamoluk hayalimizin süresini uzatıyor ortaya çıkan görüntüler.

Nasıl oluyor anlamıyoruz ,Çamoluk’a yerleşen herkes bu akıntıya kapılabiliyor.

İbret almıyoruz hiç, Eski Çamoluk’tan.

Ayrıca, Çamoluk İmam Hatipliler Platformu, kimlerden oluşuyor?
bu da merak konusu.
Kim bu bizler adına karar verenler?
 
Sevgili Çamoluk Haber Okuyucuları:

Çamoluk küçük bir ilçe.
Yerleşik merkez nüfusu 2000 ile 3000 arası değişen bir ilçe.
Çamoluk'ta okuyan,yaşayanlar ekseriyet birbirini tanıyor ve biliyor.
Çamoluk'ta yapacağımız yanlışlar ve doğrular, gizli aşikar faketmeden kısa sürede  gün yüzüne çıkıyor.
Yani Çamoluk'ta atacağımız her adıma dikkat etmemiz gerekiyor.
Bugün yardım yapar gibi gözüktükleriniz, ömür boyu aynı ilçenin insanları olarak sizlere mihnet duymak zorunda kalacak.
Oysa yardımlar gizli olsa,her kim verdi ise onun karşılığını Allahtan bekleyecek,yardım alan kişi de kimseye ömür boyu mihnet duymak zorunda kalmayacak.

Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki! yardım yapıldığı açıklanan bu gençler hayata atıldıklarında karşılarına hep,"ben buna öğrencilik dönemlerinde çok yardım ettim" sözü olacaktır.

Lütfen biraz daha dikkat edelim!

Çamoluk Haber











 
 
 
 


 

YORUM EKLE
YORUMLAR
çamoluk lu:
çamoluk lu: - 10 yıl Önce

Yorumunuz yayın ilkelerimize uymadığından yayından kaldırılmıştır.
Editör

sezai bakırhan
sezai bakırhan - 10 yıl Önce

evet cocklara bayram haşlıvı davtılmış bir hayır sever tarafından o hayır severe teşekür ederim ama şunuda söylemeden geçemem o hayır sever vatandaşmz neden akpe teşkilatııını ön pilanda dutarak cocuklar rsim altında rncide ederk yardıım yapmış merak konusu hayır sever kardeşim yada abim yapğtın yardımda adını gizlmişin yapmış oldun yardımı tam bir şövmenlik olmuş bunun gizlilik neresinde yoksa çamoluktan iyi bir rantmı ellde etinki bir hevese kapılarak ve bu rantı sana sağlayanlara ve
cam olumuzun o güzl çoçukların üzerinden böyle şövmenlik yaptınız ne diyelim güzel bir şov olmuş

Mehmet Ali Özveri
Mehmet Ali Özveri - 10 yıl Önce

Allah rızası için yardım yapanlardan mevlam razı olsun.Bu yardımı eleştirenlere de Allah akıl fikir versin!Yıllarca ;Çamoluk'un kahrını çeken esnafa kazıkçı dediler,halkı esnaftan soğuttular.İşine sahip çıkıp çalışr para kazanınca arkadaş ya bu altın buldu yada milleti kazıklıyor dediler.Şimdi de yıllarca Muhlis hocaya kazıkçı Mehmet Ali Hoca ucuz satıyoyor dediler.Bana kazıkçı diyen isimsiz arkadaşa şunu söylüyorum korkma ben yine ucuz veriyorum.Fakat sen Çamolukta bir baltaya sap olamadın da ona yanıyorum...

süleyman özveri
süleyman özveri - 10 yıl Önce

bu yazıyı yazan kişi öncelikle sana şunu söylüyorum eğer sen erkek olsan adam olsan yazdığın yazının altına ismini yazarsın. ben sana eğer bu site değilde başka bi site olsa söyliceklerimi az çok bilirsin onun için biraz erkekliğin varsa yazdığın yazının altına adını yaz. söyliceğim ikinci şey kazıkçı demişsin sen bu dükkana gelen şeylerin ne zorlukla geldiğini biliyomusun yattığın yerden atıp tutmaya benzemiyo bu işler. sen ve senin gibiler yüzünden bu çamoluk gelişmiyo. sen ve senin gibiler konuştuklarının arkasında duramazsınız eğer birz erkekliğin varsa adını yaz oraya da görelim.

İlyas Subaşı
İlyas Subaşı - 10 yıl Önce

Ahlaki ilkelerden yoksun bir etkinlik. Hacım, 155 çocuğa para dağıtmak ne kadar zor ki kaymakamı belediye başkanını Akp ilçe başkanını vesair zevatı yardımcı alıp da gittin. Bu çocukları rencide ederek sevap mı bekliyorsun? Yardımcıların olan zevata gelince Kaymakam beyimiz zannederim henüz terütaze. Akp ilçe başkanı çağırdıysa koşacak zahir. Hayır şer düşünecek kadar vakti yok. diğerlerine diyecek bir şey yok Allah selamet versin. Hacım hacım yardım dağıtıp haber yaptırarak mutlu olacaksan Afrika'da milyonlar aç. Sizi/bizi tanımadıkları için rencide de olmazlar. Bu zevatı ve paralarını Afrikaya götürüp orada dağıt derim sana.

Selim tepeyurt
Selim tepeyurt - 10 yıl Önce

Yazari cani gonulden kutluyorum akp ile birlikte iyi niyetli yardimlar bile cahil halkimizi "utme" rituellerine donusturuldu. Bu rezillige vesile olanlari kiniyorum.

Mehmet ÇAKAN
Mehmet ÇAKAN - 9 yıl Önce

Ülkemizin muhtelif yerlerinde çeşitli musibetlerin art arda gerçekleştiği ı günleri yaşıyoruz.Sürekli etrafta insanlarımız ölüyor kazalar,belalar peşimizi bırakmıyor.Enflasyon öyle bir noktaya geldi ki pazara markete giden bir insanın bunu fark etmemesine imkan yok.Geçen yıl düzgün kar ve yağmur yağmadığı için birçok üründe kıtlık yaşandı,ırmaklar çaylar kurudu.Ülkemizin doğu ve güneydoğusunda öylesine bir oluşum var ki her gün yol kesip bayrak açıyorlar özerklik ilan ediyorlar,tehditler savuruyorlar.Bir Kobani Eylem çağrısı oldu ülke öyle karıştı ki tanıyamadım bu benim ülkem mi diye! Yağmalar,hırsızlıklar birbirini kovaladı.İnsanımız geçinemediği için kredi batağında yaşarken çocuğuna ekmek parası götürmek isteyen masum insanlar alınmayan önlemlerden ötürü canından oluyor.AKP ne mi yapıyor:KAÇ-AK SARAY yaparken ülkenin ekonomisine incir ağacı dikiyor,gereksiz varlığı kanıtlanamayan paralel safsatasıyla uğraşıyor,sayamayacağım daha birçok şey..... Ha bir de işte böyle şov yapıyor...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205