Ekmek Üretiminde Yeni Dönem

Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bugün başlayan ekmek üretimi ve satışında yeni dönemle ilgili bir bülten yayınladı. Müdürlükten yapılan açıklama şöyle:

Ekmek Üretiminde Yeni Dönem
 Tüketime sunulan ekmek, ekmek çeşitleri, diğer ekmek çeşitleri ve ekşi hamur ekmeklerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, muhafaza, taşıma ve pazarlanmasını sağlamak üzere bu ürünlerin özelliklerini belirlemek amacıyla çıkarılmış Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’ne uymaları için gıda işyerlerine yasal zorunluluk başlıyor. 

Ekmeğin sadece buğday unu maya, tuz ve su karışımı ile üretilmesini öngören düzenleme 1 Temmuzdan itibaren yürürlüğe girmiştir. Yeni düzenlemeye göre ekmek kepek oranı artırılıp tuz oranı azaltılmış halde satılacaktır.

Ekmeğin vatandaşların direkt temas edebileceği şekilde satılmasına izin verilmeyecektir. Satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında veya tezgâhında muhafaza edilecek ve satıcı kontrolünde satılacaktır. Ekmek uygun bir ambalaj malzemesine sarılarak veya içine konularak tüketiciye arz edilecektir.

            Bu Tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri; ekmek, ekmek çeşitleri ve diğer ekmek çeşitlerinin kimyasal özelliklerineve ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünlerin üretim, depolama, dağıtım ve satış aşamalarının taşıması gereken kurallara 1/7/2013 tarihinden itibaren uymak zorundadır.

 Bu Tebliğe aykırı davrananlar hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun ilgili maddelerine göre idari yaptırım uygulanacaktır.

Türk Gıda Kodeksi Ekmek Ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ve yapılan değişiklikler aşağıdaki linkte yer almaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205