Cenab-ı Hakkın göndermiş olduğu Kuran-ı Kerimi baştan sona kadar
hıfz etmiş ezberlemiş kişilere HAFIZ denir,HAFIZLIK çok kutsaldır.

Mahşerde sahibine anne babasına ve bir rivayete göre de yakınlarından sevdiklerinden 70 kişiye şefaat edeceği bildirilmiştir.onun içindir ki Hafız olmak değil Hafız ölmek gerek demişler büyükler. Ama maalesef günümüzde hafızlık müesseselerinin çoğu faaliyet gösterememektedir.

NASIL YAPILDIĞINA GELİNCE;Bir kere Hafızlık yapmaya niyetlenen kişilerin KURAN-I KERİMİ usulune uygun ve seri bir şekilde(yaklaşık bir sayfayı asgari 2 dakikada okumak) okuması gerekmektedir. Bu zaman dilimini aşan insanların bu sureyi 2 dakikaya indirmeden hafızlığa başlamaları ileride bıkkınlığa sebebiyet verebileceği tecrübelerle sabittir.

Günümüzde hafız olmayan hocaların hafızlık yaptırdıklarını görmekteyiz. Bu tür bir uygulamanın sağlıklı olmadığına ve hafız olmayan hocalarda ders alanların galat (yanlış) larını ömür boyu düzeltemediklerine şahit olmaktayız. Bu nedenle hafızlık yapacak insanların hocalarını iyi seçmelerini özelliklede kura hafız olmasına özen göstermelerini tavsiye ederiz.

Öte yandan hafızlık yapmak kadar hafızlığı muhafaza etmekte son derece önemlidir. Hafızlığını muhafaza etmeyenlerin mesuliyetinin büyük olduğunu Resulullah (S.A.V) efendimiz Mirac’ta gördükleriyle şöyle açıklamaktadır.

“ Camilerden bir çöp parçasını almanın sevabı kadar bir sevap, Kur’an-ı Kerim’den bir ayet ezberleyip unutan insanın günahı kadar bir günah görmedim. ”

Cenab-ı Hakk cümlemizi Kura’nı Kerimi Hakkıyla anlamaya ve okumaya çalışan kullarından eylesin. AMİN.

Kurra Hafız
Mahir DEMİRKOL