Giresunlu İmam ve Müezzinlerde internetli olacak

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, belediye sınırları dahilinde görev yapan 50 yaş ve altı imam-hatip ve müezzin kayyımların, çağın gereklerine uygun olarak hizmet verebilmesi için bilgisayar ve internet kullanımı eğitimi almaları talimatını verdi.

Giresunlu İmam ve Müezzinlerde internetli olacak

 

Vali Dursun Ali Şahin, belediye sınırları dahilinde görev yapan 50 yaş ve altı imam-hatip ve müezzin kayyımların, çağın gereklerine uygun olarak hizmet verebilmesi için bilgisayar ve internet kullanımı eğitimi almaları talimatını verdi.

Konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğüne bir yazı gönderildi.

Günümüzde bilgisayar ve internet teknolojisi yaşamın her alanında kullanıldığından çağa ayak uydurmak yönünde din görevlilerinin toplumu aydınlatma, dini konularda bilinçlendirme görevlerini ifşa ederken teknolojik olarak gerekli donanıma ve bilgi birikimine sahip olmaları gerektiğini kaydeden Vali Şahin,  İl ve ilçelerde belediye sınırlan dahilinde görev yapan imam-hatip ve müezzin kayyımların, bilgisayar ve internet kullanımı eğitimi almaları için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğünün ortak çalışma başlatmasını istedi.

Söz konusu yazıda; toplumun aydınlatılması için dini konularda verilen eğitim ve vaazların görsel sunumlarla pekiştirilmesi, teknolojinin getirdiği diğer kolaylıkların din görevlilerince de kullanılarak vatandaşlara en iyi hizmetin verilmesi için İl ve İlçe Müftülükleri emrinde belediye sınırları dahilinde imam-hatip ve müezzin kayyım olarak görev yapan 50 yaş ve altı personelin zorunlu bilgisayar ve internet eğitimine tabi tutulması belirtildi.

Konu ile ilgili olarak, Giresun İl Merkezinde belediye sınırlan dahilinde görev yapan 50 yaş altı imam-hatip ve müezzin kayyımlar Halk Eğitim Merkezi ile eski Çarşı Polis Karakolu'nun bulunduğu binada 32 saatlik bilgisayar ve internet kullanımı eğitimi alacak. Halk Eğitim Müdürlüğü binasının içi sınıf olarak düzenlendi. Düzenlenen 4 sınıftan 1’i bilgisayar sınıfı yapılacak. Aynı uygulamanın ilçelerde de belediye dahilinde görevli imam-hatip ve müezzin kayyımları kapsayacak şekilde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünce koordineli olarak çalışmalar başlatılacak.

Vali Şahin, kurs sonunda eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika alan personel isimlerinin Valiliğe bildirilmesini de istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205