Dernek Seçiminde Veysel Ekmen rahatsızlığı

Aralık 2011 de yapılacak olan Çamoluk Derneği kongresin de yarışacak adaylar ortaya çıkmaya başladı.

Dernek Seçiminde Veysel Ekmen rahatsızlığı
Aralık 2011 de  yapılacak olan Çamoluk Derneği kongresin de yarışacak adaylar ortaya çıkmaya başladı.
 
İki yıldır Çamoluk Gücer köyünden işadamı  Yaşabey Kalebaşı’nın başkanlık yaptığı  Çamoluk Derneği önümüzdeki Aralık ayında yeni başkanını seçecek.
 
Aralık ayının ilk haftalarında yapılması beklenen kongrede,  Mevcut başkan Yaşabey Kalebaşı ve iki dönemdir Çamoluk Bal ağası olan Karadikmen Köyünden İşadamı Murat Şapaloğlu’un yarışması bekleniyor.
 
Her iki aday da Kulis çalışmalarına başladı.
Yapılan bu çalışmalar da Çamoluk Dernek Başkanı Yaşabey Kalebaşı Tüm köy dernek başkanlarını Çamoluk Derneğinde, Yemekli bir toplantıda bir araya getirerek konu hakkındaki görüş ve düşüncelerini sordu.
 
Yapılan toplantıya bir çok dernek başkanı katıldı.
Toplantıya katılanlardan bir kısmı görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.
Yapılan konuşmaların bir çoğunda,mevcut yönetimin devamından yana olumlu görüşler dile getirilirken,bunun yanında Veysel Ekmen rahatsızlığından bahsedildi.
 
Yapılan değerlendirmelerde, Veysel Ekmenin mevcut Dernek üzerinde vesayet görüntüsünün olduğu ,bununda halk arasında rahatsızlık meydana açıklandı.
 
Yapılacak olan seçimlerle bu vesayet görüntüsünün ortadan kaldırılması temennisinde bulundular.
Toplantıda dile getirilen bir diğer konuda yine Veysel Ekmen’in dernek başkanı olduğu dönemde uygulamaya koyduğu,her köyden eşit üye uygulamasıydı.(Her köyden 20 üye daha sonra 25’e çıkarıldı.)
 
Bu konu ile ilgili yapılan konuşmalarda, 30 haneli olan köyünde 25 üye ye sahip olduğu 500 hane olan köyünde  25 üyeyle temsil edildiği bunun da haksızlıklara sebep olduğu dile getirildi.
 
Bu konuyla ilgili olarak görüşlerini açıklayan Dernek Başkanı Yaşabey Kalebaşı da yapılan eleştirilerin haklı olduğunu belirterek,bu konunun  gelecek yönetim tarafından gündeme alınarak bu haksızlığın ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.
Toplantı sonun da Yaşabey Kalebaşı kendinsin bir dönem daha bu görevi yapmak istediğini söyledi.
 
Başkan adaylarından Murat Şapaloğlu’da köy dernek başkanlarına mesaj yoluyla ulaşarak görüşlerini almaya çalışıyor.
 
Yaşabey Kalebaşı’nın büyük oranda eski yöneticileriyle yola devam etmesi beklenirken,Murat Şapaloğlu’nun yönetimi konusunda ise henüz bir açıklama yapılmış değil.
 
Çamoluk Haber olarak, her iki adayı da tarafsız bir şekilde tanıtmaya çalışacağız.
Üçüncü veya dördüncü adaylar çıktığında da aynı yayın politikamızı devam ettireceğiz.
 
Bu sayfalarda  kendilerini tanıtmak ve projelerini duyurmak isteyen başkan adaylarına ayrım yapılmaksızın  yer verilecektir.
 
Şimdiden yapılacak olan seçimlerin ilçemize hayırlı olmasını  temenni ediyoruz.
 
Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
AHMET   TONBUL
AHMET TONBUL - 12 yıl Önce

ÇAMOLUK DERNEĞİ NİYE TEKELLEŞTİ BÖYLE Hİ DEĞİŞMEZMİ BU İSİMLER YOKMU ÇAMOLUKTA BAŞKA İNSANLAR YILLARDIR AYNI KİŞİLERİN TEKELİNDE HİZMET YOK GELİŞME YOK ÇAMOLUK AYNI ÇAMOLUK

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205