Çamoluk Derneği Bir Markadır

Yaşabey Kalebaşı”Çamoluk Derneği bir markadır” bütün çamoluklular ona sahip çıkması gerekir dedi.

Çamoluk Derneği Bir Markadır
Aralık ayı içerisinde yapılacak olan, Çamoluk Derneği seçimleri çerçevesinde, başkanlık için yarışan adayları ve programlarını tanıtmaya devam ediyoruz.
 
Bu güne kadar, Çamoluk Dernek Başkanlığı için iki aday ortaya çıktı.
Birincisi, iki yıldır Dernek Başkanlığını yapan, Gücer Köyü nüfusuna kayıtlı, iş adamı,Yaşabey Kalebaşı bir diğeri ise, Karadikmen Köyünden İş adamı Murat Şapaloğlu.
 
Murat Şapaloğlu, Çamoluk Haberi ziyaret ederek,Çamoluk Dernek Başkanı olduğunda, yapacaklarını ve yapılması gerekenleri Kamuoyuna açıkladı sitemiz aracılığıyla.
 
Bu günde Çamoluk Dernek Başkanı ve de yeniden aday olan Yaşabey Kalebaşı ile görüştük dernek seçimini ve de yeni dönemde yapacaklarını.
 
Yaşabey Kalebaşı, yaptığımız görüşmede öncelikli olarak,”Çamoluk Derneği bir markadır”diyerek bunun korunması gerektiğini bu nedenle de,Murat Şapaloğlu’nun Dibe vuran derneği ayağa kaldıracağız sözüne tepki gösterdi.
Kalebaşı yaptığı açıklamada,Çamoluk Derneği dibe falan vurmamıştır,yurt içi ve yurt dışında bir çok çalışma yaparak takdirleri üzerinde toplayan, bir sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir dedi.
Yaşabey Kalebaşı; Kendisinin koltuk sevdalısı bir kişi olmadığını söyleyerek ”Ben 1996 yılından beri bu dernek yönetiminde bulundum,Başkanlığa da işlerimin müsait olmamasına rağmen arkadaşlarımın teklifiyle geldim dedi.
Geride bıraktıkları iki yılda çok başarılı işler yaptıklarını söyleyen Kalebaşı, Başkan seçildiklerinde ilk olarak yönetim de ki arkadaşlarıyla birlikte Giresun’a gittiklerini ve Çamoluk’a kalıcı eserler yapmak için görüşmeler yaptıklarını, bunun neticesinde Çamoluk’a bölgesinde ki en büyük Göl Park’ı (60.000m²)yapmaya karar verdiklerini ve bunu da gerçekleştirerek halkın hizmetine sunduklarını söyledi.
Kalebaşı, yapılan parkla birlikte, her yıl festival alt yapısı için, 15.000 TL para harcandığını, yapılan çalışmayla birlikte, bu paranın da Çamoluk Derneğine kaldığını ifade etti.
 
Yine Göl Park ta ki Protokol Tribünü içinde bir çalışmaları olduğunu bunun da Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılacağını söyledi.
Yaşabey Kalebaşı,yapılacak olan Protokol Tribününün de mimari özellikleri ile  Çamoluk’a yakışır bir eser olacağını söyledi.
 
Yaşabey Kalebaşı ,en büyük hayalinin Çamoluk’a yapılacak olan Yüksek Okul olduğunu ama bunun ellerinde olmayan nedenlerle biraz geciktiğini söyledi.
 
Daha önce ki rektörün kendilerini oyaladığını söyleyen Kalebaşı,Rektör bey bizlerin isteğini çeşitli bahaneler ileri sürerek oyaladı dedi.
 
Yaşabey Kalebaşı, Giresun Valisiyle yaptıkları  görüşmede, bu konuyu gündeme getirdiklerini ve Valiye,Çamoluk Derneğinin eğitime önem veren bir kurum olduğunu ifade ettiklerini, bu nedenle de yapılacak olan yüksek Okulun Çamoluk için öneminin büyük olduğunu söyleyerek,çalışmaların bir an önce başlaması için kendilerine yardımcı olmasını istediklerini söyledi.  
Bu  çalışmalar yapılırken YÖK’ün bir karar aldığını, bu karar neticesinde de 5000 nüfusun altında ki yerleşim yerlerine Merkeze bağlı bölümlerin açılmasını  engellediğini söyledi.Bu engeli de ,Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okuluna bağlı bir bölüm açılması suretiyle bu engelinde ortadan kaldırıldığını açıkladı.
 
Okulun yapım işini de   Çamoluklu meclis üyelerinin gayretli çalışmaları neticesinde İTO üstlendi dedi.
Yaşabey Kalebaşı , Yapılacak olan okulun ihalesinin de Aralık ayı içerisinde yapılacağını söyledi.
 
Çamoluk’un en büyük sorunlarından olan banka sorunu nu da Dijital Bankayla tam olmasa da % 80 olarak haletliklerini söyledi,
Kalebaşı,banka için yapılan yatırımın yaklaşın 250.000 ile 300.000 Euro olduğunu ifade etti.
 
2010 yılında 250 öğrenciye burs verildiğini söyleyen Yaşabey Kalebaşı,burs konusunda bazı spekülasyonların olduğunu söyleyerek “Bize burs için müracaat eden öğrenci sayısı 1000 bizim bütçemiz ise 250 kişiye yetiyor bu nedenle bizim de kendi kriterlerimiz var bunlara uyanlara veriyoruz” dedi.
Yaşabey Kalebaşı, öncelikle 4 yıllık üniversite öğrencilerine burs verdiklerini,bunun yanında okuduğu bölümde ki başarısının da göz önünde bulundurulduğunu söyledi.
Gelecekte birinci sınıf yönetici olabileceklerinde tercih sebebi olduğunu,bunun yanında bursa gerçekten ihtiyacı olanlarında öncelikli olduğunu açıkladı.
 
Yaşabey Kalebaşı, İlk defa burada açıklıyorum 10 sene sonra Almanya,Fransa veya herhangi bir ülkeye gittiğinizde karşınızda Çamoluklu bir Büyük Elçiyi görürseniz şaşırmayın dedi.
 
Burs konusunun çok önemli olduğunu, buna da bütün Çamolukluların duyarlılık göstermesi gerekir dedi.
 
Yaşabey Kalebaşı Ümraniye Haldun Alagaş Spor Tesislerinde yapılan Eğitime Destek Gecesinde yanlış hesap yaptıklarını kabul ederek,”Eğitim için yaptığımız gecede birtakım hatalar yaptık,”Biz bütün Çamolukluların bu konuya duyarlı davranıp ilgi göstereceğini düşündük. Gerekli tanıtımı yapamadığımızı düşünüyorum,birde yeni seçimden çıkmıştık ister istemez, seçim zamanının kırgınlıkları da etkili oldu” diye konuştu.
 
Eğitime destek gecesinin geleneksel hale getirilerek burs konusunun tabana yayılması gerektiğini, ayrıca Çamoluklu olan Akademisyen ve başarılı bürokratların orada tanıtımı yapılarak yeni nesle örnek olmalarını sağlamak gerekir dedi.
 
Murat Şapaloğlu’na karşı herhangi bir ön yargısının bulunmadığını belirterek,Murat Bey iki dönem bizim Bal Ağalığımızı yaptı.Biz isterdik ki gelsin bu düşüncesini bize açsın,bizde kendisinin görüşlerini dinledikten sonra ya bir dönem yöneticilik yapıp ondan sonra başkanlık için aday olmasını veya buyur aday ol derdik ama o seçime 1,5 ay kala kalkıp adaylığını açıklıyor dedi.
 
Yaşabey Kalebaşı “bizden daha faydalı olabileceğine inandığımız arkadaş olursa bizde ona destek veririz,ama arkadaşlarım hayır sen devam et derlerse de devam ederiz” dedi.
 
Yaşabey Kalebaşının Nurettin Canikli’nin Çamoluklular arsında yanlış tanındığını söyleyerek şahit olduğu bir anısını paylaştı.
Bir gün Eski Çamoluk Belediye Başkanı Merhum Cemil Uzun,Ak Parti İlçe Başkanı Hafız Geco ile birlikte bir toplantı yapıldı.
Toplantıda Nurettin Bey, “Çamoluk için ne yapmamız lazım” dediğinde Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı her şey yapılıyor diye cevap verdiler,
Bu konuya ben itiraz ettim ve Sayın vekilim Şiran yolunun sizin tarafınızdan engellendiğini söylüyorlar,ayrıca Çamoluk’un içme suyu ihtiyacı var dedim.
 
Burada Nurettin Canikli hemen gerekli yerlere telefon açarak, Belediye Başkanına dedi ki “size 800.000 TL kredi 400.000 TL si hibe, diğer yarısı ise uzun vadeli kredi şeklinde .
 Daha sonra öğrendik ki bu para alınmamış.
 
Başka bir ziyarette bu konuyu valilikte gündeme getirdiklerini söyleyen Yaşabey Kalebaşı ,
Çamoluk belediyesine bu paranın geldiğini,bununla da İçme suyu projesinin yapıldığını açıkladı.
Çamoluk Belediyesinin her ay ırmaktan aldığı su için, elektrik parası olarak 7000 ile 8000 TL arasında elektrik parası ödediğini,yeni yapılan projeyle birlikte, hem kaynak suyunun içileceğini hem de bu paranın belediye ye kalacağını söyledi.
Kredi için geriye ödenen paranın aylık tutarının ise 2500 TL olduğunu açıkladı.
 
Yaşabey Kalebaşı, Üsküdar Belediyesi tarafından Çamoluk’a modern bir otogar yapılacağını,bunun yanında Çamoluk’un bir şehir planının çıkarılarak,kasabadan şehir görüntüsüne kavuşturulması gerektiğini söyledi.
 
Yaşabey Kalebaşına Başkan olarak geride bıraktığı iki yıllık dönende isteyip te yapamadığını, birde seçilirse en çok yapmak istediğini sorduk.
İçimde uhde olarak kalan Eğitime Destek Gecesinin başarısızlığı,hayalim ise yüksek Okulun Kurdelasını kesmek diye cevapladı,
 
Çamoluk Haber  olarak her iki adaya da başarılar diliyoruz.
Bundan sonraki yayınlarımızda da  haberdar edildiğimiz takdirde, her iki adayında çalışmalarının kamuoyu tarafından duyulmasına yardımcı olacağız.
 
Yapılacak olan seçimin Çamoluk için hayırlı olmasını diliyoruz.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
öz çamoluklu
öz çamoluklu - 12 yıl Önce

sn yaşabey sizin yeteri kadar uğraşacak işiniz gücünüz var maaşallah artık şu çamouk derneğini kendi haline bırakın siz hiç çamoluk halkını köylerinin nabzını yoklamıyormusunuz bu milletin söyledikleri kulanıza gelmiyormu kendi yandaşlarınızdan başka kimse sizi çamolukta istemiyor bırakın bu derneği artık çamoluk kalkınmalı procelerle ilerlemeli gölpark festival yeri vesayre bunlar ufak şeyler koskaca bir ak parti iktidarı var hükümet çuvalla para dağıtıyor köylere ilçelere siz birşeymi yaptınızı sanıyorsunuz yaşabey kaçtane çamolukluya iş kapısı sağladınız çamolukta olacak bir numara hayvancılık bunun için ne yaptınız kaç yüz tane süt ineği koyunlar aldınız alacaksınız süt entegresi besicilik bunları niye anlatmıyorsunuz köylünün çamoluğun bunlara o kadar ihtiyacı varki sizin işleriniz çok iyi maşallah ama çamoluk ta köylerde işsizler var bunlar için ne proceler geliştirdiniz devlet inekler veriyor siz kaçkere müracat ettiniz bunları anlatın boşverin festivali o bir şahşahcılık

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Hizmet yarışında herkese başarılar dilerim.
Öncelikle çamoluk merkezini canlandırmak için BÜYÜK BİR SÜPER MARKET AÇILMALI ve vatandaş aldığı ürünün FİATINI FİŞİNDE OKUMALI. Bu çok önemli çünkü çoğu köylü sivas ilçe pazarlarından alış veriş yapmakta.
Çamoluk ilçe merkezine her sabah sekizde yolucu taşıyacak belediye OTOBÜSÜ OLMALI.
İSTANBUL - ÇAMOLUK otobüsleri sabah onda ilçeye girmeli ve öğleden sonra iki de kalkmalı. UCUZ ÜRÜN SATILDIĞINDA ve köylerden ilçeye ucuz yolculuk yapıldığında İLÇE CANLANACAKTIR. OKUL VE BANKALARIN GELEBİLMESİ İÇİN ÇNCELİKLE NÜFUSU ÇOĞALTMAK GEREKMEKTE. Köylüye SERACILIK HAKKINDA BİLĞİLENDİRMELİ ve en azından ilçe meyve ve sebzesini kendi karşılamalı. Üzülerek belirtmek gerekirse Türkiye bir tarım ülkesi ancak sadece antalya ve çevresi bu pastadan pay almakta. Oysa PİLOT KÖYLER KEŞFEDİLİP SERA YETİŞTİRİCİLİĞİNE GEÇİLMELİ. Bugün patatesin kilosu 1 TL. ise düşünmek gerekir.

KEMAL KUŞCUL
KEMAL KUŞCUL - 12 yıl Önce

Yazının devamı.
Ziraat bankası denmekte, ancak para hareketleri hala KÖY OTOBÜSLERİ İLE GERÇEKLEŞMEKTE veya AKINCILAR VE SUŞEHRİ ziraat bankalarından yapılmakta. Bunun nedeni ise çamoluk esnafı KÖYLÜYÜ DARILTI. 50 Km.lik mesafeyi bahane edip aşırı fiat farkı doğurdular. Gerçi bunu akıncılar esnafıda yapmakta ancak insanlar hem bankadan paramı çekerim ve hemde alış verişimi yaparım demekte. ÇAMOLUK İLÇEMİZİN CANLANMASI ÖZELLİKLE ESNAFIN ÖZ VERİSİ İLE GERÇEKLEŞECEKTİR. İstanbul'da büyük marketler ALIŞ VERİŞ YAPAN MÜŞTERİSİNE EVİNE KADAR SERVİS MÜNİBÜSÜ KOYMAKTA İKEN çamoluk esnafımız hiç değilse az bir kar ile ilçemize canlılık vermek için çaba sarf etmeli.
Hangi aday seçilirse seçilsin en büyük iş ÇAMOLUK ESNAFINA DÜŞMEKTE.
ADAYLAR SERVETLERİNİ ÇAMOLUK İÇİN HARCASALAR DAHİ ÇAMOLUK BİR ADIM İLERLEYEMEZ. Kalkınma hep beraber olacaktır. Her kese görev düşmektedir. ÜSKÜDAR BELEDİYESİ SERACILIK İÇİN YARDIMCI OLSA HADA HAYIRLI BİR İŞ YAPMIŞ OLACAKTIR.

AHMET DEMİR
AHMET DEMİR - 12 yıl Önce

Yaşabey başkanlığındaki dernek yılları boşa geçmesede dolu geçmemiştir.Bir kere başkan olmadan önce okulu yaptıracağını söylemiş maalesef yaptıramamıştır.esasen yaptıracaklarına kendileri de pek inanmıyorlardı,neyse artık geçti.diğer hizmetlerde laf olsun kabilinden söylenmiş şeyler.Canikli nin ve şürekasının Çamoluk u sevdiği falan yok.yok aramış ödeme çıkmış ta belediye başkanı almamış,affınıza sığınırım,ağır olacak ama insana salak mısın diye sorarlar.kimin parasını kim niçin almıyormuş.Canikli,Ekmen ve şürekası Çamoluk un kalkınmasını tabiatları gereği istemezler.Ben İto nun okul projesine de engel çıkarırlar diye bekliyorum,hayırlısı.Yalnız Yaşabey in başarmak için mücadele ettiği,gayret sarfettiği fasülye dikme çabasını önemsiyor ve takdir ediyorum,başarı Allah ın takdiri.Başkan daha bağımsız bir profil çizseydi sanırım daha iyi olurdu.hayırlısı olsun.

ben gerçek çamoluklu
ben gerçek çamoluklu - 12 yıl Önce

sayın kalebaşı kaymakamlığın ve belediyenin yapmış olduğu parka hem sen sahipleniyorsun hemde abdullah kürkçü şu etiket işini bırakında çamolukta işsiz gençlere yada insanlara neler yapa biliriz devlet desteği ile ne gibi iş yatırım yapa biliriz diye düşünün birilerinin kuklası olmayın çamoluk dernek başkanlığı yaparkende çamoluk esnafının işine karışmayın siyasete karışırsınız belediye karışırsınız karışmayıonda size saygımız olsun

murat yazılar mahallesi
murat yazılar mahallesi - 12 yıl Önce

yaşabey sizlere çok tepkiliyim ama kırıcı asladeyilim çünkü çamoluğu seven bir çamolukluyum açıklamanız çok basit ve zavallı olmuş kusura bakmayın siz ne derseniz diyin yıllardır çamoluğun gerek siyasette gerek dernekçilikte geldiği durum ortada bunu tüm çamoluklu biliyor çünkü çamoluğu yıllardır sizler aynı akılla fikirle yönettiniz biz ne dersek o olur zihniyetiyle eyitime destek gecesinin niye fiyasko olduğunu biliyormusunuz çünkü siz öğrencileri anlatmadınız millete geliyor imparator geliyor dediniz yani ibrahim tatlıses sonra izzet yıldızhan vesayre sanki konser organizasyonu yaptınız öğrencileri ön plana tutmadınız herzamanki gibi çamoluk sanatcıları varken siz binlerce lirayı yabancılara verdiniz ne oldu zararla biten bir eyitime destek gecesi yazın yine çamoluk sanatcısını harcadınız binlerce lirayı yabancı sanatcılara verdiniz böyle bir dernekcilik zihniyeti olmaz önce çamoluğun değerleri korunmalı sanatcısı köy dernekleri basını bunlar bir bütün olmalı artık birlik zamanı

burak sezer
burak sezer - 12 yıl Önce

kim seçilirse seçilsin Çamoluk un geleceğine çamoluklular karar vermelidir,kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler,alınan kararlar verilen onaylar çamolukluya ilan edilmelidir.halka açık istişare ve bilgilendirme toplantıları yapılmalıdır.Çamoluk derneği merkezi bu iş için aktif bir şekilde kullanılmalıdır.Dernek binası Çamolukluların daha çok benimseyecekleri,gelmek isteyecekleri,aktif olacakları bir şekilde yeniden dizayn edilmelidir.ticarethane hüviyetinden sosyal kurum durumuna gelmelidir.seçimin galibi Çamoluk olmalı...

beşir yılmaz
beşir yılmaz - 12 yıl Önce

Çamoluk Derneği üyelik,katılım hakkını kısıtlıyor,üye kabülünü bazen kapatıp bazen açıyor.seçim öncesi üye kaydı ile ilgili net açıklamalar ve bilgilendirmeler yapılmalı.temsilde adalete köylerin,mahallelerin nüfuslarına göre temsile önem verilmeli,istatistikler kamuoyu ile paylaşılmalı.


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205