Çamoluk Kur’an Kursu Derneği Süleyman Hoca İle Devam…

Çamoluk Kur’an Kursu olağan genel kurulu, Çamoluk Derneği Genel Merkez binasında yapıldı.

Çamoluk Kur’an Kursu Derneği Süleyman Hoca İle Devam…
 
Çamoluk Kur’an Kursu olağan genel kurulu, Çamoluk Derneği Genel Merkez binasında yapıldı.
 
Çeşitli konuşmaların yapıldığı genel kurulda, yapılan oylama sonucunda Süleyman Kor yapılan oylama sonucunda yeniden başkanlığa seçildi.
 
Çamlıca, Çamoluk Kültür Merkezinde yapılan kongre de önce Divan Kurulu oluşturuldu.
Divan için dernek yönetimi tarafından, Veysel Ekmen,Murat Dağıtmaç, Erhan Sakızcı ve Ömer Faruk Karabul teklif edildi.
Kongre,divan oluşumundan sonra, Çamoluk Kur’an Kursu Dernek Başkanı , Süleyman Kor’un açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etti.
 
Süleyman Kor yaptığı konuşmada; 40 yıldır bu hizmeti yürütmeye çalıştıklarını belirterek, zaman zaman farklı iftira ve ithamlarla karşılaştıklarını ancak bunların da sabırla üstesinden geldiklerini söyledi.
Süleyman Kor; “ Tek kanatlı kuşun uçması imkansız, bu nedenle bizlerde bu kurumlarda yetiştirdiğimiz öğrencileri, hem maddi hem de manevi ilimler konusun da iyi yetiştirmeliyiz” dedi.
Bu tür kurumların zaman zaman bazı engellemelerle karşılaştıklarını söyleyen Süleyman Kor, her türlü engellemeler rağmen,bu kurumlar Kıyamete kadar devam edecektir dedi.
Süleyman Kor son olarak,Çamoluk Kur’an Kursu binasının eski bir yapı olduğunu, bu binaların günün şartlarına göre yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.
 
 
Daha sonra üç yıllık faaliyet raporu okundu.
Faaliyet raporunda bu yıl kurs bünyesinde 63 öğrencinin barındığı belirtildi.
,Yapılan çalışmalarla Çamoluk’ta ki öğrencilerin üniversitelere gide bilmesi için eğitim çalışmaları yapıldığı,bunun neticesinde de geçtiğimiz yıl 4 öğrencinin, bu sene de 8 öğrencinin dört yıllık üniversite kazandıklarını söyledi.
Ayrıca üniversitede okuyan öğrencilere burs verildiğini açıkladı.
Faaliyet raporundan sonra Denetleme Kurulu raporu okundu.
 
Dilek ve temenni bölümünde ise söz alan konuşmacılar,Kur’an kursunun mevcut durumu ve geleceğiyle ilgili görüşlerini açıkladılar.
 
Konuşmalardan sonra yapılan seçimle birlikte, Süleyman Kor ve ekibine devam denildi.
Yapılan seçim de  Yönetim Kurulunda yeni isimlerin olduğu dikkat çekti.
Abdullah Kürkçü ve Nevzat Kaleli’nin de yönetim de yer aldığı gözlendi.
Kongreye gelen misafirler yapılan seçimden sonra Çamoluk Kültür Merkezi çay salonuna inerek bir birleriyle hasret giderdiler.
 
Çamoluk Haber
















YORUM EKLE
YORUMLAR
NEZİR
NEZİR - 12 yıl Önce

Süleyman Kor ve ekibi ile devam,çok manidar.40 küsur yıldır mücadeleden bahsediyorlar.neyin mücadelesi,kimle mücadele?Dini eğitimin yasak olduğu ya da kısıtlandığı dönem şartları hariç,son yaklaşık son 20 yıllık dönemde kurs hizmet falan üretmiyor.eğitimse hiç yok.sadece oluşturulmuş statik durumun muhafazasından başka bir şey yok.bir insanın 40 yıl aynı göreve talip olması zaten arkasında bırakacak adam yetiştirmemesinin en büyük göstergesi,ya da kimseye güvenmemesinin.hep aynı yüzler insan nezaketen,taze kan olsun diye bir-iki tane eğitimci ya da bu alanda eğitim gören üniversite öğrencisi falan alır listeye.bu kurs madem on yıllardır iyi talebeler yetiştirdi de neden sadece siz varsınız?
Bence kurs beceriksizlikten ve talebesizlikten kapanma noktasına gelmişti ta ki Süleyman Efendi talebeleri yurt açtı da bunlar varlık sebeblerini kaybetmemek için çırpınmaya başladılar.bunlar o çırpınmalar.keşke nur hizmetinde bulunanlar da gelip müessese açsalar da rekabet ve kalite artsa.

VEZİR
VEZİR - 12 yıl Önce

Nezir bey senin kim olduğunu tahmin edebiliyorum. Lütfen yemek yediğin kaba pisleme. Süleyman hocamın ne olduğunu, ne için yırtındığını tüm Çamoluklar iyi bilir. Şunu da unutma ki; bu kurstan çok hafızlar, çok üniversite talebeleri çıkmıştır. Ben hiçbirini tanımıyorum ama öyle diyorlar. İmanın varsa inanırsın.

salim AKBULUT
salim AKBULUT - 12 yıl Önce

SN NEZİR SİZİ TEBRİK EDİYORUM Kİ DİNİ EĞİTİME REKABETİ DE SOKTUNUZ ...PAZARDA SATILIK MALZEME YA BU COK BAGIRINCA DAHA GUZEL BINA YAPINCA DINI EGITIM DAHA IYI OLUYO...MESELE ORDAKI BINADA DEGIL MESELE SIZIN KAFANIZIN ICINDE ...ORAYA EN KRAL YURDU DA YAPSALAR EN IYI HOCALARIDA GETİRSELER CAMOLUK KURAN KURSU TABELASI KALDIKCA SIZIN KININIZ DEVAM EDECEK .BU ELESTIRILERI YAPAN INSANLAR ORAYA EN UFAK BI MENFAATI OLMAYAN INSANLAR .SOYLEDIKLERININ ARKASINDA DURMAK CESARET İSTER MÜSTEAR İSİM KULLANARAK ELESTIRI YAPMAK KORKAKLARIN ISIDIR...

yılmaz karabul
yılmaz karabul - 12 yıl Önce

sen gelip aday olsaydın.kimse aday olmayınca yük yine onlara kaldı.senin sülaymancıların acaba tc kanunlarına göre ders verme hakları varmı.bu düzen yalakalık düzeni olduğu için.senin tc müslümanlarla uğraştığı için.sisteme yalakalık yapan cemaaatler yüzünden kurankursları kapanıyor.bunları bilmen gerekir.bilmiyorsan bir bilene sorsan güzel olur.bu yurtlar neden açılıyor.milleti uyuşturmak için olmasın sakın.o yurtların sahipleri ecevite demirele rant nerdeyse oraya her zaman oy verdiler.bunlarıda bi öğrensen güzel olurdu.

sıddık k.
sıddık k. - 12 yıl Önce

ilk yorum ne kadar saçma ve alakasız?Ben bildim bileli bu ilçede bir kuran kursu var öyle yada böyle eğitim sürdürülüyor.iyi yada kötü bir kalitesi var.40 yıl diyorsunuz Sayın KOR devam etti adam yetiştiremedi falan diye saçmalamışsınız da,adam olmadığından mı sizce devam ediyor,yoksa ömrününü sonuna kadar bu görevi yapmak istediğinden mi devam ediyor bunu bir ayırt ediniz.İkincisi bu ülkede süleyman hocanın,veya said nursi hocanın talebeleri olmasa kuran eğitimi olmayacakmıydı da her yerde bu görüşü savunuyorsunuz..Osmanlıda bu iki cemaatte yoktu ama padişahlar 4 yaşında hafız oluyordu unutmayın nezir bey.Dini rekabete dökmekten bence vazgeçin,imamlarında sesi güzel değil ama Allah katında en güzel seste kuran okuyan sesidir unutmayın.Onu bunu eleştireceğinize geçen sene bu yeni kurs yapılırken hangi rantın peşinde koşulduğunu araştırın biraz bence.Eğer niyetiniz gerçek tten islama hizmetse,bölücülük değil birleştirici olun,olunki sizde sevilesiniz bizde.saygılarımla

VEZİR
VEZİR - 12 yıl Önce

Arkadaşlar hepiniz nezir’e kızıyorsunuz. Ama bence burada önemli olan, onun söylediklerinden ziyade, onun KİM olduğu meselesidir ve Süleyman hocamızı arkadan vuruyor olmasıdır. Bu arkadaş derneğe, hizmetinden dolayı değil, yönetimine giremediğinden ve pastadan pay alamadığından kızıyor. çünkü bu şahıs aslında uzun vadede derneğin başkanlığını istiyor. (yakında onun kim olduğunu açıklayacağım.) AZ SONRA...

nezir
nezir - 12 yıl Önce

Merhaba arkadaşlar ben nezir.ben sanal bir kişiyim,tıpkı içinizdeki vicdan gibi.gerçekleri görerek konuşmak istedim.habere konu kimselerin ve yorum yazanların çoğunu tanımam.şahıslarıyla şimdiye kadar hiçbir ilgim olmadı.ne kursu bilirim,ne mezunları tanırım.Süleyman Hocayı da bilmem.fakat bu fotoğrafı dışarıdan bir kimseye gösterseniz yapacağı yorum budur.yalnız savunma refleksiniz çok iyi,hemen çizgi haline gelip beni ofsayta düşürmeye çalıştınız.bu vesileyle hazır sizi heyecanlandırmışken birkaç bin olduğunu iddia ettiğiniz mezunları toplayın ümid ediyorum içlerinde çok kaliteli insanlar vardır hizmet çarkının içine çekin.bir konu daha dikkatimi çekti hemen savaş baltalarını çıkardınız cemaatlere laf attınız,bunlara gerek yok eğitim hizmeti siyaset üstü olmalı.herkesle kavga edersek ortada konuşacak kimse bulamayız.
NUR CEMAATİ HAiN,SÜLEYMAN EFENDİ CEMAATİ DÜZEN İŞBİRLİKÇİSİ,AK PARTİ AMERİKAN PROJESİ,HAS PARTİ SON HAİNLER GRUBU.geriye kimse kalmadı.

VEZİR
VEZİR - 12 yıl Önce

Dernek üyelerini tanımıyorsan aralarında üniversite mezunu olup olmadığını ne biliyorsun? seni çakma üniversiteli seni.


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205