Kayacık;Bize haksızlık yapılıyor.

Çamoluk’tan ayrılmak için müracaat eden kayacık Köylüleri kendilerine ayrımcılık yapıldığını söylediler

 Kayacık;Bize haksızlık yapılıyor.

 
Çamoluk’tan ayrılmak için müracaat eden kayacık Köylüleri kendilerine ayrımcılık yapıldığını söylediler.
 
Kayacık Köylülerinin, idari olarak  Çamoluk’tan  ayrılıp Alucra’ya bağlanmaları için yaptıkları çalışmaların nedenleri belli oldu.
Konu ile ilgili  olarak, her iki komşu köyün yetkililerinden bilgi aldık.
 
Konu hakkında görüşlerini aldığımız Kayacık Köyü Muhtarı ve dernek yetkilileri,
Ayrılma Nedeni olarak,
Komşu köyleri olan Taşçılar (Zarabot) ile yaşadıkları arazi anlaşmazlıklarında,
Çamoluk Kaymakamlığının kendilerine adil davranmadığını,
Ayrıca 2007 Yılından itibaren Taşçılar Köyü sakinlerinin,
Ağaçlandırma çalışmalarını engellediğini,
Sularının ve tarlalarının gasp edildiğini iddia ettiler.
 
Kayacıklılar, sürekli olarak dilekçe vermelerine rağmen, Çamoluk Kaymakamlığının  taraflı davrandığını söylediler.
 
Konu ile ilgili olarak,Kayacık Köyü işadamlarından Tezcan Çayoğlu’da yaptığı açıklamada;
Kayacık Kköyü yıllardır Çamoluk’ta ki dostlarıyla ve komşu köylerle dostluk ve arkadaşlık içerisinde yaşamıştır
Kayacık Köyü Atatürk ilke ve devrimlerine sıkı sıkıya bağlı , hukuka bağlı bir cumhuriyet köyüdür,
yaşanan son süreç Kayacık Köyü halkını derin bir şekilde yaralamıştır
komşu köyümüz Taşçılarla yaşadığımız sorun bardağı taşıran son damla olmuştur
yıllardır Çamoluk ilçesinde en son hizmeti kayacık köyü almaktadır
herkesin köy yolu 2 - 3 sefer asfaltlanmasına rağmen
bizim köy yolumuz bin bir minnet ve rica sonucunda asfaltlanmaktadır.
Tezcan Çayoğlu ;
Biz Kayacık Köyü olarak son yaşadığımız Taşçılar Köyü ile su meselesinde
haklarımızın açıkça gasp edildiğini düşünüyoruz
Biz üvey evlat muamelesi görecek ne yaptık dedi.
Çamoluk Kaymakamlığının  burada Taşçılar  lehinde saf tuttuğunu
açık açık biliyoruz dedi.
Çayoğlu,
İstanbul’dan gelen 30 kişi bizim köyümüzden çıkan suyu
bizden izinsiz ve onaysız kendi köylerine bağlarsa,kaymakamlık ve jandarma gereğini yapmazsa,
bizde tüm bu süreçlerin toplamı olarak, Alucra’ya bağlanmak istiyoruz  diye konuştu.
Kaymakam hakkında görevini yerine getirmediğinden ve yasaları uygulamadığından dolayı da  Savcılığa ve İçişleri Bakanlığa suç duyurusunda  bulunacaklarını söyledi.
Kayacık Köylülerinin her zaman bütün alış  veriş gibi ticari işlerini, Çamoluk esnafından yaptıklarını ama Çamoluk Esnaf ve halkından gerekli ilgiyi göremediklerini söyleyerek,bundan böyle tüm işlerimizi Alucra’da göreceğiz dedi.
Çayoğlu Kayacık ile Arda Köyü arasından Alucra’ya ulaşım için yol yaptıracaklarını, bu yolu da, Sarıyer Belediyesi ile Giresun Belediyesinin yaptıracağını, bu konuda her iki Belediye Başkanının da söz verdiğini söyledi.


 Taşçılar Köyü; Kadostra Müdürü taraflı davranıyor


Aynı Konuda Taşçılar Köyü Dernek Başkanı  Mustafa Susuz da ,Komşuları olan Kayacık Köyü ile bu güne kadar dos ve komşu köy olarak iyi ilişkiler  kurduklarını ama,bölgede başlatılan kadastro  çalışmaları nedeni ile  Kayacık Köyü ile ilgili aralarında anlaşmazlıklar çıktığını söyledi.
Mustafa Susuz, 1947 ‘de Alucra Kaymakamlı tarafından çizilen sınırlarla Kayacık Köyünden 60 adet tarlanın kendi köy sınırlarında kaldığını Kayacıklıların da  bu sebepten köyde yapılan samları ödediklerin söyledi.
Mustafa Susuz, 1960 yılında Kayacık Köyünden Toprak Tevzi komisyonu  geçmiş ve Kayacık Köylüleri adına 100 adet tarla tescil etmiştir.
Kayacık Köylülerinin 1970 yılından itibaren köyden göç ederek Büyük şehirlere ve yurt dışına gittiklerini,bu nedenle de, kendilerine  ödenmesi gereken salmaların ödenmediğini, dolaysı ile de zilliyet hakkının ortadan kalktığını iddia etti.
 
2010-2011 yıllarında yapılan Kadastro çalışmalarında  bu konuların dikkate alınmadığını söyleyerek aralarında yeniden ihtilafın baş gösterdiğini söyledi.
Yapılan Kadastro çalışmalarında kendi köylerine ait taşınmazların ve meraların Kayacık Köylüleri adına kayıt edildiğini,100 olan kayıtlı tarla sayısını ise yıllar önce ölmüş kişilerin üzerine kaydettirerek 1000 adete çıkardıklarını söyledi.
 
Kadastro çalışmalarının sınırları belirleyici olamayacağını,buna göre Çamoluk Kaymakamlı ve Giresun Valiliğinin kararı ile iki köy arasında ki sınırın geçerli olmasını istediklerini söyledi.
Mustafa Susuz, Kadastro çalışmalarında taraflı davranıldığını iddia ederek,Kadastro müdürlüğüne  ilgili  sorunların giderilmesi için gittiğimizde Müdür tarafından  azarlandıklarını söyledi.
 
Su konusunda da,suyun eski yıllardan itibaren Sorhunlu Göze mevkiinden köylerine aktığını,köylerinin içme suyunun kirli ve içilemez raporu olması nedeniyle bu suyu  kapalı borularla köye getirdiklerini söyleyerek,”Yeni olan bir şey yok, daha önce açıktan akıyordu şimdi ise kapalı borulardan geliyor” dedi.
 
Kayacık Köylüleri ile bu güne kadar dostane ilişkileri olduğunu   bundan sonra da aynı ilişkilerinin devam etmesini istediklerini söyledi.
 
Mustafa Susuz, Yetkililerin bu konulara gereken hassasiyeti göstererek iki komşu köy arasında ki bu konunun,  daha büyük husumetlere varmadan çözüme kavuşturmaları gerekir dedi.
 
Çamoluk Haber olarak, yetkililerin her iki köyümüzün de şikayet ettiği sorunları, adilane bir şekilde çözüme kavuşturmaları  gerektiğine inanıyoruz.
Çamoluk’tan hiçbir köyümüzün ayrılmasını doğru bulmuyoruz.






Taşçılar Köyünün göndermiş olduğu 155 nolu karar





 

YORUM EKLE
YORUMLAR
çamoluk
çamoluk - 12 yıl Önce

gelin bir empati yapalım.taşçılar köyünün yerine koyun kendinizi su zaten açık olarak köyün içine akıyormuş yani kayacıkın su yönüyle hiç alakası yokmuş....ama şimdi kayacıklı derseki biz bu suyu vermeyeceğiz....peki kayacıklı muhtara soruyorum...peki siz zarabotun içinde geçerken adamlar size çakılkaya köyünümü dolanın dedi....sen şimdi su borularını kır...nereye kadar su zaten açıktan akıyor...bırak kapalı borularla da aksın ....

Burak Sezer
Burak Sezer - 12 yıl Önce

tam zamanlı olmasa da kısmi zamanlı Çamoluk Karşıyaka Mahallesinde ikamet ediyorum,bizim yollarımızda problemli,yapılmıyor.İlçe merkezine 50-100 metre mesafede betonsuz-asfaltsız yolda gitmeye çalışıyoruz.
biz nereye bağlanalım?ideolojik olarak gönül bağımız olan bir Sarıyer belediyemiz yok..

TEZCAN ÇAYOĞLU
TEZCAN ÇAYOĞLU - 12 yıl Önce

YORUM YAPAN VEYA YAPMAK İSTEYENLERİ BİLGİLENDİRMEK İSTERİM.ZARABUT DERNEK BAŞKANI YALAN GERÇEĞİ BİLMİYOR , YADA GERÇEKLERİ ÇARPITIYOR.EN DOĞRUSU TÜM ÇAMOLUK İLERİ GELENLERİNİ , KAYMAKAMI ALSIN GELSİN BERABER BAKALIM.BAKALIM O SU YENİ Mİ BAĞLANMIŞ ESKİ Mİ?BAKALIM O ARAZİ KİMİN KÖYÜNDE , BAKALIM O ARAZİNİN TAPUSU KİMİN ÜZERİNE.HAK VE HUKUK KİMİ İŞARET EDİYORSA BİZİM BOYNUMUZ KILDAN İNCE.O SU KAYACIK KÖYÜNDEN ÇIKIYOR , ARSANIN TAPUSU BİZİM KÖYDEN BİRİSİNE AİT.ZARABUT KÖYÜ ZATEN KAYMAKAMLA GÖRÜŞMESİNDE BU SUYUN KAYACIĞA AİT OLDUĞUNU BELİRTMİŞ.
UĞUR MUMCU DİYOR Kİ BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLUNMAZ.ÖNCE BİLGİ SAHİBİ OLALIM SONRA YORUM YAPALIM.

sayın muhtarın dikkatine
sayın muhtarın dikkatine - 12 yıl Önce

SAYIN MUHTAR su sizin köyden çıkıyordur doğru olabilir ama su sizin yöne doğru mu akıyor...yada şöyle diyelim zarabotun içine akan suyun içme suyu olarak kullanmalarınının size ne gibi bir sakıncası var adamların elinde kaynak sularının içilemez raporu varsa olsun ki bu rapor ellerinde olmasın suyun önüne bir depo yapsalar suyu içme suları olarak kullansalar size ne gibi bir zararı olacak ben onu merak ediyorum...

sacit kaya
sacit kaya - 12 yıl Önce

çamolukta görev yapmış biri olarak çok rahat söyleyebilirimki çamoluk insanı inançlarından dolayı kimseye ayrım yapmaz,bu böyle bilinsin. yemeklerinide yedim çaylarınıda içtim ağrıyıp incinmedim .hepsinden allah razı olsun.

Mustafa susuz
Mustafa susuz - 12 yıl Önce

taşçılar köylüleri olarak kazma kürekle yaptıgımız yolumuzu size açmadık mı şu anda hangi yoldan gidip geliyorsunuz tapulu bostan ve meralarımızdan size yol vermedik mi okulumuzda sizin çocuklarınızı dostça ve kardeşçe okutmadık mı zamınında iki kaldıgınızda taşçılar size sahip çıkmadımı köyünüzün muhtarlıgı bize verildiği halde almadık kötülükmü yaptık size salma parası öderken paramız yok diye taşçılara gelip yalvararak 65 parça tarlanızı bizim sınırdan sizin sınıra geçerken kötülükmü yaptık kadastro müdürü ali ekin sizce tarafsızmı davrandı biz kendi tarlamızı ekmiyoruzki sizin tarlanızamı kaldıkki yalan söylüyorsunuz bu zamana kadar hiçbir kavga gürültü yokken şimdi ne oldu da azınlık politikası yapıyorsunuz su çıkan yerde öyle bir tarla yokken hayali bir tarlamı var orada sonrada çıkıp tabi sizin felsefe hocanız var ama oda kaymakam beyi ve çamoluk halkını etki altına almak için aluçraya geçmekle tehdik ediyorsunuz kendi sahsıma varın aluçraya geçin ben çok memnun olurum

çapraz
çapraz - 12 yıl Önce

çamoluktan hiç bir hizmet alamadımız bi gerçek.kar yağar en son bizim köy yolu kalır oda açılırsa.alışverişlerimiz dersek çamoluk ateş pahası.ayriyeten insanlarıda bizi hor görüyor

Kemalettin Çapraz  Kayacık Köyü Derneği
Kemalettin Çapraz Kayacık Köyü Derneği - 12 yıl Önce

Komşumuz Taşçılar köyü ile aramızdaki sorunlarla ilgili olarak birkaç cümlede ben söylemek istiyorum.Yıllardan bu yana aramızda hiçbir sorun olmadan kardeşçe yaşadığımız komşularımızın bizim sınırlarımızdan çıkan suyumuzun emrivaki bir tavırla borularla kendilerine bağlamaları bizi incitmiştir.Kayacık köyünün mevcut kullandığı suyu köyümüzün devamlı büyümesi nedeniyle Yaz aylarında su sıkıntısı yaratmaya başlamıştır.Bu nedenle adı geçen su bizim için önem kaydetmektedir.Mustfa bey'in yol konusunda söylediklerine gelince, biz devletten yol talep ederken güzergah konusunda bir dayatmamız olamaz.Fakat devlet bize yol yapmak zorundadır.Bizim kaymakmlıktan şikayetimiz mevcut yolumuzun asfaltının iyi olmadığı Bizim Örnek Köy olma hedefimize yakışmadığı ve yol konusunda sanki ikinci plana atıldığımız hissidir.Biz Alucraya bağlansak bile Taşçılar köyü ile ilişkilerimizi yasal durumlara saygılı olmak koşulu ile bozmak niyetinde değiliz.Benim ricam usluplarımızı daha dikkatli kullanalım.Saygılar


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205