Çamoluk'ta Adrese Teslim Başkanlık Seçimi mi?

17 veya 18 Aralık’ta yapılması düşünülen Ak Parti Çamoluk İlçe Başkanlığı seçimi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Çamoluk'ta Adrese Teslim Başkanlık Seçimi mi?
17 veya 18 Aralık’ta yapılması düşünülen Ak Parti Çamoluk İlçe Başkanlığı seçimi tartışmaları da beraberinde getirdi.
 
Daha önce Zeki Karabul’u 4 ay önce verilen ve kabul edilmeyen istifa dilekçesine dayanarak görevden alan Ak Parti Giresun İl yönetimi yerine Eski Başkan Hafız Geco’yu atamıştı.
 
Bu dönem seçim yapılmayacağı ve atamayla göreve devam edeceği açıklanan, Çamoluk ilçe teşkilatında, gelen tepkiler üzerine seçim yapılma kararı alındı.
 
Seçim çalışmaları kapsamında Ak Parti Rize Millet Vekili Hasan Kara 10/11/2011 Cuma günü temayül yoklaması yapması için,Genel Merkez tarafından Çamoluk’a gönderildi.
 
Saat 15:00 sularında Çamoluk’a gelen Rize Millet Vekili Hasan Kara ve beraberin de ki Giresun il yönetiminden bir heyet ile temayül yoklaması gerçekleştirdiler.
 
Ak Parti Çamoluk İlçe teşkilatı tarafından isimleri yazılı kişilere içerisinde yaklaşık olarak Beş soru olan kağıtlar dağıtıldı.
Dağıtılan formlarda;
Kimi Başkan olarak görmek istiyorsunuz, Kimleri görmek istemiyorsunuz gibi sorular soruldu.
 
Yapılan temayül yoklamalarının amacının, seçimlere tek liste olarak girmek diye açıklayan Ak Parti yetkilileri, yaptıkları uygulamayla birlikte halkın tepkisini çekti.
 
Seçimlerde ikinci bir liste çıkaracağı söylenen Çamoluk esnaflarından, Çakılkaya Köyü nüfusuna kayıtlı Sefer Gür’ü desteklediği bilinen kişilere temayül yoklamasının haber verilmediği, haberi olup yoklamaya katılanlara da,   İlçe Başkanı Hafız Geco tarafından zorluk çıkarıldığı iddia edildi.
 
İsmini vermek istemeyen bir Ak Parti delegesi “bizler, görüşlerimizi dile getirmek ve de temayül yoklamasına katılmak amacıyla İlçe Başkanlığına gittik ve görüşlerimizi dile getirmek amacıyla form aldık,bu esnada İlçe başkanı Hafız Geco Dışarıdan gelenlere neden kağıt  veriyorsunuz diyerek tepki gösterdi”.  dedi.
 
Kendilerinin Ak Parti üyesi ve aynı zamanda delegesi olduklarını söylen aynı kişi,
Oylamadan hep kendi taraftarlarını haberdar etmişler, bizler kendi çabalarımızla oraya gittiğimizde hep aynı kişilerin  form doldurduğunu gördük diye konuştu.
 
Konu ile ilgili olarak kendisiyle görüştüğümüz Sefer Gür’de; Yapılan yanlışları duyduğunu ve bunları yetkililerle görüşmek istediğini söyleyerek ilk olarak İl Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda  Teşkilat sorumlusu Nail ipek ile görüştüğünü  ve kendisine bu yapılanların Hafız Geco’yu başkan seçmek olduğunu bu ise kendilerinin kabul etmeyeceklerini söylediğini belirten Sefer Gür,daha sonra,Hafız Geco’nun listesinin karşısına mutlaka ikinci bir liste çıkaracaklarını söylediğini belirten Sefer Gür,aldığı cevap karşısında şaşkına döndüğünü söyledi.
 
Şikayetlerine karşılık olarak Nail İpek’in kendisine, “ ikinci liste kazansa dahi biz onu görevden alırız” dediğini söyledi ,
Aldığı cevap karşısında şaşkına döndüğünü söyleyen Sefer Gür yapılanların Çamoluk’a ve Çamolukluya haksızlık olduğunu söyleyerek, böyle bir haksızlık yapıldığı takdirde gereken tüm mercilere müracaatımızı yapıp derdimizi anlatacağız, bu haksızlık karşısında susmayacağız dedi.
Konu ile ilgili iddialar için kendisini aradığımız Nail İpek ise “İl yönetiminin seçilen ilçe yönetimini görevden alma gibi bir yetkisinin olmadığını ve tüzüğün bu konuda açık olduğunu söyledi.
Hakkında ki iddiaların saçmalık olduğunu söyleyen Nail İpek, Kendilerinin bu sözü söyleyip söylemediğini sorduğumuzda ise net cevap vermedi.
 
Konu hakkında görüşlerini açıklayan partili partisiz Çamoluklular,yapılanların ileriye dönük projeler olduğunu ve bunların birinci aşamasının ise ,İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Kürkçü’yü Çamoluk Belediye Başkanı olarak göstermek olduğunu iddia ettiler.
 
Yapılanlara bundan sonra sessiz kalmayacağını dile getiren İlçe halkı ”hakkımızı arayacağız , Giresun İl Merkezi Çamoluk’tan bir haber yaşıyor ve kendi kafalarına göre yönetici seçiyorlar, ,Çamoluk gerçeklerinden uzak olarak diye dert yandılar.
 
Kendilerinin Çamoluk’ta Ak Parti delegelerinin,  hür iradeleriyle bir seçim yapılmasını istediklerini  dile getirdiler.
 
Ayrıca seçimlerin yaklaşmasına rağmen daha henüz köy ve mahallelerdeki üyeler arasından delege seçimi yapılmadığını iddia ederek “endişelerimiz var delegelerin bilgisayar başında ve kendilerine yakın kimseleri yapacaklarından” diye konuştular.
 
Çamoluk Haber
 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Rüstem sakızcı
Rüstem sakızcı - 12 yıl Önce

Evet her nedense bütün olumsuzluklar çamolukta oluyor.neden her ilçede delegeye açık seçim yapılırken bizde böyle atama başkan seçerler Zeki başkanı görevden alırkende yerine getirilen hafız gecoyuda kurucu üyelere dahi sormadan atayabiliyorlar.vekiller artık çamoluğa gizli girip çıkmaya başladı çünkü halka verilen hiç bir söz tutulmadı.bugün belki çok sorunlarımız var ama ben sadece en acili olanı yazacağım bunu dernek toplantısında,da dile getirdim çamolukta 22 kişi diyaliz hastası ve bu hastalar haftada 2 gün alucraya giderek makinaya giriyor sağlık ocağı kapesite olarak yeterli ama entegre hastaneye dönüştürülemediğinden diyaliz makinasıda alacak hayır sever olduğu halde bu makinayı kullanacak bir memur gönderrilmiyor ne diyelim biz sadece seçimden seçime sandıkta konuşuyor sonra birdahakki seçimlere kadar hep susuyoruz konuşmamak üzere buda bize hak oluyor biryerde başkanımızda şimdiden hayırlı olsun her ne kadar atama usulüylede olsa:))

M. Nafiz
M. Nafiz - 12 yıl Önce

Çamoluk’u Öz Çamoluklu yönetirse Çamoluk Çamoluk Olur. Çamoluk’u bi- Öz (özümsememiş) Çamoluklu yönetirse Rüstem Kardeşimizin beyanatına muvaffak olunur… Diyaliz hastalarından kime ne… Çamoluk’ta nere… Oylardan haber ver… Seçimlerde buluşmak dileğiyle… (Tek hatırlanma noktamız) Kuklalar şehri Çamoluk’a hoş geldiniz…

serdar ortayol
serdar ortayol - 12 yıl Önce

biz ak partili olarak meclisde demokrasiden bahsedelim ama kendi içimizde demokrasiyi uygulamıyoruz bizim demokrasi anlayışımız nerde kaldı.biz kesinlikle adaletli bir şekilde seçim istiyoruz.olmazsa eğer gerekli merci yerlerine başvuralacak.herkesinde duyarsız kalmasını istemiyoruz herkes çamoluğun hakkını arasın

Yavuz Selim
Yavuz Selim - 12 yıl Önce

Arap baharının Çamoluk versiyonu da olacak mı acaba? :)

ibrahim kesik
ibrahim kesik - 12 yıl Önce

''Bu tarz haber yayınladığınız için;'' sizlere teşekkürü bir borç bilirim.

İBRAHİM KESİK

kemal
kemal - 12 yıl Önce

bence birilerinin dur demesi,sesini çıkartması gerekir

OSMAN KARAKUŞ
OSMAN KARAKUŞ - 12 yıl Önce

ÇAMOLUKTA YAPILACAK OLAN İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM.PARTİNİN İNSANLARA İLK OLARAK SUNULDUĞUNDA HER ŞEY İSTİŞARE İLE OLACAK KİMSELERİN HÜKÜMRANLIĞI OLMAYACAĞI ANLATILMIŞTI.FAKAT YAPILANLAR BUNU GÖSTERMİYOR.ANLAŞILAN ÇAMOLUK HALKININ VE ESNAFININ HİÇ BİR DEĞERİ YOK.DOLGU MALZEMESİ OLARAK GÖRÜLÜYOR.İNŞAAALLAH YANLIŞDAN DÖNÜLÜR DE HERKESİN ONAYINI ALAN VE KUCAKLAYAN BİR YÖNETİM VE BAŞKAN GELİR.SELAMLARIMLA.

Şakir DUVARBAŞI
Şakir DUVARBAŞI - 12 yıl Önce

Ak parti Türkiye Cumhuriyetinin demokrasi örneğidir.Gerek mecliste gerekse ilçe yönetimlerinde demokrasi ön plandadır.Çamoluktada demokrasinin uygulanması gerektiğine inanıyorum.Uygulanmayan demokrasi Çamoluk'a ve halkına yapılmış bir haksızlık ve en büyük yanlışlıktır.


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205