Haydi çocuklar camiye

Karahüseyin, Kur’an kurslarının hayırlı olmasını dileyerek, genç dimağlarda ve gönüllerde Hz. Allah(C.C) ve Hz. Muhammed (SAV) sevgisinin yerleşmesini temenni etti.

Haydi çocuklar camiye

 Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Fethi Karahüseyin, bütün çocukları camilerle ve Kur’an’la buluşmaya davet ettiklerini ifade etti.

İslam dininin anne-babaya verdiği görevlerden birinin çocukları İslam ahlakı üzerine yetiştirmek olduğunu ifade eden Karahüseyin, “Bütün ebeveynlerimizi de çocuklarımızın yaz Kur’an Kursuna camilerimiz ve Kur’an Kurslarımıza açılacak olan Yaz Kur’an Kurslarına katılmalarını, kutsal kitabımız Kur’an’ la buluşmaya davet ediyoruz.

Aile ortamında çocuklarımıza tam olarak veremediğimiz temel dini bilgileri, yaz kurslarını bir fırsat olarak bilip almalarını sağlamamız gerekir. Çocuklarımızın kurslara gidip-gitmediklerini takip etmeli onların katılmalarını sağlamalıyız” dedi.

 16 Haziran'dan itibaren, okur-yazar olan bütün çocukların yaş haddine ve eğitim durumuna bakılmaksızın kanuni temsilcilerinin talebine bağlı olarak, günde 3 saat, haftada 5 gün olmak üzere iki ay süreyle Kur'an ı Kerim ve mealini öğrenebilmeleri ve dini bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nca camiler ve Kur’an Kurslarında yaz Kur’an Kursları açılacağını ifade eden Karahüseyin, “Kurslarımızın hayırlı olmasını diler çocuklarımızın genç dimağlarında ve gönüllerinde  Hz. Allah(C.C) ve  Hz. Muhammed (SAV)  sevgisinin yerleşmesini dilerim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205