İstanbul Birincisi Çamoluk'lu

Türkiye İmam Hatip Liseleri arasından düzenlenen ve bu sene 5.si gerçekleştirilen ‘Uluslararası Arapça Yarışmaları İstanbul Bölge Finali’ Başakşehir’de yapıldı.

İstanbul Birincisi Çamoluk'lu
 
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenen ve Başakşehir Belediyesi tarafından desteklenen yarışmanın İstanbul Bölge Finali, Bugün (26/02/214) M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi (BES) konferans salonunda yapıldı.
 
 “Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri” kapsamında düzenlenen yarışmanın İstanbul Bölge Finaline Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başakşehir İlçe Kaymakamı Fatih Kocabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Kuveyt, Filistin, Fas gibi ülkelerden temsilciler,  öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 
Tek oturum halinde gerçekleştirilen yarışmada Arapça Hitabet dalında İstanbul Anadolu İmam hatip Lisesi adına yarışan,Çamoluk Kutluca Köyünden Muhammed Enes karaçoban birinci oldu.
Bu sene 5. si gerçekleştirilen Arapça Yarışmalarında öğrenciler bilgi, şiir ve hitabet alanlarında yarıştı.  4 Okulun yarıştığı Bilgi yarışmaları finalinde öğrencilere 15 soru yöneltildi.  Şiir ve Hitabet dallarında ise öğrenciler Arapça’yı etkin ve düzgün kullanma becerilerine göre jüri tarafından derecelendirildi.
 
Türkiye genelinde yapılan yarışmalar için bölgeler oluşturuldu.
9 ilin bir bölge oluşturduğu yarışmalar için,İstanbul dört bölgeye ayrıldı.
Bölge birinciliğini kazananların yarıştığı İstanbul finali çekişmelere sahne oldu.

Arapça Yarışmaları İstanbul Bölge Finalinde jürinin değerlendirmeleri sonucunda Arapça Bilgi dalında, Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Yarışmada şiir dalında birinciliği Kadıköy Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hitabet dalında ise, İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi adına yarışmalara katılan Muhammed Enes Karaçoban kazandı.
Özellikle akıcı arapçası ile, yarışmalara katılan diğer okul yöneticileri tarafından da takdir edilen Muhammed Enes,16-17 Mayıs tarihlerinde Eskişehir’de Türkiye birinciliği için ter dökecek.
 
Çekişmeli bir finalin yaşandığı yarışmada birincilere Cumhuriyet Altını,ikincilere yarım altın,üçüncülere ise çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi.
 Dereceye giren öğrencilere ödülleri ve madalyaları Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İlçe Kaymakamı Fatih Kocabaş tarafından verildi.
 
 
11 bin 852 öğrenci Arapça Yarışmaları elemelerine katıldı.
Yarışmaya Türkiye genelinde 81 ilden 686 okul başvurdu.
 Batman, Bingöl, Adıyaman, Sinop, Kırıkkale, Zonguldak, Denizli, Çanakkale ve İstanbul’da olmak üzere 9 bölgenin birincileri finalde bölgelerini temsil edecekler.
Arapça Yarışmaları finali 16-17 Mayıs tarihlerinde Eskişehir Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde Eskişehir’de yapılacak.
Yarışmaların Türkiye finalinin yerli ve yabancı bir çok tv kanalı tarafından belli bölümlerinin canlı yayınlanacağı açıklandı.
Çamoluk Haber olarak Muhammed Enes’i tebrik ediyor, Türkiye finalinde de başarılar diliyoruz.
Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet torun
mehmet torun - 10 yıl Önce

Enes kardeşimi tebrik ediyorum. Yolu acık olsun inşaalalh Türkiye birincisi de olur. Allah zihin açıklığı versin yolun açık olsun

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205