KASIMOĞLU KARDEŞLERDEN EĞİTİME DESTEK

Çakılkaya Köylü İşadamı kardeşlerden eğitime araç desteği

 KASIMOĞLU KARDEŞLERDEN EĞİTİME  DESTEK

        

         Çamoluk’ta faaliyet gösteren Çamoluk Erkek Talebe Yurdu ve Kız talebe yurdu için Kasımoğlu Kardeşler araç tahsis ettiler.

Olay bir rüyayla başladı.

         Kasımoğlu Kardeşlerin  , Kemerburgaz Akpınar Köyü Kız Kuran Kursunda vazife yapan kız çocuklarından birinin rüyasında; Merhum Hasan Kasımolu , Çamoluk Öğrenci Yurtlarının ve Akpınar Köyü Kız Kuran Kursu’nun hizmet araç sorunlarının giderilmesini ister.

Görülen bu rüya üzerine Halit, İzzet, Hüseyin, Namık ve Engin Kasımoğlu kardeşler yaptıkları istişareler sonucu her iki aracıda alarak. Öncelikle ( Merhum amcaları Mustafa Kasımoğlu niyetine )  Kemerburgaz Akpınar Köyü Kız Kuran Kursu hizmet aracını kurs yönetimine teslim ederler. Daha sonra ( Rahmetli Babaları Merhum Hasan Kasımoğlu niyetine ) alınan hizmet aracını Çamoluk Erkek ve Kız Öğrenci yurtlarına 25 Haziran 2012 tarihinde teslim etmek üzere Çamoluk’a giderler.

 Hizmet aracı Kurban kesilmesi ve Kur’an tilaveti ile  yurt yetkililerine teslim edilir.

Araç teslimi ile ilgili olarak yurt Müdürü Dursun Alaçam yaptığı açıklamada;

İlçemizde faaliyet gösteren gönüllü işadamlarımızın desteği ile kurulan derneğimiz, ilçemizin ihtiyacı olan Erkek ve Kız Öğrenci Yurtlarını vücuda getirmiş ve kısa zamanda eğitim ve öğretime başlamıştır. Barınan öğrencilerimizden Üniversite, Fen ve Öğretmen Anadolu liselerine öğrenciler kazandırmış. Yurtlarımızın ihtiyaçları hayırsever işadamlarımız tarafından karşılanmaktadır. Öğrencilerimizi milli ve manevi değerlere sahip çıkan nesiller olarak yetiştirme arzusundayız.

         Yurtlarımızda barınan öğrencilerimize zaman zaman gezi programları, bilgi yarışmaları, eğitim seminerleri düzenlenmiş, sevkiyat için araç sorunu her zaman yaşanmıştır. Bu sorunu gidermek için bazen hayırsever işadamları ile istişare edilmiş bu sorun giderilememişti.

         İlçemiz Çakılkaya Köyü eşraflarından Merhum Hasan Kasımoğlu, Kemerburgaz Akpınar Köyü Kız Kuran Kursunda vazife yapan kız torununun rüyasına girer, Çamoluk Öğrenci Yurtlarının ve Akpınar Köyü Kız Kuran Kursu’nun hizmet araç sorunlarının giderilmesini ister. Görülen bu rüya üzerine Halit, İzzet, Hüseyin, Namık ve Engin Kasımoğlu kardeşler ağabeyleri Halit bey önderliğinde bu iki aracı almaya karar verirler. Kardeşler arasında yapılan iştişare neticesinde mevzu edilen araçlar alınır. Öncelikle ( Merhum amcaları Mustafa Kasımoğlu niyetine )  Kemerburgaz Akpınar Köyü Kız Kuran Kursu hizmet aracını kurs yönetimine teslim ederler. Daha sonra ( Rahmetli Babaları Merhum Hasan Kasımoğlu niyetine ) alınan hizmet aracını Çamoluk Erkek ve Kız Öğrenci Yurtlarımıza 25 Haziran 2012 tarihinde Çamoluk Öğrenci Yurtlarımıza teslim etmek üzere ilçemize geldiler. Hizmet aracını Kurban kesilmesi ve Kur’an tilaveti ile Yurdumuza teslim ettiler.

         Devir teslim esnasında köylüleri, yakınları, Yurt Yönetimi ve Merkez Kurtuluş Mahalle Muhtarımız Nusret TATAR da hazır bulundular.

         Derneğimiz Yönetim Kurulu ve Yurt Müdürlüğümüz tarafından Merhum Hasan Amcamıza Allah’tan Rahmet diler,  Muhterem Oğullarına Halit, İzzet Kasımoğlu ve diğer kardeşlerine teşekkür eder, kazançlarında bereketler dileriz.

İlçemizde faaliyet gösteren gönüllü işadamlarımızın desteği ile kurulan derneğimiz, ilçemizin ihtiyacı olan Erkek ve Kız Öğrenci Yurtlarını vücuda getirmiş ve kısa zamanda eğitim ve öğretime başlamıştır. Barınan öğrencilerimizden Üniversite, Fen ve Öğretmen Anadolu liselerine öğrenciler kazandırmış. Yurtlarımızın ihtiyaçları hayırsever işadamlarımız tarafından karşılanmaktadır. Öğrencilerimizi milli ve manevi değerlere sahip çıkan nesiller yetiştirme arzusundayız.

         Çamoluk Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205