Giresun'da Çeviz ve Badem Seferberliği Başladı

Giresun'u Çeyiz ve Badem kenti yapmayı düşündüklerinin altını çizen Eroğlu, çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor dedi.

Giresun'da Çeviz ve Badem Seferberliği Başladı

 Dün akşam ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldı.

 

Toplantıda Giresun’u Çeyiz ve Badem kenti yapmayı düşündüklerinin altını çizen Eroğlu, çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor dedi.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof.Dr. Veysel Eroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada; “Biz bakanlık olarak Giresun’a büyük önem verdik. Burada dere ıslahları vardı. Şu ana kadar 35 tane dere ıslahını yapmışız. 45 yerleşim yeri ile 10.050 dekarlık alanı taşkınlardan korumuşuz. Dere ıslahları devam ediyor. Yağlıdere vadisi, özellikle Çamoluk civarındaki dere ıslahları devam ediyor. Bugün çok özel bir çalışma yaptık ve müjde verdik. Bilhassa güneydeki ilçelerimiz Çamoluk, Alucra, dereli, çanakçı, Yağlıdere ve Şebinkarahisar’da sulanacak bölgeler var. Ağaçlandırma imkanı var. O bölgenin en azından kalkınması maksadıyla 14 adet gölet ve sulama tesisini yapacağız.

 

Bunlar; Alucra Gölet’i ve Sulaması, Çamoluk Karadikmen Gölet’i ve Sulaması, Şebinkarahisar Şablıca Gölet’i ve Sulaması, Çamoluk Kutluca Gölet’i ve Sulaması, Çamoluk Akyapı Gölet’i ve Sulaması, Çamoluk Alısız Göleti ve Sulaması, Çamoluk Gücer Gölet’i ve Sulaması, Çamoluk Aktepe Gölet’i ve Sulaması, Alucra Tepeköy Gölet’i ve Sulaması, Şebinkarahisar Uğurca Gölet’i ve Sulaması, Alucra Yeşilyurt Gölet’i ve Sulaması, Şebinkarahisar Alişar Gölet’i ve Sulaması, Şebinkarahisar Ovacık Gölet’i ve Sulaması, Alucra Çalgan Gölet’i ve Sulaması’dır.

 

Bunu niye yapıyoruz. Kalkınma için ve ceviz, badem, kızılcık ve dut yetiştirilecek. Ayrıca tıbbi aromatik bitkiler açısından burası son derece zengin. Dünyada bu bitkiler de revaçta. Sadece bu bitkilerde dolayı dünyada 100 milyar dolarlık bir ihracat var. Giresun’da bunu da geliştirmek istiyoruz. Zaten orman teşkilatımızda çalışıyor. Burada Orman Bölge Müdürlüğümüz var.” dedi.

 

“Buraya en büyük yatırım yapan bakanlık biziz” diye konuşmasını sürdüren Bakan Eroğlu “Ulaştırma Bakanlığımız destan yazıyor. 84 km. bölünmüş yol yapıldı. Ordu-Giresun havaalanı yapımı hızla devam ediyor. İnşallah vaktinden önce yetişecek ve bitecek. Havaalanı buraların gelişiminde çok büyük katkı sağlayacak. TOKİ hakikaten büyük çalışmalar yapıyor. 1048 tane konut inşa ediyor şu anda % 90’ı bitmiş.” Diyerek “Tabii Sayın Valimizin bahsettiği ödenekle ilgili Yüksek Planlama Kurul Kararı çıktı. Başbakanımızın imzasına sunuldu. Orada Giresun’a bir ayrıcalık yapıldığını ben biliyorum. Kendimde baktım. Başka ihtiyaçlar olursa da gereğini yaparız. Hatta dün akşam Orman Teşkilatımıza söyledik. Yol konusunda elektrik desteği verecek. Ben bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

 

Bakan Eroğlu “Biz buraya önem veriyoruz. Bir bakan bir yere bir defa gider ama ben buraya çok kereler geldim.” Diyerek, daha da yapılacak işlerinin bulunduğunu, “en iyisinin daha da iyisi de var. Bu bakımdan ben bakanlık olarak bizde buranın hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Vekillerime ben ayrıca teşekkür ediyorum. Mecliste ne zaman karşılaşsak Giresun’un problemlerini ele alıyoruz. Onlara da teşekkür ediyorum. Ben emeği geçen tüm Bakanlık personeline teşekkür ediyorum.” Diye konuşmasını tamamladı.

 

Konuşmaların ardından Vali Dursun Ali Şahin, Bakan Eroğlu’na ilimize teşriflerinden ve hizmetlerinden dolayı üzerinde fındık figürü olan bir tablo hediye etti. Orman Genel Müdürü Kurtulmuşlu’da Valiliğimiz tarafından ilimize teşriflerinden ve hizmetlerinden dolayı hediye edilen fındık figürü tablo’yu Bakan Veysel Eroğlu’nun elinden aldı.
Giresun Havadis

YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmed arif akar
ahmed arif akar - 12 yıl Önce

Veysel Eroğlu Hoca ya bravo.
gerçekten söylediği gibi bölgemize ve diğer kırsal alanlara en büyük yatırımı bakanlığı yaptı.her yerde fidan dikiyor,dere ıslah ediyor.zaten İski de ve devlet su işlerindeki hizmetleri herkesin malumudur.Allah razı olsun ve hizmetlerini daim eylesin.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205