Çamoluk Belediyesi verdiği ilanla tepki topladı

Çamoluk Belediye Başkanlığı İtfaiye birimine personel almak için verdiği ilan tepkilere neden oldu.

Çamoluk Belediyesi verdiği ilanla tepki topladı

Çamoluk Belediye Başkanlığını İtfaiye birimi için verdiği eleman ilanı tepkilere neden oldu.

Çamoluk Belediyesi, İtfaiye birimin de boş olan kadroya itfaiye elamanı almak için Çamoluk Belediyesi İnternet Sitesinden ilan etti.
 
Yapılan ilanda işe girmek için gerekli şartların neler olduğu yazılı.
Ancak yazılan şartlardan bazıları eleştirilere neden oldu.

Aşağıda istenen şartları ve o şartların açılımını yazdık detaylı olarak verdik.

İlanda tepki çeken en önemli madde, adayın KPSS den en az 61 puan alması şartı.
Bu maddeyi eleştirenler, neden 55 ,,60,65,70 değil de 61 diye soruyor.
Yine tepki çeken maddelerden biride D+G sınıfı ehliyet şartının olması.
 
Bu şartın da genel itfaiyeci şartlarından olmadığı belirtilerek, 
İtfaiyede işe başlamak için E sınıfı ehliyetin yeterli olduğu yönünde.

G sınıfı ehliyet ise iş makineleri kullanımı ile ilgili
Bu konuyla ilgili Çamoluk Haber’i arayan vatandaşlar soruyor  belediye iş makinesi operatör işçisi mi alıyor,yoksa 657 devlet memurları kanununa göre itfaiye erimi alıyor?
 
Bir diğer madde ise Milli Eğitim Bakanlığından onaylı bilgisayar kullanma sertifikası.
Bu sertifikanın da itfaiye ye eleman alımı için gerekli şartlardan olmadığı.
Yapılan itirazların genel kanısı ise, iş ilanın şahsa özel olduğu ve alınacak kişinin şimdiden belli olduğu yönünde.
KPSS 61 puanın işe gireceği iddia elden kişinin puanı olduğu
Bahsedilen kişinin İstenen şartları taşıyan  Çamoluk’ta tek kişi olduğu yönünde.
Bizde tarafsız habercilik gereği tüm bu soruları birinci muhatabına sorduk, Çamoluk Belediye Başkanı Özcan Çinici’ye
Çinici sorularımıza verdiği cevapta; “Öncelikle eleştirileri çok komik buluyorum. Biz Belediye ye çok yönlü bir eleman almak için şartları geniş tuttuk”dedi
Çinici yaptığı açıklamada, Çamoluk,her gün yangının  olduğu bir yer değil  bu nedenle de istedik ki  alacağımız personeli  başka görevlerde de kullanalım.  
Bizim Greyderimiz ve ekskavatörümüz var,boş zamanlarında da   bunları kullanabilmesi için D+G sınıfı ehliyet şartı koyduk dedi.
İşe girecek kişinin Çamoluk’lu olmasını da istediklerini belirterek “Çamoluk’ta,Çamoluk’lu bir kişiyi daha istihdam etmiş oluruz” dedi.
61 Puan konusunda da Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, belki 50 puan da diyebilirdik ama alacağımız personel birazda çalışkan ve gayretli olmuş olsun bu nedenle taban puan olarak 61 ‘i belirledik 61 puanın üzerinde olan herkes girebilir diye konuştu.
İmtihanın bağımsız bir komisyon  tarafından yapılacağını belirten Özcan Çinici, Komisyonda biz olmayacağız olmadığımız içinde söz sahibi de değiliz, kimin alınacağı ile ilgili olarak.
İmtihanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacağı ve sözlüde de Şebinkarahisar veya Giresun İtfaiyesinden tarafsız uzmanların olacağını söyledi.
Bizler Çamoluk Haber olarak tarafsızlığımız gereği iddiaları ve ona verilen cevapları yayınladık.
Değerlendirmeler okurlarımıza ve tüm Çamoluk’lulara aittir.
Sizlerde bu konu ile ilgili görüş ve düşüncelerinizi haberin altında bulunan yorum köşesinde dile getirebilirsiniz.
İftira,Hakaret,Küfür gibi ahlaki ve insani olmayan yorumların dışında tüm görüşlere yer verilecektir.
 
Aşağıda Çamoluk Belediyesi ile ilgili iddiaların açılımı ve Belediyenin sitesinde yayınlanan iş ilanı var
Çamoluk Haber
 
 
 
Çamoluk Belediye Başkanlığı bünyesinde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15., 16. ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde;İtfaiye eri alımı ilanı verdi.Buraya kadar her şey normal.
Çamolukluların tepkisini çeken ;bir itfaiye alımı için verilen ilanın şartları:İtfaiye alım ilanında aranan şartlardan 1 tanesi başvuru sırasında istenecek evraklar arasında;8. madde Enaz D+G sınıfı ehliyeti olmak./Bu madde şu anlama geliyor: 22 Yaşından küçükler itfaiye eri olamaz.Neden?Çünkü D sınıfı ehliyetini almak için 22 yaş sınırı var?Şu andaki yönetmeliğe göre en az Ortaokul veya İlköğretim diploması sahibi olmak gerekli.(2011 yılına kadar ilkokul mezunları ehliyet alabilmektedir.)
Direk D Ehliyet alacak sürücü adayları Trafik,Motor,İlkyardım ve direksiyon sınavlarına tabi tutulur.
2918 sayılı Trafik Kanunundan Alıntı.....

Madde 85
E Sınıfı Sürücü Belgesi sahipleri D Sınıfı Sürücü Belgesi ile sürülen çekici türündeki araçları kullanabilmeleri için sürücü kurslarında römorklu veya yarı römorklu araçlarla uygulamalı sınava tabi tutulurlar. Bu durum sürücü belgesine de işlenir. Ancak, E sınıfı sürücü belgesini 28.04.1997 tarihinden önce alanlar,D sınıfı sürücü belgesi ile sürülen çekici türündeki araçları kullanabilmeleri için ayrıca uygulamalı sınava tabi tutulmazlar. Bu durumda olanlar D sınıfı sürücü belgesi ile sürülen çekici türündeki araçları E sınıfı sürücü belgesi ile kullanabilirler.
G sınıfı ehliyeti ile ilgili kanun ise şu şekilde:G Sınıfı Ehliyet
2918 sayılı Trafik Kanununa göre G sınıfı ehliyet alabilmek için en az 18 yaşını bitirip 19'dan gün almak gerekmektedir.

Şu andaki yönetmeliğe göre en az ilkokul diploması sahibi olmak gerekli.
G sürücü belgesi iş makinesi operatörlük belgesi olanların Taşıt Trafiğine açık olan yollarda İş Makinesi kullanabilmek için almaları zorunlu ehliyettir.Operatörlük belgesi olmayanlara verilmemekte olup Operatörlük belgesi olanlar her hangi bir sınava tabi tutulmadan sürücü belgeleri varsa eğer .Yeni yapılan düzenlemeyle Sürücü Kursuna Kayıt yaptırıp G sınıfı sürücü sertifikası aldıktan sonra Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubelerine Müracat ederek ehliyetlerine ekletebilmektedir.

İş Makinesi Operatörlük belgesi iş sahalarında kullanılan forklift,kazıyıcı yükleyici,vinç vs. gibi araçlar için alınması zorunlu belgedir.
İş Makinesi Operatörlük belgesi almak için adaylar Motordan teorik sınava ve Alacakları Operatörlük belgesi araç cinsine göre uygulama sınavına tabi tutulurlar.
Belediye ilanında tepki çeken diğer belgede Şu:Milli eğitim Bakanlığına bağlı Bilgisayar işletmeni belgesine sahip olmak'
 
 
ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN
İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

Sınıfı
Kadro Unvanı
Derecesi
Adedi
Cinsiyeti
Taban Puan
KPSS Puan Türü
Eğitim Durumu
G.İ.H
İtfaiye Eri
11
1
E/K
61
KPSSP94
Lise veya dengi okul Mezunu olmak
TOPLAM: 1 Adet İtfaiye Eri
BAŞVURU ŞARTLARI:
1. Türk Vatandaşı olmak.
2. İtfaiye eri sınavının yapılacağı 13.04.2011 tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak,
3. Erkek adayların Askerlikle ilişkisi bulunmamak, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş ve tecilli olmak
4. Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m, kadınlarda en az 1.60 m. boyunda olmak ve boyun 1 m. den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg, dan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri Kurumumuz hekimi tarafından yapılacaktır. (Boy ve kilo tespit formunun boşu Belediyemizce temin edilecektir.)
5. Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.
6. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve belirtilen puan türleri itibariyle 100 tam puan üzerinden en az yukarıdaki tabloda belirtilen puanı almış olmak.
7. Görevini devamlı yapmasına engel olacak bir engeli bulunmamak.
8. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, mal varlığı değerlerini saklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:
Başvuru süresi 12.04.2011Perşembe günü Saat 08.30 da başlayıp aynı gün saat 17.00 sona erecektir.
Başvurular; Çamoluk Belediyesi Hizmet Binasında Yazı İşleri Müdürlüğüne (Kurtuluş Mahallesi Fatih Cad No:35 ÇAMOLUK/GİRESUN adresine) şahsen yapılacak olup, posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:
1-
Temin edilecektir.
2 - KPSS Sonuç Belgesinin Aslı veya onaylı sureti
3 - T.C. Kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
4 - Öğrenim durumlarını gösterir Diplomanın aslı veya tasdikli sureti ibraz edilecektir
5 - Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf ( 1 adedi başvuru formuna
Yapıştırılacaktır),
6 - Adli sicil belgesi (Cumhuriyet Başsavcılığından) son 1 (bir) ay içinde alınmış,
7 – Askerliğini yapmış, tecilli veya muaf olduğuna dair belge
8- En az D+ G sınıfı Ehliyeti 0lmak
9- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bilgisayar işletmeni
Sertifikasına ( Belgesine) sahip olmak
10- İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olduğunu gösterir, Resmi Sağlık kurulu raporu
İstenir
SINAVA GİRİŞ BELGELERİ:
Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak 1 adet İtfaiye Eri boş kadrosunun 3 katı aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak İtfaiye Eri adaylarının listesi, belediyemiz internet sitesinde
Adaylar sınavda sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanını yanında bulunduracaklardır. Sınava katılmaya hak kazanamayan müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.
SINAV YERİ VE SAATİ:
Sınav, Çamoluk Belediye Başkanlığı Belediye Hizmet Binasında Meclis Salonunda 13.04.2011 Çarşamba günü saat: 14.00 da yapılacaktır.
SÖZLÜ SINAV KONULARI:
1. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,
2. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,
3. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,
4. Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuat,
5. Genel Kültürden oluşacaktır.
SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:
1- Sözlü sınav mülakat şeklinde yapılır. Sınavın yeri, başlama gün ve saati adaylara sınava giriş belgesinde ve Belediyemizin
Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme; Komisyon başkanı ve üyelerin 100 üzerinden ayrı ayrı takdir edecekleri notların toplamının ortalaması alınarak yapılır.
2-
3-
4-
5- Sınav sonuçları kazanan adaylara ayrıca yazılı olarak tebliğ edilir. Bu tebligatta sözlü sınavı kazanmış olanların atanması için gerekli belgeler ve işlemler ile bunların Belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilir.
6-
7-
İlan olunur.
Özcan ÇİNİCİ
Belediye Başkanı
Süresi içinde yapılmayan ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir. Sınav ilanında belirtilen kadro sayısının yarısı kadar yedek başarı listesi ilan edilir. Sınavı kazanan adaylardan süresi içinde başvurmayanların ve ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine, birinci yedekten başlayarak yedek başarı listesindeki sıraya göre aday çağırılır. Sınav ilanında belirtilen kadro sayısı kadar aday, komisyonca belirtilen sözlü sınav listesinde başarı sıralamasına göre belediyemizin Memuriyete girişe esas teşkil edecek sınav sonucu, adayların sözlü mülakat sınavından alınan notun (kurum sınavı başarı puanının) %50 si ile KPSS puanının %50 si alınmak suretiyle belirlenir. Başarı notu; sözlü sınavdan alınan nottur. Sözlü sınav komisyonu, sınav sonuçlarını sözlü sınavda en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak suretiyle bir liste haline getirip imzalar. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir. Aday tarafından doldurulacak olan İş talep formu Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden www.camoluk.bel.tr adresinde ve belediyemiz ilan tahtasında yayınlanacaktır. Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri 13.04.211 tarihinde saat:10.00’a kadar Çamoluk Belediyesi Hizmet Binasında Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacaktır.www.camoluk.bel.tr adresinden duyurulacaktır.www.camoluk.bel.tr internet adresinden ilan edilir.
Haber Tarihi : 28.03.2011
Çamoluk Belediye Başkanlığı bünyesinde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin ...
 
Çamoluk Belediye Başkanlığı bünyesinde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15., 16. ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde;
Belediyemizde münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, adeti, KPSS taban puanı ve türü belirtilen İtfaiye Eri kadrolarına, lise ve dengi okul için 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sı
nav ına (KPSS) girmiş ve Belediyemiz sınav komisyonunca belirlenen aşağıdaki taban puanı alıp Belediyemize müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere kadro ve öğrenim durumları itibariyle ilan edilen sayıların 3 katı aday belirlenerek sözlü sınava çağrılacaktır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET DUVARBAŞI
MEHMET DUVARBAŞI - 13 yıl Önce

Belediye başkanlığının İnternet sitesini inceleyip banada Müracat yapmak istediklerini fakat ilanın çok özele indirgendiği ve alınacak kişinin sanki baştan belli olduğu yönünde tereddütlerinin olduğunu bu konuda yardım isteyen (Bir Çamoluklu olduğum için) birkaç arkadaşıma konuyu nasıl açıklarım düşüncesi içerisindeyken Bu haberle ilgili arkadaşlarımın bilgilendirildiğini sanıyorum.
Ama Sayın Başkanın bu konuda samimi olmadığını düşünüyorum.
Çünkü yıl 1996 veya 1997 ve Fazilet Partisi Zamanında Belediye Başkanının Muhterem Hoca Mehmet Ali Beyin Başkan olduğu zamanda Belediyeye alınacak Fen Memuru ilan Şartalırı açıklandı, Sanırım kimse müracat etmez sanıldı, fakat ben müracat etmiştim. ve tektim. Ertesi günü ne oldu dersiniz İlan şartları benim aleyhime, Ozaman Fazilet partisi il başkanı olan Bugün AKP il başkanı olmuş Sayın Mehmet GELDİ beyin yeğeni Muharrem bey lehine değiştirildi. Çok özel maddaler eklendi. Tapu Kadostro mezunu olmak gibi (ilk ilanda yoktu.) devam edeceğim

Mehmet DUVARBAŞI
Mehmet DUVARBAŞI - 13 yıl Önce

kaldığım yerden devam ediyorum:
İlan şartları değiştirilince Kabul edilen müracatımda iptal edildi.
Sayın Muhterem hocaya en azından sınava girme hakkı engellemeyin dedimsede olmadı sınava giremedik, Komisyondakiler sınavın iptal edilmesini istedilersede Başkan tek başına direndi Muharrem Beyi işe aldı. Hemde 3 yıl tayin istememe şartı getirerek. Nedenmi?
Belediye Başkanına Çamoluk gibi bir ilçede dışardan gelen veya yeni işe girecek Memurların asaletlerinin onaylanması ile tayin isteyeceği ve mevcut kadronun yine boş kalacağı ve Çamoluklunun yine kaderi ile başbaşa kalacağı yerli bir memur alımının Çamoluk için faydalı olacağı beyan edildiğinden.
Bugün Çamoluk Belediye Başkanlığında Fen Memurluğu kadrosu yine boş
Muhterem hocaya bu güzelliği için ne kadar teşekkür etsek azdır.
Şimdiki Memur alımı için lütfen özel şartlar koymayınız.
Çok kişinin katılımını sağlayarak gerçek anlamda hak eden kişiyi alınız.
Çamoluk için en iyi kararın verileceği teminnisiyle Saygılarımı Sunarım.

Cihat Çolakel
Cihat Çolakel - 13 yıl Önce

ben 80 aldım kpssden bu işi kaçırmamalıyım :D:D:D:D :P

mustafa tepetam
mustafa tepetam - 13 yıl Önce

belediye ye işçi alacakmış burdan soruyorum? alacakları kişi belli deyilmi geçenlerde bi arkadaşıma söyledim onunda bütün şartları tutuyo ve arkadaş baş vurdu ,asıl işe girecek kişi OSMAN ÇİNİCİ hemen G.D arıyor ve şöyle diyor çoktan beri uğraşıyorum bu iş için benim için bu ilan açıldı buraya ben girecem bana zorluk çıkarman vb gibi sözler ithaf etmiştir.çamoluk belediye başkanı çıkmış bi açıklama yapıyor bu insamları aptal yerine koyuyor...Bu çamoluk halkı bunları hak ediyor nerde beceriksiz adam var onu getirip yönetici yapıyor,belediye başkanı ,ilçe başkanı,çamoluk kaymakamı ,ülçe müftüsü vb diyer kurum amirleri hepsi aynı.

galip DUVARBAŞI
galip DUVARBAŞI - 13 yıl Önce

çamoluk belediyesinin iş ilanlarına denk geldim geçtiğimiz günlerde şartlarına baktım kriterlerine hepsine fazlasıyla sahibim ve gidip iş başvusu yapacaktım ki bana bir tel geldi arayan işe alınacak OSMAN ÇİNİCİ idi ve şöyle dedi kardeşim galip bu ilan benim için ve bendeki şartlar göz önüne alınarak yapıldı diye söyledi,imalı bir şekilde şartların ne olursa olsun buraya ben girecem boşuna uğraşma gibisinden bir takım sözler ithaf etti.burdan sesleniyorum sayın özcan çinici ye bu iş ilanını kimle hazırladın daha kimlere hazırlanacak teştikten belediye ye işe girecek daha kaç kişi var sizler onlardan haber verinki bizlerde ona göre sıra bekliyelim..İNŞ bir gün bu adeletsizliğin tecelli edeceği zamanı bekliyorum.

mustafa TEPETAM
mustafa TEPETAM - 13 yıl Önce

şuan çamoluk halkını yöneten çamoluk kaymakamı, bel başkanı ,ilçe başkanları be bazı daire amirleri hepsi bir birinden fazla koltuk sevdalısı çıktı hiç kimse bişey üretmek çalışmak hizmet etmek gibi bi gayretleri henüz yok.bana dokunmayan bin yaşasın zihniyeti ile bu yola baş koymuşlar ve toplanıp çamoluğa gelmişler.konuşurken kimi fabrika yapıyordu,süt ve süt ürünleri tesisi kuruyolardı,halı saha yapıyorlardı,ünv geliyordu bunun için festival iptal ettiler TOKİ geliyordu daha neler neler bunların hepsi boş çıktı.KISACA anlatmak istediğim herkes kendi adamlarını bir yerlere getirmek adam kayırmak işi bilene değil hak edene deyil burada akrabayı işe almakmış meğer maksat.

bahtsız bedevi
bahtsız bedevi - 13 yıl Önce

Yorumunuz Kriterlerimize uymadığı için yayınlanmamıştır

bahtsız bedevi
bahtsız bedevi - 13 yıl Önce

akıllı olun haksızlık yapmayın madem haber yapıyonuz adil yayın yapın



Editör Notu;
Sayın bahtsız Bedevi, Yazdığınız yorumlarda hakaret ve küfür olduğundan dolayı yayınlanmadı,
Ayrıca bu kaba tavrınızın da hiç hoş olmadığını bilmenizi isteriz.
İsimler veriyorsunuz ama kendi isminizi yazmadan takma adlarla insanlara hakaret ediyorsunuz bu davranışınız kabul edilemez.
Küfür ,hakaret olmayan her yorum yayınlanır,


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205