Derneklere Proje Desteği

İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması hakkında, yönerge kapsamında 2013 yılında proje yapacak derneklere proje desteği verilecek.

Derneklere Proje Desteği

 İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması hakkında, yönerge kapsamında 2013 yılında proje yapacak derneklere proje desteği verilecek.

 
2013yılı için desteklenecek proje konuları şöyle:
 
1.      Sivil Toplum, insan hakları, demokrasi bilincinin yaşatılması ve arttırılmasına yönelik projeler,
2.      Kamu karar mekanizmalarına katılım, kamu-sivil toplum diyalogunun arttırılması ve aktif vatandaşlık konulu projeler,
3.      Sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin ve iletişimlerinin arttırılmasına yönelik eğitim ve sosyal içerikli projeler,
4.      Çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik, sağlık, eğitim kültürel ve sosyal içerikli projeler
5.      Gençlerin, kadınların ve engellilerin istihdamını, girişimciliğini ve inovasyonunu arttırmaya yönelik projeler,
6.      Toplum fiziksel ve ruhsal sağlığı ile çevre sağlığının korunmasına yönelik projeler,
7.      Aile ve kültürel değerlerin korunmasına yönelik projeler.
 
Bu kapsamda proje hazırlamak isteyen dernekler, proje yardımlarına ilişkin başvuru şekil ve şartlarını düzenleyen “Proje Başvuru Rehberi” ile proje başvurularının yapılmasında kullanılacak olan “Başvuru Formu, Bütçe Formu ve İşbirliği Yapılacak Kurum veya Kuruluş Formu”na www.giresundernekler.gov.tr  internet sayfasının “Projeler” bölümünden ulaşabilirler.
 
Yönerge çerçevesinde hazırlanan derneklere ait projeler, Mayıs dönemi için en geç 1 NİSAN 2013’e kadar; Eylül Dönemi için 2 NİSAN-1 AĞUSTOS 2013 tarihleri arasında İl Dernekler Müdürlüğüne teslim edilecek.

Kaynak;Giresun Valiliği

YORUM EKLE
YORUMLAR
NAZIM KULAOĞLU
NAZIM KULAOĞLU - 11 yıl Önce

KÖY DERNEKLERİNİN BİR ÜST MERKEZİ OLAN ÇAMOLUK DERNEĞİ BU KONUYA DUYARLI OLMALI VE DERNEKLERE PROJE ÜRETME VE BU HİBE PROJELERDEN FAYDALANMA NOKTASINDA ÜNİVERSİTE LERDEN İLGİLİ BÖLÜMDEN AKADEMİSYEN GETİREREK ÇALIŞMA BAŞLATMALI BU KAYNAKLARDAN DERNEKLERİMİZ FAYDALANMALIDIR...

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 11 yıl Önce

HEM İŞ İMKANI ve HEM DE İNSANLARIN FAYDASINA dinlenme ve sosyal tesisler. Bu tesisler bakıma ihtiyacı olan insanlara hizmet verecek, ayrıca burada yaşayan yaşlıların çalışmaları sonucu ÇİFTÇİLİK ve HAYVANCILIK yapılacak.
30 dönüm arazi üzerine kurulacak tesisde spor sahaları, mescid, su havuzu, en az 60 - 70 kişinin kalabileceği pansiyon şeklinde konutlar, hayvan barınakları gibi bir çok kapalı ve açık alanlar.
Bakıma muhtaç büyüklerimiz bu tesislerde yemeklerini yiyebilecek, çamaşırı yıkanacak, ilacı verilecek. Emeklilerse emekli maaşlarının bir bölümünü verecekler, gelirleri yoksa SOSYAL TESİSE YAPILAN YARDIMLAR ile eksikler giderilecek. Ayrıca bu tesislerde hayvan besiciliği ve tarım yapıldığında sosyal tesis maddi olarak sıkıntı çekmeyecek.
Bu tesisde en az 10 kişi çalışacağını düşündüğümüzde bölgemize bir canlılık olacağını unutmamak gerekir
İŞTE PROJE İŞTE PARA, BAHANE YOK ARTIK...

yılmaz karabul
yılmaz karabul - 11 yıl Önce

devlet para vermemek için ne gerekiyorsa tek tek yazmış.bunu almaya kalkan bir derneğin en az 10 bin tl harcaması gerekiyor.ve öyle kurallar koymuşlarki size 9 dereden su getirin diyorlar ve siz iki dere birbirine yakın gitmişken iki dereden bir su getrebilirmiyim deseniz hayır her dereden ayrı ayrı su getireceksiniz diyorlar.alt yapı olmadan üs yapı olmaz.bunlar alt yapıyı kurdurmadan üs yapıya desdek verelim diyorlar.hepsi bunların hayal.sitelerinde bunları bişey varmış gibi sunmaları yanlış.bu kurallarla kimseye bir kuruş yardım yapmazlar.heee içerde eşi dostu olana bişey demem zaten her şey onlar için.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205