Emniyet, bazı gazetelerin haberlerini yalanladı

Giresun Emniyet Müdürlüğü, 'Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, soğuk kış günlerinde yardıma muhtaç aileleri tespit edilerek, kömür ve soba yardımında bulunuyor' haberlerinin çarpıtıldığını duyurdu

Emniyet, bazı gazetelerin haberlerini yalanladı
 
Giresun Emniyet Müdürlüğü, 'Toplum Destekli Polis Büro Amirliği, soğuk kış günlerinde yardıma muhtaç aileleri tespit edilerek, kömür ve soba yardımında bulunuyor' haberlerinin çarpıtıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, Giresun’da faaliyete geçen Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından, her mahalleden sorumlu bir mahalle polisi görevlendirildiği belirtildi. Basında çıkan ‘Yine o vali, yine yardım’ başlıklı haberlere tepki gösteren emniyet, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Haberle ilgili olarak sobası olmayan ve mahalle polisi görevlilerine ihtiyaçlarını bildiren iki aileye, ilimiz esnafı tarafından alınan 2 soba, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği aracılıyla ulaştırıldı. Haberde yer alan Giresun Valisi Mustafa Yaman’ın bu konu ile ilgisi yok."

Haberlerin çarpıtıldığını kaydeden iş adamı Murat Apaydın, ”Toplum destekli polis ekipleri tarafından tespit edilen dar gelirli vatandaşlara soğuk kış günü yardım edilmesinde, Vali Mustafa Yaman’ın konuyla ilgisi yoktur. Bizler aileleri gördüğümüzde yüreğimiz parçalanmıştır. Hayırsever iş adamlarıyla destekçi olup, temin edilen yardımların seçim malzemesine konması bizleri çok üzmüştür.” dedi.

Giresun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği Toplum Destekli Polis hizmet birimlerinin, yaptırım uygulayan bir anlayışla değil, önleyici hizmet mekanizması oluşturma ve sosyal hizmet sunma anlayışı ile çalıştığını ifade eden yetkililer, polislerin sadece güvenlik değil, iyi ve kötü günlerinde her zaman vatandaşların yanında olduklarını kaydetti.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından, 2010 yılı içerisinde 5 bin 255 ayrı ziyaret gerçekleştirilirken, 9 bin 656 kişi ile direk görüşme ve ziyaret yapıldığı bildirildi. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nden yapılan açıklamada, "Bilgilendirme ziyaretleri kapsamında eğitim kurumu, iş yeri, hane, risk grubuna girdiği düşünülen aileler, umuma açık yerler, kamu kurumu ile özel ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere 5 bin 246 yer ziyaret edilerek 9 bin 656 kişi ile görüşülmüş. Bilgilendirme toplantıları kapsamında ise eğitim kurumları, site, huzur mahalle, kamu özel kurum ve kuruluşlar ile emniyet birimlerine yönelik 49 toplantı düzenlenerek, 2 bin 480 kişi bilgilendirildi."
Haber pan
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205