Şehitlerden Biri de Giresun'lu

Diyarbakır'da şehit olan mehmetçiklerden biri de Giresun'lu

Şehitlerden Biri de Giresun'lu

KONYA: EVİN TEK OĞLU ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında çıkan çatışmada terör örgütü mensuplarınca şehit edilen 13 asker arasında bulunan 27 yaşındaki Piyade Komando Ufuk Başarı'nın Konya'nın Doğanhisar ilçesi Başköy beldesinde yaşayan ailesine acı haber verildi.

Eve büyük Türk bayrağı asılırken, haberi alan belde halkı taziyeye gelmeye başladı. Şehidin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyet Bölümü'nde okurken 2. sınıfta eğitimini dondurup vatani görevini yapmak için askere gittiği öğrenildi. İki kız kardeşi olan şehidin ailenin tek erkek çocuğu olduğu öğrenildi.

Acılı baba İsa Başarı (62), oğluyla bir gün önce yaptığı telefon görüşmesini anlattı. Başarı, "Bu olaydan oğlumun başındaki komutanlar sorumludur. Başka hiçbir mesajım yok. Bir gün önce oğlum aramıştı, 'Baba görev yaptığımız yere roket atmışlar.

SAMSUN: ACI HABER BABA OCAĞINA GECE 03.00'DE DÜŞTÜ

Diyarbakır Silvan’da şehit düşen 13 askerden biri olan Samsunlu şehidin evine ateş düştü.

Samsun’un Alaçam ilçesi nüfusuna kayıtlı olan jandarma er Necmettin Torun’un (22) şehit olduğu haberi, Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü başkanlığında oluşturan bir heyet tarafından gece saat 03.00’de ailesine bildirildi.

Şehit Torun’un cenazesi, bugün Diyarbakır’da 13.30’da düzenlenecek törenin ardından uçakla memleketi Samsun’a getirilecek.

ADANA: AYNI BELDE BİR YIL ARAYLA İKİNCİ ŞEHİDİNİ VERDİ

Diyarbakır'da şehit edilen 13 askerden biri olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Güney'in, Adana'daki baba ocağında derin bir sessizlik hakim.

Şehidin, Yüreğir İlçesi'ne bağlı Çelemli Beldesi'nde yaşayan anne ve babasından olayın gizlendiği öğrenilirken, belde halkı ise gelecek haberleri bekliyor. Resmi bir açıklama yapılmadığı için Güney'in yaralı kurtulmuş olabileceğini ümit eden Çelemlililer, "Ancak ne yazık ki şu ana kadar edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Mustafa Güney şehit düşmüş. Bunu ağabeyinden teyit ettik. Fakat yine de resmi açıklama yapılana kadar umudumuzu kaybetmiyoruz" dediler.

1 yıl önce evlenen ve eşi hamile olan, 7 kardeşli Mustafa Güney'in, anne ve babasının olanlardan habersiz geceyi uyuyarak geçirdikleri belirtildi. Aynı belde de bir yıl önce de, Van'ın Çatak İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu ağır yaralanıp, GATA'da, yaşam mücadelesini kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey toprağa verilmişti. Şehit uzman çavuş için, iki hafta önce yıldönümü mevlidi okunduğu belirtildi.

ERZİNCAN: UZMAN ÇAVUŞ AKSU'NUN 6 AYLIK DAMLA'SI YETİM KALDI

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu’nun (26) evine ateş düştü. Oğlunun şehit olduğunu öğrenmesi üzerine fenalaşan anne ambulasla hastaneye kaldırıldı.

Şehit olan askerlerin kimlik bilgileri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak şehitlerden birinin 26 yaşındaki Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu olduğu bilgisi kısa sürede baba ocağına ulaştı. 1 buçuk yıllık evli olan Aksu'nun 6 aylık çocuğunun olduğu öğrenildi. Şehit uzman çavuşun İnönü Mahallesi’nde oturan abisi Nizamettin Aksu’ya ulaşan haber sonrası Çayırlı İlçesi Yazıkaya Köyü’ndeki Şükran Aksu ve yakınları da oğlunun evine geldi.

Fahrettin Aksu’nun şehit olup olmadığı konusunda uzun süre bilgi alamayan yakınları, Diyarbakır’dan gelen telefon üzerine yıkıldı. Şehidin annesi Şükran Aksu rahatsızlanınca eve çağırılan bir ambulansla Erzincan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

BURSA: ŞEHİT ER DELİMEHMETOĞLU'NUN İKİ ÇOCUĞU VARDI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma er Aykut Delimehmetoğlu'nun (20), Bursa'nın İnegöl ilçesindeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

İnegöl Jandarma Komutanlığından askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle birlikte, gece geç saatlerde şehit er Aykut Delimehmetoğlu'nun Süleymaniye Mahahallesi Funda Sokak Özkent Sitesi'nde oturan ailesine, acı haberi verdi.

Mobilyacı olduğu öğrenilen baba Beytullah ve anne Gülnur, bu sırada sinir krizi geçirdi. Acılı anne ve babaya sağlık görevlileri müdahale etti.

ŞANLIURFA: ŞEHİT ADEM KAYA'NIN EVİNDE KÜRTÇE AĞIT

Muhammet Taşçılar'ın haberi

Lice İlçesi'nde geçen Cumartesi günü kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için başlatılan operasyon kapsamında Silvan Jandarma Taktik Komando Alay Komutanlığı bağlı bir birlik, arama tarama faaliyetinde bulunurken, Diyarbakır'ın Kulp-Hazro-Silvan üçgeninde bulunan Silvan İlçesine bağlı Bayrambaşı Beldesi Reşan Deresi mevkiinde, dün saat 14.45 sıralarında pusuya düşürülen askerlerden biri Şanlıurfalı er Adem Kaya’nın evine ateş düştü.

Babası 20 yıl önce vefat eden Adem Kaya’nın bir ağabeyi ve annesi İzmir’de tarım işçiliği yaptığı ve şehit olduğunu bilmediği öğrenildi.

Dün akşam saatlerinde Adem Kaya’nın evine gelen Askeri yetkililer acı haberi evde bulunan ablası 3 çocuk annesi 35 yaşındaki İslim Kaya’ya verdi.

Haberi alan abla, sinir krizleri geçirirken, Kürtçe ağıtlar yaktı.

Amcası 45 yaşındaki Mustafa Kaya dün akşam bir Binbaşı’nın eve gelerek şehit haberini verdiğini dile getirerek “Adem ile dün telefonla konuştuk. Operasyonda olduğunu ve iyi olduğunu söyledi. Akşam şehit haberini aldık.” diye konuştu.

Şehidin cenazesi öğleden sonra Şanlıurfa’ya getirilmesi bekleniyor.

GAZİANTEP: KOMANDO ER BARIŞ ÇİÇEKDAĞI'NIN EVİNDE ACI

Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında dün öğle saatlerinde arama yapan askerlerin pusuya düşürüldüğü olayda 3'ü uzman erbaş, 10'u er olmak üzere 13 asker şehit oldu. 2'si ağır 7 askerin yaralandığı çatışmada 5 PKK'lı terörist de ölü ele geçirildi. Şehitlerden Gaziantepli Komando Er Barış Çiçekdağı'nın baba ocağına ateş düştü. 75. Yıl Mahallesi 8 Numaralı Sokak Numara 15'e sağlık görevlileri ile birlikte gelen askeri yetkililer acı haberi aileye bildirdi.

2'si erkek 3 çocuk babası Halil Çiçekdağı, "Nerde benim ciğerim" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan şehit babası Çeçekdağı'na hazır bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Baba Halil Çiçekdağı, güçlükle ayakta dururken "Vatan sağolsun" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Anne Havva Çiçekdağı ise, "Yüreğim yanıyor" diyerek oğlunun ardından ağıtlar yaktı.

GAZİANTEP: JANDARMA KOMANDO ÇAVUŞ MEHMET KAZ, TERHİSİNE 35 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki evinde yas var.

Çatışmada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın (21), Fevzi Paşa Mahallesi Barak Sokak'ta oturan dedesi Mehmet Kaz'a acı haber, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu tarafından, sağlık görevlileri nezaretinde verildi. Haberi alan şehidin yakınları sinir krizi geçirdi.

Şehidin ailesinin İstanbul'da oturduğu, haberi alan annesi İslim Kaz'ın Nizip ilçesine geldiği, Hollanda'da bulunan tır şoförlüğü yapan babası Doğan Kaz'ın da oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra Türkiye'ye gelmek için uçakla yola çıktığı öğrenildi.

Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın terhisine 35 gün kala şehit olduğu, 3 kız kardeşi bulunduğu ve bekar olduğu belirtildi.


GİRESUN: ŞEHİT EMRULLAH EKER OKULUNU YARIDA ASKERE GİTMİŞTİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden birisinin Giresunlu Emrullah Eker olduğu öğrenildi.

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesi nüfusuna kayıtlı olan Eker'in şehit olduğu haberi, baba ocağını yasa boğdu. Eker'in, yüksekokul tahsilini yarıda bırakarak askere gittiği öğrenildi.


kaynak: haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205