Vali Şahin;2012 Köyler için milad olacak

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında konuşan Vali Dursun Ali Şahin, 2012 yılının köylere hizmetin miladı olacağını söyledi.

Vali Şahin;2012 Köyler için milad olacak

 

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında konuşan Vali Dursun Ali Şahin, 2012 yılının köylere hizmetin miladı olacağını söyledi.

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.

Açılış, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve divan teşekkülünün ardından muhtarlara seslenen Vali Şahin, önemli mesajlar verdi. 2012 yılı hedeflerini açıklayan Vali Şahin, “2012 yılı bizim için köylere hizmetin miladı olacaktır. 2012 yılında asfaltlanmamış, betonlanmamış, grup yolu kalmayacak. Mahalle yollarının da asfalt ve betonunu yapacağız. Yine parke imalatına başlayacağız. İmal ettiğimiz parkelerle köy meydanlarına parke döşeyeceğiz. Köyler şehrin bir benzeri olacak. Köylere hizmet yapılırken sizlerden de katkı bekliyorum. Bu sayede daha fazla iş üretmiş oluruz. Önümüzdeki sezona her kurum hazırlıklı girecek” dedi.

Konuşmasında köy konaklarının önemine de değinen Vali Şahin, “Köy Konağı olmayan muhtarlık olmaz. Her köyün köy konağı ve muhtarlık odası olacak. Köydeki okul, sağlık ocağı vb. binaları onararak bir bölümünü muhtar makam odası yapalım. Makamı olmayan muhtarlık olmaz, bunu yapamayan varsa istifasını versin. Kaymakamlıklara da aynı yönde talimat vereceğim. Boş okul binalarının satışı veya kiralanmasından elde edilecek gelirlerde o köy için kullanılacak” dedi.

Vali Şahin ayrıca muhtarların işlerini sıkı takip etmelerini de istedi.

Daha sonra gündem gereği,2011 yılı faaliyet raporunun okunması ve tastiklenmesi, 2012 yılı yatırım planının okunması ve tastiklenmesi, 2011 yılı bütçe kararnamesinin okunup tasdiklenmesinden sonra 2012 yılı tahmini bütçesinin 4 milyon TL olarak karara bağlandı. Merkez İlçe Köylerinin her türlü altyapılarının mevcut durumları, ihtiyaçları ve sorunların tespiti ile çözüm önerilerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler ile toplantı sona erdi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, Birlik Üyeleri İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, üye Behice Çavuşoğlu, ve üye Eyüp Çiftçi, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür,Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Aydın, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mustafa Kemal Bilgin,Plan Proje Müdürü Mustafa Kemal Altıparmak ve 48 Köy Muhtarı katıldı.

Giresunekspres

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Sayın valim çok güzel bir konuşma yapmış , düşünceleri çok doğru ancak hangi bütçe ile hangi köylere hizmet yapılacak.
Yıllardır GRUP ZAGPA YOLU bir türlü hayata geçirilemedi. Sağlık ocağı kapalı. Ara köy yolları ise çamurdan geçilememekte.
Geçtiğimiz yıllarda ŞEBİNKARAHİSAR'dan - GÜRÇALI KÖYÜNDEN ÇAMOLUK YOLU YAPILACAK diye manşetler atıldı. Sonra ne oldu, seneler geçmesine rağmen toprak yol.
yarım yamalak yapılan GRUP ZAGPA yolu zaten kalitesizdi birde HES PROJE ÇALIŞMALARI iyice yolu BOZDU.
ÇAMOLUK GİRESUN'A EN UZAK İLÇE OLMASI DOLAYISI İLE GELMESİ GEREKEN HİZMETLER UNUTULMAKTA VE YAPILAN İŞLERİDE KÖYLÜ KENDİ İMKANLARI İLE YAPMAKTA.
En üzücü olay ise DERNEKLERİN KENDİ İMKANLARI İLE YAPILAN İŞLERE SİYASETÇİLERİN GELİP KURDELE KESMESİ OLMAKTA.
-

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205