Vali;“Giresunlulular Allah'ın Torpilli Kulları“

Giresun valisi Dursun Ali Şahin,Giresunlulular Allah'ın torpilli kullarıdır dedi

Vali;“Giresunlulular Allah'ın Torpilli Kulları“
Giresun İş Hayatı Dayanışma Derneği(GİŞHAD)Genç Girişimciler Komisyonu, Karadeniz Ticaret Zirvesi tanıtım toplantısında işadamlarıyla kahvaltı programıyla bir araya geldi.
Giresun’da bir otelde düzenlenen kahvaltı programında açılış konuşması yapan GİŞHAD Genç Girişimciler Komisyon Başkanı Murat Atar, ”Belirli aralıklarla yaptığımız kahvaltı programları ve çeşitli etkinliklerimizle seçkin işadamlarıyla bir araya gelmek, bizleri onurlandırmakta, geleceğe olan güvenimizi artırmaktadır. Bu birliktelerimiz, başta yöremiz olmak üzere, memleketimizin lehine olan her menfaatte, dayanışma içerisinde olacağımızın göstergesidir” dedi.
GİŞHAD’ın düzenlediği birçok faaliyetle Giresunlu İş adamlarına yeni kapılar açmakta, genç girişimcilere idealler göstermekte olduğunu ifade eden Başkan Atar, “Bağlı bulunduğumuz TUSKON Federasyonun güçlü iletişim ağı sayesinde, iş bağlantısı kurmak istediğimiz ülkeler ve şahıslarla alakalı, piyasa bilgilerine ulaşmak birçok ticari ataşeliğin vereceği bilgilerden daha güvenli ve daha ivedidir. Genç girişimciler olarak bizler, GİŞHAD’a üye olmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Aynı ortak paydada buluşan insanın bile bir araya gelemediği günümüz coğrafyasında, bu denli seçkin Giresunlu genç işadamın buluşması, mutluluk vesilesidir. Herkese teşekkür ederim” dedi.
Karadeniz Ticaret Zirvesinin Tanıtımını yapan Karadeniz İş adamları Derneği Genel Sekreteri Taner Başfırıncı ise ”Trabzon Ticaret Merkezinde,24–29 Mayıs tarihlerinde, inşaattan mobilyaya, tekstilden gıdaya kadar birçok sektörün ürün tanıtım stantları açacağı ve ikili iş görüşmeleri yapacağı etkinliğe bütün işadamlarımızı davet ediyorum.
TR–83 olarak belirttiğimiz Amasya Çorum Samsun Tokat ve TR–90 belirttiğimiz Artvin Giresun Gümüşhane Ordu Rize Trabzon bölgelerinde, imalat sektöründe faaliyet gösteren işletmeler öncelikli olmak üzere başvurular yapılmasını bekliyoruz.
Yeni müşteriler kazanmak, yeni ürün ve hizmetler sunmak, marka bilinirliğini artırmak, yerli ve yabancı yatırımcı ile tanışma imkanı bulunmak, TUSKON ‘u oluşturan yedi federasyon temsilcileriyle görüşme imkânı olacaktır ” ifadelerine yer verdi.
“YURT DIŞINA ÇIKIN-YABANCI DİL ÖĞRENİN”
GİŞHAD Giresun Genç İş adamlarına konuşma yapan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise, Bölgenin ve özellikle de Giresun’un potansiyel bir cevher durumunda olduğuna dikkat çekerek genç girişimcilere önemli öğütlerde bulundu.
Yurt dışı seyahatlerinin, hayata ve ticarete bakış ufkunu önemli oranda geliştirdiğinin altını çizen Vali Şahin, her iş adamının mutlaka yıllık planları içerisine yurt dışı seyahatlerini koyması gerektiğini söyledi. Yurt dış deneyimlerinden çok şey öğrendiğini ifade eden Vali Şahin, “Yurtdışına mutlaka gidiniz, ufkunuzu aşınız. Öncelikle iyi bir yabancı dil öğrenin, iyi bir ticaret erbabının, yabancı dil bilmesi gerekmektedir. Ben altmış yaşındayım, her gün Today’s Zaman ve yurt dışıyla mükâleme yapıyorum. Yabancı dilimin canlılığını korumaya çalışıyorum” dedi.
“TUSKON DÜNYAYA AÇILAN PENCERE OLMUŞTUR”
Yurt dışına çıkılmasıyla, iş adamlarının ticari algılarının değişeceğini kaydeden Vali Şahin, özellikle de bu ziyaretlerde o ülkenin iş adamlarıyla bağlantı kurulmasının önemine dikkat çekerek-TUSKON’un bu yönüyle bir çığır açtığını vurguladı.
TUSKON’un önemli bir portföye sahip olduğuna ve bu potansiyelin Giresunlu İş adamları tarafından değerlendirilmesinin önemine dikkat çeken Vali Şahin ”Giresun’u sınırlarının dışına taşıyalım. Güzel bir limanımız var. Devlet liman için elinden geleni yapmış. Limanımızın, on günde bir gelen gemilerin doldur boşalt faaliyetlerinden ibaret olması üzücü bir durum. Bu limanı harekete geçirmek bizlerin elindedir. Konteynerlerle o liman sahasını doldurmak bizlerin elinde. Çabalamadan hiçbir şey olmuyor. Sirkelenmek lazım.” diye konuştu.
GELİN TANIŞ OLALIM, İŞİ KOLAY KILALIM, SEVELİM, SEVİLELİM
Sosyal hayatta ve bilhassa ticari hayatta, muvaffakiyetin şifrelerinin kolektif harekette olduğuna dikkat çeken Vali Şahin, beraber ve yardımlaşarak hareket edilmesi sayesinde Giresun’un daha hızlı yol kat edeceğine inandığını belirtti. Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim. Dünya kimseye kalmaz.” sözü bize rehber olmalı uyarısında bulunan Vali Şahin” Bugün ülkenin baş döndüren bir hızla gelişmesine sebep olan etkenler geçmişte yaşanmış olsaydı, şimdi Türkiye çok daha farklı müreffeh bir konuma gelecekti.”diye ifade etti.
İşadamlarına doğruluk ve dürüstlükten taviz vermemelerini isteyen Vali Şahin, “Doğruluk ve dürüstlük deyip geçmeyin. İnsanın sözü yüreğinden kopup gelmeli. İçi başka dışı başka olmamalı. Beyin ve kalp uyumu olmalı. Söz verme konusunda oldukça ihtimamlı davranmak lazım. Konuşmak insana sorumluluk ve yükümlülük katar. Bu bilinç sende hakim olursa çevren dolar taşar. Ama için başka dışın başka ise çevrende olanlar bir gün gelir kaçar. Bu yüzden mesuliyetimiz altındakilere doğruluğu ve dürüstlüğü aşılamak, bir görev addedilmeli. Yunus Emre’nin Taptuk Emre kapısında kırk yıl boyunca düzgün odun taşıma hakikati çok manidardır” şeklinde konuştu.
DAR KALIPTA KALIP DAR DÜŞÜNMEYİNİZ.
Vali Şahin, “Diyorsun ki “ben işimi şöyle büyüttüm, böyle büyüttüm. Gayet güzel, kutlarım. Ama Giresun için ne yaptın? Bir işçi çalıştırıyorsanız, 4 kişiye ekmek veriyorsunuz demektir. Ama 5 kişi çalıştırıyorsanız, 20 kişiye ekmek veriyorsunuz demektir. Mükemmele ulaşmak hedef olmalı. Bizim indimizde güzelin, iyinin karşıtı, kötü çirkin değildir. Bizim indimizde güzelin, iyinin karşıtı ‘mükemmel’dir. Mükemmeli yakalamak için ise bir şeyle değil çok şeyle ilgilenmek lazım. Güncellenmek lazım. Dar kalıpta dar düşünmeyiniz” ifadelerini kullandı.
NİMETİ KAYBETMEDEN DEĞERİNİ BİLİNİZ.
Vali Şahin, balığın denizin içinde suyun kıymetini fark edememesi gibi insanoğlunun da yer yer etrafındaki nimetleri fark edemediğini söyledi.
 Vali Şahin, ”Giresun’da gerçekten çok güzel nimetler var. Açık söyleyeyim; Allah en güzel nimetlerinin birçoğunu Giresun için vermiş. Ve Giresunlular Allah’ın torpilli kulları. Torpilli kulun da kıymetini bilmesi gerekir. İlimiz, yılın büyük bir kısmında 3 mevsimin yaşanabileceği güzellikte bir yer. Yaylalarımız ömre ömür katan nitelikte güzelliğe sahip. Fakat buralar işletilmeyi bekleyen yerler. Bir Amerikalıyı, bir Avrupalıyı buraya getirip tesis kurdurmak çok zordur. Bunun üstesinden gelebilecek olanlar bizleriz. Giresun’un önemli bir değeri olan Giresun Adasının ortasından çıkan bir tatlı su kaynağı var. Etrafındaki devasa tuzlu su kütlesine rağmen, bu küçücük adanın ortasından çıkan tatlı su kaynağı bize hayata ve başarmaya dair önemli bir ipucu vermektedir” dedi.
Giresun’da Kırklı ellili yaşına rağmen Ada’ya çıkmamış kişilerin olması üzüntü verdiğini ifade eden Vali Şahin şu ifadelere yer verdi, “Bu rakamı %90’larla izah etsek abartmış olmayız. İnanıyorum ki, Giresun’un değerli iş adamlarının girişimleriyle adamızı daha faal daha canlı kılacak tesisleri hayata geçireceğiz. Adaya ulaşımı kolaylaştıracağız. Kaleye ulaşım da halledilmesi gereken bir sorun olarak duruyor önümüzde. Giresun 1923’ten beri vilayet. O günden beri bu ada ve bu kale duruyor. Hadi o güne kadar bir şey yapılmadı. Bu günden sonra da mı yapılamaz? Hep beraber yapacağız inşallah. Ama hep beraber. Ancak hep beraber hareket etmeyle başarı sağlanabilir."

YORUM EKLE
YORUMLAR
LOKMAN GÖZDE
LOKMAN GÖZDE - 13 yıl Önce

Allah için hizmet yolunda mutlak sıkıntılar olur olmasınada! konuşulduğunda mangalda kül bırakmayan,bizde peygamber varisiyiz biz o makamı temsil ediyoruz diyen bazı şahsiyetler nasıl oluyorda bu sözlerini unutup karşı bir guruba üstün gelebilmek amacıyla ilim ve irfan yuvası olan kursları heva ve heveslerine uyarak kapatma veya kadrosunu alma cüretini gösterebiliyorlar şaşıyorum.ALLAHTAN korkmuyorlarmı acaba bizler o kursda aldığımız eğtimle dinimizi yaşamaya çalışıyoruz.kapatılırsa bu vebalin altından kalkılabilinirmi acaba!!!

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205