Camii İnşaatı Bitecek Ama İmam Yok!

Ülkemizin ve de İlçemiz Çamoluk’un Dini sahada belkide en büyük problemlerinden biri Camilerde Yetkili ,yetişmiş kalifiye personelin yeteri kadar olmaması.

Camii İnşaatı Bitecek Ama İmam Yok!

Camii İnşaatı Bitecek Ama İmam Yok!

Çamoluk Kutluca Köyü Merkez Camii inşaatı hızla devam ediyor. Kutluca Köyü Merkez Camii eski ve hasarlı olduğundan köylüler tarafından yıkılarak yerine yenisi yapılıyor.Cami Dernek yetkililerinden aldığımız bilgiye göre,Caminin kaba inşaatı kış gelmeden bitirilecek.

Duvarları biten Camide son olarak ana kubbenin yerleştirilmesi kalmış.Caminin inşaatını Faruk ve Mehmet Güleç kardeşler üstlenmiş. Caminin bitirilmesi için gayretli bir şekilde çalışıyorlar

Ancak!

 Ülkemizin ve de  İlçemiz Çamoluk’un Dini sahada belkide en büyük problemlerinden biri Camilerde Yetkili ,yetişmiş kalifiye personelin yeteri kadar olmaması.Diyanet İşleri Başkanlığının sorumluluğunda ilçe Müftülerinin de denetiminde olması gereken Camilerimizde personel yokluğundan yetkili ,yetkisiz  kişiler tarafından idare edilir olmuş.Tabir yerindeyse “erken gelenin İmam olduğu bir dönem yaşanıyor”

Bu İşle Kim ilgilenecek.

Ramazan Bayramı Münasebetiyle Köyümüze  gittik ,haliyle Bayram Namazını da Köyde kılacağız.Arife gününden köylüde bir telaş başladı.Sebebini sorduğumuzda  “Bayram Namazını Kim kıldıracak onu düşünüyoruz “diye cevap verdiler. Köyümüzde iki Cami var bizde  Burada olmaz ise diğer Camide kılarız bu kadar sorun etmeyin dedik. Aldığımız cevap karşısında  hepten şaşırdık. Meğer orada da İmam yokmuş  

-Peki Müftülüğü aradınız mı? Bu işlere müftülük bakar dedik Daha önce sorduklarını  atama yapılmadığı yönünde bilgi verildiğini söylediler.

Köyde iki adet Cami yerleşik nüfus kış aylarında 50-60 hane yazın ise120 hane olarak yaşıyor.Bunun Nüfus olarak karşılığı yaz aylarında 450-500’ü karşılıyor. Ve bu Köy Çamoluk’un Nüfus olarak yoğunluk bakımından ikinci veya üçüncü sırada maalesef İmam Yok!

Biraz araştırdık Çamoluk ta yaklaşık 13 köyde İmam yokmuş.

Bizim Köyümüzde bu sorun Köylünün çaba ve gayretleriyle bu bayram çözüldü.

Bizler düşündük ve iki ay sonrada Kurban Bayramının  geleceğini hesap ederek Yetkililere öneriler  sunalım belki bu işe bir çare olur diye.

  1. Önerimiz Diyanet İşleri Başkanlığında aynı zamanda Çamoluk Müftülüğünde  yeteri kadar kadro olmadığından bahsediliyor ve sebep olarak ta kadrosuzluk gösteriliyor. Öyleyse Milli Eğitim Bakanlığından rica edilsin Çamoluk ta ki Din Dersi  Öğretmenleri Hiç olmaz ise Kurban bayramı için bu işe bir destek olsunlar da Bayram Namazını Bilen birileri kıldırsın(!)
  2. Önerimiz yine Milli Eğitim Modelinden, Müftülük Namaz  kıldırabilecek birilerini göndermediği Camilere hiç olmazsa Bayramlar da servis göndersin ve Milli Eğitim gibi  taşımalı sistemle cemaati Çamoluk’a taşısın ve bu sorun geçici olarak ta olsa  çözülsün.

Yukarıda saydığımız öneriler belki sizlere şaka gelebilir.Camilere yetkililerin bu ilgisizlik devam ettiği sürece bu sonuçlar kaçınılmazdır.

Bu işe birde Dünya işlerinden bir örnek verelim.

Siz bir mağazalar zinciri olan bir firmasınız 36 adet şubeniz var. Bu şubelerin 15 ‘inde kendi elemanınız yok ve komşularınız işine gelirse açıyor, zamanlı zamansız  veya kendi  işi olduğunda  açmıyor. Ancak Bayram geldi ve sizin satışlarınız yoğun oluyor. Acaba hiç o şubelerle ilgili önlem almayı düşünmez misiniz  

Camilerde Diyanet İşleri Başkanlığının birinci derecede ilgilenmesi gereken yerlerdir.Buraların ihtiyaçlarının giderilmesi ve Camiler vasıtasıyla dini yaşantının tanzim edilmesi.Bütün bunların yapılması için hazineden bütçe ayrılıyor.ayrıca yetmediği yerde,Camilerden bu hizmetlerin yürümesi için yardımlar toplanıyor.

Yetkililere Soruyoruz!

Hiç aklınıza gelmedi mi Ramazan Bayramında  Diyanet İşleri Başkanlığına Bağlı Bu Camilerde Bayram Namazını Kim kıldıracak diye?

Neden Çamoluk ta bir organizasyon yapıp ta kadrolu İmamı Olamayan Camilere Namaz kıldırabilecek kişiler görevlendirmediniz?

Camilerinde İmam Olmayan Köyleri aradınız mı? Bayram namazını Kim kıldıracak diye,Hiç ilgilendinizimi?

Bu sorular uzayıp gider önemli olan mağduriyetin girilmesi yönünde adımların atılması.
Amacımız kimseyi karalamak değil Çamoluklunun var olan hakkını gündeme taşımak.

Tüm bu sıkıntıların en kısa sürede son bulması umudu ve dileğiyle

Çamoluk Haber

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205