Akyapı da Gençlik Hareketi

Akyapı'lı gençler yaptıkları çalışmalarla göz dolduruyor.

 Akyapı da Gençlik Hareketi

Akyapı Köyü Derneği Gençlik Kolları, Çamoluk’ta ilkleri başarmaya çalışıyor.
Burak Çağdaş başkanlığında bir çok yeniliklere imza atan Gençlik Kolları,Akyapılı Gençleri bir araya toplamaya ve kaynaştırmaya çalışıyor.
Gençlik Kolları üyesi Burak Çağdaş’ın daveti  üzerine Akyapılı Gençleri  ve yaptıklarını görmek için ziyaret ettik onları.
Dernek Merkezinde, Başkan Fatih Başkan,ve diğer yöneticilerden çalışmalar hakkında bilgi aldık.
Gençlerin verdiği bilgileri dinledikçe,geleceğe dair ümitlerimiz arttı.
Akyapı Derneğinin Genç Başkanı Zafer Akaryıldız’ın da destekleriyle,  Gençler işe Dernek Binasının alt katını faliyete geçirmekle başlamışlar işe.
Yapılan tadilatlardan sonra buraya, bilgisayar,Masa Tenisi  koyarak ,gençlerin gelmesini sağlamışlar.
Her Pazartesi kendi aralarında toplanarak, gündemi değerlendirip ve gençliğin kendini ifade edebilmesi için programlar yapmışlar.
Her hafta farklı kişiler kendi belirledikleri konuları çalışarak,bir sonraki  toplantıda, konu hakkında arkadaşlarını bilgilendirip ve kendi düşünceleriyle birlikte arkadaşlarına aktarmış oluyor.
Bu noktada şu ana kadar; Orta Doğu, İsraf, Terörle Mücadele, Sahabeler gibi konularda sunumlar yapılmış,
Faaliyete geçirdikleri,Gençlik ve Kültür Merkezi açılışına özel Mimar Sinan Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ı  davet ederek Türk ve İslam liderleri seminerini vermesini sağlanmışlar. Aldığımız bilgilere göre,düzenlenen seminere gençlerin ilgisi yoğun olmuş
Yine Gençlik Koları olarak Futbol Turnuvası düzenleyip genlerin bir araya gelmesini sağlamışlar.
Futbol turnuvasına bu yıl altı takım katılmış.
Gençlik Kolları 11 Mayıs da düzenledikleri  Çanakkale gezisine katılamayan gençler için de Dernek yönetiminin de katkıları ile 16 Haziran da 2. Çanakkale gezisini düzenliyorlar.Gençlik Kolları yaklaşık olarak 150 kişilik katılım olacağını düşünüyor.

9 Haziran da Yakacık Aydos Ormanın da yapılacak olan, Geleneksel Kır Gezisine Gençlerin damga vuracağını açıklıyor gençler.
“Yetenek Sizsiniz Panlu” gösterisi ile alışagelmiş bir piknik görüntüsünden çıkarak köylülerine güzel vakitler geçirmeyi planlıyorlar.
Yapılan açıklamalarda,Gençlik Kolları çalışmalarından sonra gençlerin düğünlere katılımında büyük artış olmuş.
Gençler yaptıkları açıklamalarda ilerleyen günlerde güncel  daha farklı projelerleride faaliyete geçireceklerini açıkladılar.
Bizlerde Çamoluk Haber olarak gençlerin yaptıkları her türlü faliyetleri gündeme taşıyarak daha çok kişinin haberdar olamasını sağlamaya çalışacağız.
                                           
Çamoluk Haber






YORUM EKLE
YORUMLAR
UFUK KESECEK
UFUK KESECEK - 11 yıl Önce

DÜN AKYAPILI KARDESLERIMIN DAVAET UZERINE BIR PROGRAMLARINA KATILDIM.
GERÇEKTEN GÜZEL BİR PROGRAMDI DÜZENLEYENDEN VE VESİLE OLANDAN ALLAH RAZI OLSUN ...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205