Akyapı Aydos'ta buluştu

Akyapı Köylüleri derneğin organizasyonuyla Aydos'ta bir araya geldiler.

Akyapı Aydos'ta buluştu
 Akyapı Köyü derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kır Gezisi bu yılda katılanlar tarafından tam not aldı.
9 Haziran 2013 günü Maltepe Aydos Ormqanlarında gerçekleştirilen kır Gezisi,Akyapı Köyü Derneği ve Gençlik komisyonunun ortak çalışmasıyla hafızalardan çıkmayacak bir şölene dönüştü.


Program sunuculuğunu Gençlik Kollarından Burak Çağdaşve Fatih Başkan ‘ ın üstlendiği organizasyon Dernek Başkanı Zafer Akaryıldız ve Gençlik Kolları Başkanı Fatih Başkan'ın açılış ve selamlama konuşmasıyla başladı. Yıl içerisindeki faaliyet ve çalışmalarından kısaca söz eden Başkanlar, köylülerini eğlenceli bir gün geçirme temennisi ile selamlayarak konuşmasını bitirdi.
Kır gezilerinin vazgeçilmezi kültür mirası davul – zurna ile piknik alanında uzun horonlar kuran Akyapılılar daha sonra da Yaren Uslu programını izlediler. 
Davul – zurna ve Yaren Uslu ile eğlenen Akyapılılar çocukları da unutmadı. Başkan Zafer Akaryıldı' ‘ın süpriz olarak piknik alanına getirdiği iki adet palçayo gün boyu çocuklara oyunlar oynatarak balonlar hediye ederek eğlenceli zaman geçirmelerini sağladı.
Akyapı Köyü Gençlik kollarının organize ettiği Halat yarışmasında köyün yaşlı ve gençleri karşı karşıya gelerek büyük bir ilgi eşliğinde misafirlere güzel zamanlar geçirdiler.
Akyapı Köyü Gençlik Kolları öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Yeteneksizsiniz PANLU (AKYAPI) ile Akyapı’nın yetenekli gençlerinin kıyasıya mücadelesi izlendi. Yeteneksizsiniz Panlu yarışmasında kısa skeçler , şarkılar , türküler , ilahiler , halk oyunları , kaval çalma, taklit , şiir dinletileri ile yarışan gençler tüm Akyapılılar ve misafirler tarafından ilgi ile izlendi. Bu yılki yarışmanın biricisi Hastanenin Kapısı adlı türküyü seslendirerek misafirlere duygu dolu anlar yaşatan Oğuzhan Başkan oldu. Sesi ile gelecek vaad eden bu gence Akyapılılar, uzun süre süren alkışları ile destek verdiler.
Akyapı Köyü kır gezisinde oldukça yoğun bir protokol katılımı sağlandı. 

Ak Parti İstanbul Milletvekili Erol KAYA , Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa KARA , Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan AKTAŞ , Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah TOPU , Çamoluk Belediyesi Başkanı Aday Adayı Savaş Akarçeşme , Ataşehir Çamoluklular Derneği Başkanı Ekrem Köse, Çamoluk Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Ufuk Kesecek , Hüseyin Kızılhan Çamoluk Köy derneklerinden Yeniköy, Taşçılar , Dulundas ‘lı misafirler Akyapı Köyü nü kır gezisinde yalnız bırakmadılar.
Akyapı Köyü geleneksel keşkek ağalığı bu yıl da, büyük bir ilgi ile sahibini buldu. Akyapı Köyü ve diğer köylerden ağalık için yarışanlar oldu. Yarışmayı kazanan Akyapı Köyü sakinlerinden Köksal Akaryıldız oldu. Ağalık yarışına girdiği andan itibaren “vurmaya değil ağa olmaya geldim” diyen Akaryıldız ağalığı kazandıktan sonra köyüme hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum sözleri ile ağalık sevincini yaşadı.
Dernek Başkanı Zafer Akaryıldız ve yönetimi, gelen misafirlere “ her geçen gün farklı bir Akyapı grafiği çizeceğimize bölgemizde yükselen bireyler eğitimli bir toplum olmak adına çalışmalarını sürdüreceğini belirterek katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Haber:Burak Çağdaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205