Çeşme Başı Alemcilerine Kötü Haber

Yaylalarda ki ve yol kenarındaki Çeşmeleri kendilerine mekan yapan alemcilere, valilik ten kötü haber.

Çeşme Başı Alemcilerine Kötü Haber
Köylerde ve yaylalarda ki çeşme başlarını kendilerine mekan edinen ve  buralarda alkol alanlarla ,ilgili oarak valilik  genelge  yayınladı.


Geçen yıl yayınlanan “Yaz Mevsimi Nedeniyle Alınacak Önlemler” Genelgesinin 7. Maddesi ilgili birimlere gönderilerek genelge hükümlerine riayet edilmesi istendi.

İlgili genelgede çeşme başlarında alkol alınmaması, ailelerin rahatsız edilmemesi ve çevrenin kirletilmemesi isteniyor.

Geçen yıl yayımlanan ve ilgili birimlere hatırlatılan 2012/5 sayılı genelgenin 7. Maddesinde; “Yol güzergahlarında ve yaylalarımızda bulunan içme suyu kaynaklarında (çeşmelerde) aileleri rahatsız edecek şekilde alkol alınması, toplum yapımıza uymayan hal, hareket ve davranışlarda bulunulması, yüksek sesle konuşulması ve müzik dinlenmesi Jandarma görevlilerince engellenecektir. Bu amaçla içme suyu kaynaklarında gerekli ihtiyaçlar giderildikten sonra uzun süreli konaklamalara müsaade edilmemelidir. Su kaynaklarına, köprü ayaklarına ve gelişigüzel şekilde çevreye ambalaj atıklar (alkol, gazlı içecek ve su kutuları şişeler gibi) atılması, piknik sonrası oluşan atık ve artıkların çevreye bırakılması engellenecektir” denilmektedir.

Çamoluk Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205