Çamoluk Derneğinden iki sanatçıya Veto!

Çamoluk Derneği geçtiğimiz yıl ücret konusunda anlaşamadığı bazı Çamoluklu sanatçılara bu yıl veto uygulaması yaptı.

 Çamoluk Derneğinden iki  sanatçıya Veto!

Çamoluk Derneği  geçtiğimiz yıl ücret konusunda anlaşamadığı bazı Çamoluklu sanatçılara bu yıl veto uygulaması yaptı.

2011 yılı  Çamoluk Bal Festivali için program hazırlayan  Çamoluk Dernek yönetimi Çamoluklu sanatçılara 300’er TL teklif ederek sanatçıların tepkisini çekmişti.

Yapılan teklif karşısında program yapmama kararı alan sanatçılar sahneye çıkmamıştı.

Bu yılda Çamoluk derneği  bu sanatçılardan ikisine  veto uygulama kararı aldı.

Sponsorlu sanatçıya veto!

Çamoluk Derneğinin para yok engelini sponsorla aşmaya çalışan sanatçılara bu kez de  derneğin aldığı kararlar engel oldu.

Çamoluklu sanatçı Mustafa Domruk'a Çamoluk Karadikmen Köyünden ,aynı zamanda üç dönem  Çamoluk Bal Ağası ve Dernek başkan adayı olan  İş adamı Murat Şapaloğlu sponsor olarak Çamoluk Bal Festivalinde  çıkması için girişimlerde bulundu.

Yapılan görüşmeler sonucunda, Çamoluk Dernek Yöneticisi Mustafa Bayındır’ın Derneğin geçen yıl bir karar aldığı ve bu karar neticesinde de  bu sanatçının festivalde program yapamayacağı açıklandı.

Yapılan açıklamaya tepki gösteren Murat  Şapaloğlu  Çamoluk  Haber’e yaptığı açıklamada;Çamoluk için  elimizden gelen maddi manevi her türlü şeyi yapmaya çalışıyoruz ve Çamoluk Derneği bütçe yok diye sanatçılara para vermek istemiyor ama parasını bizim karşıladığımız sanatçıya da boykot uyguluyor dedi. Yapılan bu ayrımcılığın Çamoluk’un birlik ve beraberliği için ağır sonuçlarının olacağını açıklayan Murat Şapaloğlu,bu arkadaşımız seçimlerde bizi destekledi diye böyle bir muameleye maruz kalıyor dedi.

Konu ile  ilgili görüşlerini aldığımız Mustafa Domruk’ta kendilerinin Çamoluk dernek seçiminde bir tercihte bulunduklarını  ve tercihi de Murat Şapaloğlundan yana kullandıklarını söyleyerek,”Aslında bizim siyasetle işimiz olmaz ama istedik ki  yönetim kurulunda bir de sanatçı olsun ve kültür ve sanat işleri ile daha yakından ilgilensin,bunun haricinde bizim kimseyle bir alıp veremediğimiz olmaz. Yapılan uygulamayı Çamoluk halkının takdirine bırakıyorum.” dedi.

Domruk  bir çok iş adamının arayarak  ,Çamoluk Bal Festivali için kendisine sponsor olmak istediklerini de sözlerine ekledi .

Çamoluk Dernek Yöneticisi Mustafa Bayındır’da konu ile ilgili olarak Çamoluk Haber’e yaptığı açıklamada; konunun doğru olduğunu ve Murat Şapaloğlu’nun kendisini arayarak  Mustafa Domruk’a sponsor olduğunu ve Çamoluk Bal Festivalinde sahne almasını istediğini söyledi.

Bayındır konuyu yönetime götürdüğünü ve geçtiğimiz yıl alınan karar nedeniyle, bu sene bu sanatçının  sahne alamayacaklarını Murat Şapaloğlu’na   ilettiğini söyledi.

Bayındır, 2011 yılı bal festivalinde  sanatçıların teklif edilen parayı beğenmeyerek  programı boykot ettiklerini  yalnız Zabit Münüklü’nün boykota katılmadığını  söyleyerek,  bu seneki festivalde bu davranışının karşılığı olarak kendisine daha fazla program yaptırılacağını da sözlerine ekledi.

Bayındır, geçtiğimiz yıl yaşanan boykot için sanatçılarla  görüştüklerini ve sanatçıların kendilerine, Yusuf Fenerci ve Mustafa Domruk’un  festivallerin boykot edilmesi  telkinlerinde bulunduklarını  ifade etti.

Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ramazan KIZILHAN
Ramazan KIZILHAN - 12 yıl Önce

Bir Çamoluk lu olarak sayın Musatafa Domruk ve Yusuf Fenerci beyleri festival günü sahnede görmek istemem.(Tabi ki bir Çamoluk vatandaşı olarak alana gelip eğlenebilirler.)Festivale bir artısı olmayacağı inanışındayım.Sayın Mustafa Domruk da yanlış sponsor bulmuş bence bal ağalık parasının kaçta kaçı ödenmişte sayın Marat Şapaloğlu galaye alınsın, sponsor olduğu sanatçıda sahneye çıkarılsın.Öncelikle Çamoluk derneğimizin sayın Murat Şapaloğlunun ağalığından gelen ödemelerin kamoyuna paylaşmasını isterim...

emin karabul
emin karabul - 12 yıl Önce

Ya bu çamoluga bir şey oldu birileri makamına, geçiş yaptı şimdide bayındır furyası esiyor çamolukta SPONSOR yok diorsunuz madem gecen seneki sanaçıların hepsi sponsorluydu. Nurettin bay şimdi bu sene camoluk bal festivaline bedavayamı gelecek yada 300.00 tlyemi ? Mustafa domruk ve yusuf fenerci iyi sanatçı olmayabilir, iyi okuyamayabilir, fakat en az nurettin bay kadar sanatçılık yapabilirler. Geçen sene bütün sanatçılar protesto etti bu sene neden 2 sanatçı ayrılıyor çünkü bu iki sanatçının ne yönetimi destekledi nede yönetimde tutarlı tarafı var. Mustafa Bayındır açıklamaların çok basit ve yalan kokuyor dernekçiliği kendi menfaatleriniz üzerine çevirdiniz her sene aynı sorunlar her sene aynı sıkıntılar bal festivali yapılmasın yapamıyorsanız bu organizasyonu yapılmasın. Elin dilinden anlamadığımız sanatçıları çıkartıp 8.000.00tl leri veren yönetim Mustafa küçük'ü getirmek için 10.000.00tl ye sponsor olmak isteyen başkan hangi tarafınız doğru çamoluk sizlerin olarak kalmaz ...

emin karabul
emin karabul - 12 yıl Önce

Engin bay die daha canlı performansını hiç dinliyemediğimiz bir sanatçı çıktı. Bu çamolukta o kadar çok boş sanatçı çıktıki ; bu Sanatçılar nasıl çıktı nasıl çıkarılıyor belli degil ama belli olan tek bişey var. Çamoluka son dönemde kişisel menfaatler furyasından nasibini alan kişiler Makamlarına yerleştiler şimdide Bayındır furyası başlatıldı. Yaşabey başkanımızın açıklamalarından çok çamoluk Sanki Mustafa bayındır beyefendinin saltanıtı ile yönetiliyor. Sevgili Bayındır herhalde bir yerde yada birilerine yada sanatçı olan samimiyetinin iyi olduğu yada sunuculuğunu yaptığı sanatçının çevresinde yada o sanatçının arasının iyi olduğu bütün sanatçıları Çamoluk'a ve Çamoluklu'ya bir şekilde getirildi. Şimdi mustafa bayındır sana soruyorum Aykut Kapucu çamoluklu sanatçıymış ya Mustafa Domruk Afrikalı sanatçımı ? Bu insan Birde Sizin köylünüz ne Olduda bu adam sizinle kötü oldu ? Murat Şapaoğlunu Destekledi diemi ?

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Son kongrede ki konuşmamda FESTİVALLERİN YÖREMİZE HİÇ BİR ŞEY KATMADIĞINI, ESNAFIN ÜÇ GÜNLÜK BİR TELAŞINDAN SONRA siftah bile yapamadan dükkan kapadığını söylemiştim.
İşte görüyorsunuz, daha şimdiden KILIÇLAR ÇEKİLMİŞ, allah aşkına ne oluyor, kendimize gelelim. Yakın bir zamanda İLÇELİK HAKKIMIZ ALINACAK, HASTAHANEMİZ TAM YETERLİ DEĞİL, YOLLARIMIZ ÇAMUR-TOZ İÇİNDE bizler derdimize yanmıyoruz da İKİ TÜRKÜ için kalpleri kırmaktayız.
Bakınız ekmek aslanın ağzında ve çok yakında insanlar KÖYLERE GÖÇ EDECEK. Büyük şehirlerde artık yaşam öylesine zorlandı ki, YÜKSEK TANSİYON, KALP KRİZLERİ, KANSER ve her şeyden öte AİLE MUTLULUĞU KALMADI.
İlçe yetkilileri ve köy heyetleri 10 yıllık 20 yıllık projeler hazırlamalı. Üretime dayalı yatırımlar ile yörenin ekonomi seviyesini yükseltmeli. Yaylalarımıza YAYLA TURİZMİ, ırmağımıza RAFDİNĞ ve YÜZME PLAJLARI ve dahada öte YILDIZLI OTELLER yapılmasına destekler aranmalı...

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Yıllardır köylerde yaşayanların çoğu dahi YAYLALARA ÇIKMIŞ DEĞİL. Yine çamoluk'lu olupta çamoluk kaç köyünü gidip gezilmiştir.
Bizler elimizde ki bu doğa harikası cennet vatanımızın kıymetini bilemiyoruz ve çoğu ülkelerde dahi olmayan şenlikler düzenlemekteyiz.
Neyin şenliği kimsede bilmez. Bu gün ege bölgesinin ekonomisi ve gelir seviyesi yüksek ise bunu TURİZM ile sağlamaktadır. Şu KELKİT VADİSİNDE kaç tane beş yıldızlı otel bulunmakta. Bir otobüs dolusu misafiri ağarlayacak kapasiteli otelllerin olduğunu sanmıyorum.
Kim gelir diye düşünmeyin. Bu gün internet ortamında insanlar dünyanın en güzel yerlerini keşfediyor ve ziyaret ediyor.
Özellikle YAYLA TURİZMİNİ CANLANDIRMALI. Her sene 10.000 turist gelsin ki ondan sonra VURSUN DAVULLAR ÇALSIN ZURNALAR.
Artık çıtayımızı yükseltmenin zamanı çoktan geçmiştir. ÇITAMIZI YÜKSELTELİM. YÖRE EKONOMİSİNİ CANLANDIRALIM..

EMİN KARABUL
EMİN KARABUL - 12 yıl Önce

Ramazan Bey İşte Herşey iyi Hoş güzel fakat Eleştirilerimizi yaparken bazı püf noktaları kırmadan yapmak gerekir. Ramazan Bey Siz yönetimle Ne kadar yakınsınız bilemem ama Benim Şahsen Bildiğim tek bir şey var MURAT ŞAPALOĞLU 3 DÖNEM ÇAMOLUK BAL AĞALIĞI YAPTI VE AĞALIK PARASI OLAN TAHAHÜT ETMİŞ OLDUĞU TUTARI KÖR KURUŞUNA KADAR YÖNETİME ÖDEMİŞTİR. BU NOKTADA İNKAR EDEN YALAN SÖYLER VE EN BÜYÜK ŞEREFSİZDİR. ONUN İÇİN RAMAZAN BEY BURADA ELEŞTİRİLER YAPILIRKEN DİKKAT EDELİM İŞADAMLARIMIZ ÇAMOLUKLU HAYIRSEVER İNSANLARIN HAKLARINI YEMEYELİM MURAT BEY İÇİN SÖYLEMİYORUM, AHMET, MEHMET, ALİ İÇİNDE GEÇERLİ KİM ÇAMOLUĞU BİR İGNE UCU KADAR YARDIM ETMİŞSE ALLAH RAZI OLSUN DİYEREK DUA ETMEMİZ GEREKİYOR. MURAT BEYDE YILLARCA ÇAMOLUĞUMUZA HER ZAMAN HER KONUDA MADDİ VE MANEVİ DESTEK VEREN İŞADAMIMIZDIR. RAMAZAN BEY SİZİN BU KONUDA ÖZÜR DİLEMENİZİ RİCA EDİYORUM. ÇAMOLUKLUNUN EN SON ELEŞTİRECEĞİ BİR İŞ ADAMIMIZDIR LÜTFEN BU KONUDA DUYARLI OLALIM.

EMİN KARABUL
EMİN KARABUL - 12 yıl Önce

YORUM YAPAN ARKADAŞLARIN DİKKATİNE HER KONUDA ELEŞTİREBİLİRİZ FAKAT KİŞİSEL HAKLARINI KARALAYACAK DAVRANIŞLARDAN VE SUÇLAMALARDAN KAÇINALIM MURAT ŞAPAOĞLU GİBİ HAYIRSEVER BİR İŞADAMIMIZ HAKKINDAKİ SÖYLEMLERİN DOGRU OLMADIĞINI ADIM GİBİ BİLİYORUM. BU SADECE MURAT BEY İÇİN GEÇERLİ DEGİL BEN EMİN KARABUL OLARAK MURAT BEYLE HİÇ BİR ŞEKİLDE BİR AKRABALIĞIMIZ FALANDA YOK , BUĞÜN BURADA AYNI ŞEY YAŞABEY İÇİNDE YAPILSA YADA BAŞKA BİR İŞ ADAMIMIZ İÇİN SÖYLENSE ONADA AYNI TEPKİYİ VERİRİM. BUNUN İÇİN RİCA EDİYORUM YORUMLARIMIZI YAPARKEN ELEŞTİRİ AMACIMIZIN DIŞINA ÇIKMAYALIM O İŞADAMLARIMIZIN SAYESİNDE ÇAMOLUGUMUZ KALKINMAKTA ONUN İÇİN EMEKLERİNİ HİÇE SAYMAYALIM TEKRARDAN RAMAZAN BEY'İ ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM..

şükrü şapaloğlu
şükrü şapaloğlu - 12 yıl Önce

RAMAZAN KIZILHAN SENİN MURAT ŞAPALOĞLUNA LAF KONUŞMAN İÇİN MURAT ŞAPALOĞLUNUN ÇAMOLIĞA FAYDALI OLDUNUN BİNDE BİRİ KADAR FAYDALI OLSANDA LAF KONUŞSAN GAM YEMİCEM TEK KELİMEYLE SENİN GİBİ İNSANLARA YAZIKLAR OLSUN MURAT ŞAPALOĞLUNUN KELKİT VADİSİNİN BÜTÜN SANATCILARINA DESTEK OLMUŞTUR OLMAYADA DEVAM EDİYOR ÇAMOLUKTA SÖZ VERİLEN HERŞEYİ EKSİKSİZ YERİNE GETİRMİŞTİR


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205