Çamoluk Belediyesi tarafından,Gölpark'a 365 gün hizmet verecek Yörük Çadırı Kuruluyor.
Çamoluk için büyük bir boşluğu doldurması beklenen yörük Çadırı,120m² kullanım alanına sahip olacak.
Çamoluk Belediyesi tarafından İşletilecek olan Yörük Çadırı, Kafe olarak hizmet verecek.
Kışında açık olacak olan Çadır Kafe, özel ısıtma sistemi ile ısıtılacak.
Özellikle nüfusun yoğun olduğu yaz aylarında büyük bir ihtiyacı giderecek olan Yörük çadırının kurulması, vatandaşlar arasında olumlu karşılık buldu.
Çamoluk Haber
Çamoluk Gelişiyor
Çamoluk'a Yörük Çadırı Kuruluyor
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sami - 9 yıl Önce
Yörük çadırı ile bir ilçe gelişmez, bunlar görsel ve fantezi şeyler, para harcama yerleri. Üretim için ne yapılıyor, işsizlere bir çare varmı. Esnaf kan ağlıyor kimin derdine. Gid gide çamoluğun nüfusu azalıyor. Gençlik gurbete gitmek zorunda iş mi var. Uzaktan kuru sıkı atan çok var. ÇAMOLUKTA ESNAFIN YANINDA KÖYLÜ BİRİ VEYA DIŞARIDAN GELMİŞ OLUPTA ÇALIŞAN KAÇ KİŞİ VAR. Çamoluk işdamları gösterişi bırakıp çamoluğa yatırım yapmalı. Zihin değişmeli. Dedikodu bırakılmalı, herkes birbirinin aleyhinde. başını almış gidiyor. BÖYLEMİ GELİŞİYOR ÇAMOLUK
Kemal KUŞCUL - 9 yıl Önce
Çamoluk ilçemizin EKONOMİK olarak gelirinin yükselmesi için, öncelikle EMEKLİ BÜYÜKLERİMİZE BÜYÜK GÖREV düşmekte. İlk yapılacak iş, PROPOSYONEL BAHÇELER DÜZENLENEREK, DUT BAHÇELRİ oluşturulmalı. İkinci aşamada, CEVİZ BAHÇELERİ. Üçüncü aşamada ise, ÜZÜM BAHÇELERİ. Evet, KELKİT VADİSİ bu üç meyveyi başarırsa diğer EKONOMİK şartlar kendiliğinden gelişecektir. İş adamlarımız bölgeye yatırım yapsın diyoruz. Geçtiğimiz yıl bir iş adamı arkadaşım ile ORGANİK TAVUK YETİŞTİRMEK için ciddi araştırmalar yaptık. İlk karşımıza çıkan sorun, ORGANİK TAVUK YEMİ ÜRETİMİ İÇİN gerekli olan araziyi BEŞ YILLIK KİRA sözleşmesine hiç kimse yanaşmadığı gibi, MİRASÇILAR arası sorunlardan dolayı tarla sahipleri konuşmaya bile gerek görmediler. Ne yazık ki, MİRAS sonrası bölünen tarlalar 2 - 3 dönümden ufak olduğundan ticari bir anlamı kalmıyor. Ancak, herkes bireysel olarak DUT ve DİĞER MEYVELERİ YAPARAK, EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAKTIR.
Yaşar Söyler - 9 yıl Önce
Başkanda Çamoluğu oturma yeri, çadır, ırmak kenarına kamalya yaparak kandırmaya çalışyor... Bugun Çamoluğa gelen müsafirler veya işadamları, balık, et yemek için Şiran Suşehrine, Erzincana gidiyor. Neden bir çaolukta böyle tesisler olmasın. O zaman azda olsa hayvancılık canlanır. Müsafirler et almak için şirana gitmez. Para Çamolukta kalır, neden 1-2 balık tesisi olmasın. Yaz kış çalışır. Bunlar marka haline gelir. Yakın İlçelerden bile müşteri çeker. Çamolukta belediyeye ait yazlık evler yapılabilir. 40 m2 lik 2 katlı, yaz kış dışarıdan müsafir çeker. Halk kalıcı şeyler istiyor. Küçük şeyler yapıp çamoluk halkını uyutmanın uygun olmadığı düşünüyorum. Elbette bunlar bunlarda gerekli.
Kemal KUŞCUL - 9 yıl Önce
Bir çok yazılarımda YÖRENİN BİRİNCİ DERECEDE DEPREM KUŞAĞINDA olduğunu dile getirmiş ve KAPALI PAZAR ALANI ile, her türlü DOĞAL AFETLERDE SIĞINMA YERİ olabilecek şekilde PROJELENDİRİLMESİ fikrini sunmuştum. Hepimizin bildiği gibi ülke genelinde bir ELEKTRİK sorunu yaşandı ve saatlerce ülke elektriksiz kaldı. Ülke genelinde yaşanan bu kesinti sonucu, BİZLERİN HER TÜRLÜ AFETLERE KARŞI HAZIRLIKLI OLMAMIZ gerektiği bir kere daha anlaşılmıştır. Örneğin, ilçemizde GÜNEŞ ENERJİSİ ile ELEKTRİK ÜRETEN KAÇ PANEL VAR. Yine çok acil durumlarda hangi dere yatağında ufak çapta ELEKTRİK ÜRETEN DİNAMOLAR bulunmakta. Mutlaka KAPALI PAZAR ALANI gerçekleşmeli ve ELEKTRİĞİ ile, ISITMA SİSTEMİ ve SU DEPOLARI ile dört - dörtlük bir alan ile insanlarımıza faydalı olacak bir yatırım olacaktır. Belki bu günkü şartlarda zor gibi gözükebilir, ancak, ben inanıyorum ki, bir çok kuruluş bu PROJEYE DESTEK VERECEKTİR.
Yakup Tepetam - 6 yıl Önce
Sağlık konusunda 25 küsür köyün bağlı olduğü çamoluk ne kadar insanlarımızın sağlığına cevap verebiliyor.Bir sağlık ocağı ile bu köylerin sağlığını karşılayamıyor.sabah muayene olan kişi ilacını yetişirse akşama yetişmezse ertesi gün ilaçlarını kargo ile sipariş vererek alabiliyorlar.Hastalar civardaki sağlık kurlarına sevk ediliyor neden ilimizde ve ilçemizde bizimde hastahanelerimiz olmasın.herşeyin başı sağlıktır.Tutmuşlar köy derneklerimiz emekli olan köylülerimiz nüfuslarını igametgâhlarını Çamoluģa alın diye çaģrı yapıyorlar bugün emekli olan bir kişide enaz 3 hastalık var şeker tansiyon astım vs.bu emekli şehirdeki sağlık muayenelerini Çamolukta düzenli bir şekilde takip edebilirmi ufak bir rahatsızlıkta Erzincan,a Gümüşhaneye sivasa sevk edilerek sağlık sorununu çözmeye çalışıyorlar.sevk yolunda ölmeyemi gelsin emekli önce Giresunumuza bir şehir hastahanesi /Çamoluğumuzada 50 yataklı bir hastahane Bazbakanlık ve sağlık bakanlığı ile temasa geçilerek mağduriyetimizi en iyi bir şekilde anlatmak gerekir.Ondan sonra bakın nasıl insanlarimız memleketlerine gelmeye başlıyorlar.Üretim nasıl artıyor bereket nasıl çoğalıyor Eğitimde okullar üniversiteler nasıl yapılıyor çorap söküğü gibi gelir yetrki önce insanlarımızın sağlığına hizmet edcek kurumlar yapılsın
Yakup Tepetam - 6 yıl Önce
HER İŞİN BAŞI SAĞLIK GÜNÜMÜZDE BAŞBAKAN CUMH.BŞK.NI HER İLE ŞEHİR HASTAHANESİ YAPTIRMA SÖZÜ VERIYOR.PEKİ NEDEN GİRESUNA BİR ŞEHİR HAST.SÖZÜ VERMİYOR.ÇAMOLUKĞA BAĞLI 25 TEN FAZLA KÖY VAR BU İNSANLARIN SAĞLIK SORUNLARINI 1 SAĢLIK OCAĞINA TESLİM ETMİŞİZ.HALİYLE ODA HALİYLE ZATEN KOLAYINI YAPIYOR SEVK EDIYOR CİVARDAKİ İLLERE VE İLÇELERE DİYORLARKİ HAYDİ EMEKLİ OLAN İNSANIMIZ İSTANBULDAN NÜFUS İGÂMETĞÂHINI ÇAMOLUĞA ALDIR.HASTANENİN ADIĞI ECZANENİN.OLMADIĞI BİR İLÇEYE GİDECEK OLAN EMEKLİ AÇIKÇA HAYATINI TEHLİKEYE AYMIŞ OLUR.AÇIK NET ÇAMOLUĞUMUZUN GELİŞMESİNİ İSTİYORSAK ÖNCE SAĞLIK DİYECEĞİZ.20;;30 KÖYÜN BAĞLI OLDUĞU ÇAMOLUKTA 1 SAĞLIK OCAĞI YERİNE 20---30 KÖYÜN SAĞLIK İHTİYACINI KARŞILAYACAK BİR HASTAHANE UZM.DR.LAR OLMASI ŞARTTIR.BAKIN BÖLGE NASIL GELİŞIYOR ECZANEDE GELİR İLAÇTA GELİR O ZAMAN.HER İŞİN BAŞI SAĞLIKTIR.
1
Adaylar Belli Oldu“Hayırlı Olsun!“
2
Kutluca Köyü Gençlerinden Örnek Davranış.
3
Köroğlu Mahallesi Kadir Alegöz ile Devam Dedi.
4
Kasımoğlu Ailesinden Eğitime Büyük Katkı
5
Üsküdar'da Çamoluklular Buluşması
6
Çamoluk'tan Bağımsız Milletvekili Adayı
7
Çamoluk Beyazlara Büründü
8
Yangın Alucra'da Can Aldı
9
Çamoluk'lu adaya Feshane İlgisi
10
Çamoluk'ta Kuş Gribi mi?
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
04:34
GÜNEŞ
06:00
ÖĞLE
12:27
İKİNDİ
15:57
AKŞAM
18:43
YATSI
20:04
Pazar esnafının ve vatandaşın SOĞUK ve SICAK mevsimlerde alış verişini RAHATLIKLA YAPABİLECEĞİ KAPALI ALAN PAZAR projesi hayata geçirilirse, vatandaşın daha fazla yararlanacağını düşünmekteyim. Kapalı pazar alanında birçok etkinliklerinde yapılabileceği gibi, SPOR AMAÇLI birçok aktiveler bu alanda yapılabilir. Daha da önemlisi, BÖLGEMİZİN BİRİNCİ DERECE DEPREM KUŞAĞINDA OLMASI NEDENİ ile, her türlü doğal afetlerde, barınma ve AŞ EVİ olacağı şekilde planlandığında, ben inanıyorum ki, bu proje ile İLÇEMİZ ÖDÜL ALACAKTIR. Çamoluk ilçemize OTOPARKI ile, KÖY DOLMUŞ MİNÜBUSLERİNİN GARAJI ile düzenli bir pazar kurulum alanına ihtiyaç bulunmakta.
Yine, ÇAMOLUK ilçemizin daha canlı ve hareketli olması için, mutlaka köylerden her gün dolmuş minibüsler çalışmalı. Örneğin, SARPKAYA KÖYÜNDEN her sabah sekizde bir münibus çalışırsa insanlar ilçe merkezine daha sık gidecektir. Haftada bir gün kalabalık ile esnaf zarar etmekte.