Çamoluk'ta helal kazanca yoğun ilgi

Mehmet Talu Hocanın Helal Kazanç konusuında verdiği konferans Çamoluk'da büyük ilgi gördü.

Çamoluk'ta helal kazanca yoğun ilgi

 Anadolu gençlik Çamoluk tensilciliği çalışan gençlik komisyonunca tertiplenen “HELAL KAZANÇ” semineri Çamoluk Arif Safi Lisesi Okul Konferans salonunda gerçekleştirildi.

23.03.2013 Cumartesi günü saat 13.00 da başlayan programa Çamoluk sakinlerinin yakin ilgi ve alakası dikkatleri çekti.

Programın sunuculuğunu Anadolu Gençlik çalışan gençlik komisyon başkanı Mahmut Köycü yaptı. Programa İlçe Müftüsü,İlçe emniyet amiri,ilçe vaizi ve diğer hizmet kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Program İstiklal marşı, kuran ı kerim tilaveti, açılış konuşması, AGD tanıtım sine vizyonu ve Mehmet Talu hoca efendinin konuşmasıyla sona erdi.

Açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik temsilcisi Rıdvan ALKAN Katılımcıları selamladıktan sonra sözlerine şöyle devam etti. Cenabı hak bizleri her zaman her şart altında razı olduğu amellerin sahibi kılsın. Çünkü biz ahret inancına sahibiz. İmtihan için bulunduğumuz bu dünya hayatında hangimizin daha iyi işler yapıp yapmayacağı bir zamanı yaşıyoruz. Bulunduğumuz her zaman ve mekânda iyiliklerin hâkim olması kötülüklerin ortadan kalkması için sorumluluk taşıyoruz. Ahrette hesaba çekildiğimiz o günde dünya hayatımızın aleyhimizde olmaması için bu hayatı rabbimizin razı oldu şekilde yaşamak ve bu gayreti göstermek mecburiyetindeyiz. Allah cc amellerimizi zayi etmesin. Dünya hayatımızı razı olduğu istikamet üzere kurmayı nasip etsin. Bizlere kuranında beyan buyurduğu gerçek İslam kardeşliğini yaşamayı nasip etsin. Şu duayla sözlerimi nihayetlendirmek istiyorum. Yarabbi Bizleri İslam üzere yarattın, ancak Müslümanlar olarak yaşamayı ve ruhumuzu şehitler olarak teslim etmeyi nasip et diyerek konuşmasını tamamladı.

Anadolu Gençlik Derneğinin ve kurulduğu günden bu güne Türkiye’nin dört bir tarafında gerçekleştirdiği faaliyet ve hizmetlerin tanıtıldığı sine vizyonda Anadolu gençlik Derneği Genel Başkanı Salih TURHAN beyin özel hazırlanmış konuşması da davetlilerce beğeniyle dinlendi.

Sinevizyon sunumunun ardından kürsüye gelen Ülkemizin Tanınmış İlahiyatçı yazar ve fıkıh âlimlerinden Mehmet TALU. Hoca efendi kürsüye geldi.

İlahiyatçı-Yazar Mehmet TALU konuşmasında, ana hatlarıya : ’’ Helal Kazanç her Müslümana farz olan hükümlerin başında gelmektedir. Vücuda haram lokma girerse 40 gün ibadetler kabul olunmuyor. Helal Kazanç kulluğumuzun makbul olmasının şartıdır.

Ömrünü nerede tükettiğinden

Gençliğini nerede harcadığından

Malını nereden kazandığından( Ahirete hesabın kolay olması için)

Malını nereye harcadığından

İlmi ile amel edip etmediğinden hesaba çekilecektir.

Helal kazanıp helal yollara harcamak Müslümanlara farzdır. Ahirette Müslümana neden çok kazanmadığın diye değil nereden ve nasıl kazandın diye hesap verecek. Müslümanların bugün en çok dikkat etmediği birkaç husus var.

1-Cuma saatinde iş yerlerinin kapatılmaması( Cuma saatindeki kazanç Helal Kazanç değildir.)

2-Faiz konusunda Müslümanlar duyarlı değil herkes faize bulaşmış durumdadır.

3-İş adamlarımız manken gibi sekreter çalıştırmamalıdır, bu asla doğru değildir’’ şeklinde konuştu.

Programda Mehmet TALU, katılımcıların sorularını da cevaplayarak katılımcıların hislerine tercüman oldu.

Çamoluk Haber



YORUM EKLE
YORUMLAR
RIDVAN ALKAN
RIDVAN ALKAN - 11 yıl Önce

KÖTÜ BİR İŞ Mİ YAPTIK Kİ KİMSE YORUM YAPMIYOR

Tugay KARABULUT
Tugay KARABULUT - 11 yıl Önce

O KADAR İYİ BİR İŞE İMZA ATILDI Kİ HERKES KENDİSİNİ MUHASEBE ETMEK İHTİYACI DUYDU. BU MUHASEBE SONUCUN DA CUMA SAATİNDE DÜKKANINI KAPATMAYANLAR YADA HANIMINI DÜKKANA BIRAKANLAR MAHCUP OLDU. BU MAHCUPLUK SEBEBİ İLE YORUM YAZAMIYORLAR. BU ÇALIŞMALARIN DEVAMI GELDİKÇE İLÇE ESNAFIMIZ İSLAM İÇİN OLAMASI GEREKEN YAPIYA KAVUŞACAK İNŞAALLAH.

kadir alkan
kadir alkan - 11 yıl Önce

yok amca hayırlı bir iş yapmışsnız inşallah daha çok ilçemizde böyle progamlar olur bu iş sayesnde helal kazancın ne oldugunu hatırlamış oldu halkımız en önemlisi gençlerin dinlemesi önemli ne durumda olursak olalım yarında açlıkdan ölecegimizi bilsek bir parça ekmegi helalinden yemeye çalışacagız şöyle bir söz var kul sıkışmadıkça hızır yetişmzmiş

İrfan TATAR
İrfan TATAR - 11 yıl Önce

Güzel olmaya çook güzel,hoş olmuş kutluyorum sizleri.. Enteresan toplumuz.. toplanıyoruz,güzel konuşmaları dinliyoruz nedense uygulamaya gelince şeytanlaşıyoruz. 2 örnek vereceğim takdiri sizlere bırakıyorum. 1.) Çamoluk'ta iyi konuştuğum vatandaşın dükkanında çay içerken izalasyon kaplaması olan izocamı sordum. ısıtılarak yapıştırılıyor ya işte onu..110 tl. dedi. piyasasını bilmediğim için fiyatı uygun buldum, 12 top sipariş verdim. dışarı çıkınca o an yanımdaki vatandaş beni uyardı. Erzincanda yarı fiyat dedi. aradım Erzincanı aynı marka, aynı kalite sadece 44 tl. idi. 2.) Marshall boya köprü başının orada 40tl. 70 metre yukarıda 80 tl....İstanbul'da Beylikdüzünde büyük bir AVM. de tezgahta tavuk eti kilosu 7,5 tl..tam karşısına HELAL KESİM DEMİŞLER kilosu tam 20 tl.. yani dostlar fiyatı bu kadar arttıran sadece keserken besmele çekmekmidir.ne Çamolukta, ne de İstanbulda dürüstlük dilimizde,uygulamada maalesef 10 üzerinden sıfırız..

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205