Taraf yazarından Necip Fazıl'a Ağır Hakaret

Taraf gazetesi yazarı Roni Margulies'in, Şair ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek'e köşesinden hakaretler yağdırması sert tepkilere neden oldu.

Taraf yazarından Necip Fazıl'a Ağır Hakaret

 

 
 
 
Necip Fazıl Kısakürek'in 25 Ekim 1967 tarihinde Büyük Doğu'da yayımlanmış olan "Dünyayı Yahudi Güdüyor" başlıklı yazısından alıntılar yaparak Taraf gazetesindeki köşesinden Necip Fazıl'a hakaretler yağdıran Roni Margulies'in sözleri öğrencileri ve sevenlerini öfkelendirdi.

İşte o küstah satırlar: 

(...) Recep Tayyip Erdoğan'dan belediye başkanlarına kadar pek çok AK Parti üyesi gençliğini Büyük Doğu dergisi okuyarak, Necip Fazıl'ın görüşlerini beğenip benimseyerek geçirdi.

Başbakan hala bugün iyi niyetli bir beraberlik ruhu aşılama çabası içinde Nazım Hikmet'le Necip Fazıl'ı birlikte anıyor.

Kusura bakmayın, ama yok öyle şey.

Azgın bir ırkçının, altı milyon kişinin ölümünü onaylayan ve az bulan bir yaratığın adını Nazım Hikmet'le birlikte anamazsınız.

Ve bu yaratığın adını Kültür Merkezlerine veremezsiniz.

Irkçılığın kültürü mü olurmuş!"

***

Necip Fazıl'ın büyük bir fikir adamı olduğunu belirten sevenleri, Margulies'in ‘haddini aştığı' ve büyük bir terbiyesizlik yaptığı konusunda hem fikirler…

“MUHAKKAK YARGILANMALIDIR”
“Yahudi ırkçısı, Faşist bir yazardır kendisi. Bu adam mutlaka yargılanmalı” diyen Vakit gazetesi yazarı Mustafa Miyasoğlu, sadece Necip Fazıl'ın ailesi ve Büyük Doğu Yayınları'nın değil yazıda ismi anılan kurumların yöneticilerinin de mahkemelere bu hakaretlerle ilgili suç duyurusunda bulunmalarının gerektiğini söyledi.

Miyasoğlu, Margulies'in derhal cezalandırılması gerektiğini de belirterek, “Çünkü, bu adam büyük bir terbiyesizlik yapmıştır. Esefle kınıyorum. Aslında hakaret hak ediyor ama bu bizlere yakışmaz. Haddini aşmıştır. Küstahlık cezasız kalmamalıdır. Tüm dünyanın takdir ettiği bir fikir adamını bu sözlerle eleştirmek haddine değildir. Bu cesareti bulabilmesi de beni şaşırtmıştır doğrusu” dedi.

İstanbul Bahçelievler Belediyesi eski Belediye Başkanı Muzaffer Doğan da, Margulies'in Necip Fazıl Kısakürek hakkındaki yazısına sert tepki gösterdi.

Doğan, “Büyük bir terbiyesizlik yapmıştır. Son yüzyılda Türkiye ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde Türk ve İslam dünyasının yüzakı olan “Üstad” Necip Fazıl Kısakürek'e kin kusmuş!.. Bir Yahudi ırkçısından da bu beklenirdi zaten. ‘Roni' midir, ‘Coni' midir?

Her ne karın ağrısı ise!.. Yazdıkları sinek vızıltısı mesabesinde şeyler. Üstad Necip Fazıl, aramızda yaşıyor ve yaşayacak. Büyük Doğu davası yürüyor ve yürüyecek. ‘Roni'lerdense hiçbir şey kalmayacak...” ifadelerine yer verdi.

Necip Fazıl'ın ismini, belediye başkanlığı yaptığı dönemde Bahçelievler'de bir kültür evine vererek, bu konuda bir ilki başlatan Muzaffer Doğan, “Bugün yüzlerce Kültürevi'ne, okula, caddeye, mahalleye Necip Fazıl Kısakürek ismi verilmiş! Yetmez!.. Biz Büyük Doğucular, isim peşinde değiliz. Asıl bundan sonra sıra, İslam'ın emir subaylığı demek olan Büyük Doğu İdeolocyası'nı, ülkenin dağına taşına, havasına, suyuna, mahkemesine, mektebine ve Millet Meclisi'ne nakşetmeye geldi… Şimdi o demdeyiz. Yaşayan ve yürüyen dava, Nazım Hikmet'in değil, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in davasıdır.” diye konuştu.

“SAĞLIĞINDA ÜSTAD'A KARŞI KALEM OYNATMAK CESARET İSTERDİ”
Konuyu köşesine de taşıyan Milli Gazete yazarı Ali Haydar Haksal ise, “Üstat Necip Fazıl hayatta değil. Sağlığında ona karşı kalem oynatmak cesaret isterdi. Ölümünden sonra Büyük Doğu izleğinden bulunanların güçlenmesi, Üstad'ın arkasında büyük bir akımın olması kimi kalem sahiplerinin hareket etme alanını sınırladı. Üstat, ölümünden sonra çok daha okunan, üzerinde düşünülen biri. Genelde sabırlı bir insanım. Öfkem kimi zaman kalemime yansısa onu hemen törpülerim. Fakat bu sefer Siyonist Yahudi Faşist bir Irkçının yazdıklarını okuyunca öfkemi törpülemekte güçlük çektim. Nedenlerim çok.

Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti topraklarında özgür yaşamış, bugüne kadar hiçbir zulme uğramamış, sol ruhlu, şimdilerde Taraf gazetesi ve İslami gelenekten gelen bir dergide yazılarını yayımlayan Irkçı Faşist Roni Margulies. Üstat Necip Fazıl'a zehir kusmuş” İfadelerine yer verdi.

Yahudi yazar Roni Margulies', köşe yazısında, Recep Tayyip Erdoğan'dan belediye başkanlarına kadar pek çok AK Parti üyesinin gençliğini Büyük Doğu dergisi okuyarak, Necip Fazıl'ın görüşlerini beğenip benimseyerek geçirdiğini belirterek; “Başbakan hala bugün iyi niyetli bir beraberlik ruhu aşılama çabası içinde Nazım Hikmet'le Necip Fazıl'ı birlikte anıyor. Kusura bakmayın, ama yok öyle şey. Azgın bir ırkçının, altı milyon kişinin ölümünü onaylayan ve az bulan bir yaratığın adını Nazım Hikmet'le birlikte anamazsınız. Ve bu yaratığın adını Kültür Merkezlerine veremezsiniz. Irkçılığın kültürü mü olurmuş” demişti.

Kaynak: Habervaktim.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
dogrutaraf
dogrutaraf - 14 yıl Önce

haber sitesi tarafsız yaklaşmalı habere topluma verdiği mesaj ideolojik olmamalı necip fazıl dediğiniz şair yahudi eleştirisi yapıyorken sesiniz çıkmıyorsa bir gazeteci eleştiri yaptığında neden öfkelenirsiniz toplumda bilinçsiz hareket edecek insanlarda vardır unutmayınki hrant dinkde bu tür nefrete maruz kalmıştı haber editörü kimse çok taraflı yaklaşıyor haberlere heyecanlı ve kişisel ruh haliyle haber sunuyor iyi günler
Not: Bu haber başka bir siteden kaynak gösterilerek iktibas edilmi

emin ağaoğlu
emin ağaoğlu - 14 yıl Önce

cemaatleşmenin boyutu öfkeden analaşılıyor

oya
oya - 14 yıl Önce

bir şairi değerlendirirken eserlerinin kaç dile çevrildiğine, o dillerde ne kadar okunduğuna, dünya edebiyatı ile ilgili derslerde, konferanslarda, kürsülerde ne kadar yeri olduğuna bakmak gerekir. var mıdır necip fazıl? yoktur, olamaz da. ve nazımlada asla anılamaz

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205