Ünlü Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler Şebinkarahisarda

Şebinkarahisar'lı Dünyaca Ünlü fotğraf Sanatçısı Ara Güler İsminin verildiği sokağın açılışı için Şebinkarahisar'a geldi.

Ünlü Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler Şebinkarahisarda

Fotoğraf  sanatçıAra Güler, Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde adının verildiği caddenin açılışını yaptı, köyünü gezdi.
Şebinkarahisar Bele-diye Meclisi tarafından alınan kararla ilçede bir caddeye Ara Güler verilmesi sonucu bugün bir tören düzenlendi. Törene Giresun Vali Yardımcısı Osman Demir, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar Kaymakamı Ünal Koç, Ara Güler ile davetliler katıldı.
Tören öncesi İlçe Halk Eğitim Merkezinde Ara Güler'in hayatını anlatan ve kendi fotoğraflarından seçtiği bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Sunumun ardından kısa bir konuşma yapan Ara Güler, “İşte benim işim bu. Ben fotoğraf muhabiriyim, çektiklerimi sizlerle paylaşıyorum. Memnun kaldığınızı umuyorum” dedi.
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Şebinkarahisar Şubesini ziyaret eden Güler, kendisine sunulan tatlıları yedi, çay içti. Vali Yardımcısı Osman Demir, Kaymakam Ünal Koç, Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Halk Eğitim merkezi Müdürü Sabri Çamcı ile Yardım Sevenler Derneği Şebinkarahisar Şube Başkanı Ayla Demirer'e “İstanbul'u dinliyorum 1950-2010” adlı fotoğraf albümünü imzalayarak hediye etti.
Ara Güler daha sonra iki yıl önce açılan ve kendi adının verildiği caddede gerçekleştirilen törene katıldı. Törende konuşan Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı,  “Bu aile 1910 yıllarında buradan göç ettiler. İşte bu ailenin bir ferdi olan dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı hemşehrimiz Ara Güler'e bu caddenin ismini vererek onun ismini gelecek nesillere miras olarak bırakıyoruz. Şebinkarahisar bir kültür merkezidir. Birçok sanatçı ve eğitimci çıkarmıştır. Bunlardan bazıları Ara Güler, İdil Biret ve Hüseyin Hüsnü Tekışık'tır. Ayrıca İdil Biret'in ismini de aldığımız meclis kararı sonucu bir sokağa verdik. Onun da açılışını ilerleyen günlerde gerçekleştireceğiz” dedi.
Fotoğraf sanatçısı Ara Güler ise konuşmayı sevmediğini ve beceremediğini söyledi ve karşısında bulunanların fotoğrafını çekti. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, “Çok değişik bir duygu yaşadım. Baba memleketime 5 kez gelmiştim. Kendi adımın verildiği sokağı açmam çok güzel duygu. Ben Şebinkarahisarlı olduğumu ilk önce arkadaşım Aziz Nesin'den öğrendim. Onunla komşu köylerdeniz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından caddenin açılışı gerçekleştirildi. Ara Güler daha sonra köyü olan Yaycı köyüne gitti. Köylülerle sohbet eden Güler, daha önceleri geldiğinde su içtiği çeşmeden su içti. Kendisini takip eden basın mensuplarının da sık sık fotoğraflarını çeken Ara Güler daha sonra Aziz Nesin'e gitti.

Kaynak: Giresun İleri Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205