Giresun Gençlik Derneğine Çamoluklu Başkan

Giresun Gençlik Derneği olağanüstü kongresini yaparak yeni başkanını seçti

Giresun Gençlik Derneğine Çamoluklu Başkan


Giresun'un duayen dernekçilerinden Halil Kütük önderliğinde, Giresunlu üniversiteli gençleri bir araya getirip sorunlarına odaklanma ve geleceğin Giresunlu, akademisyen,bilim adamı ve iş adamlarını tanıştırmak amacıyla kurulan Giresun Gençlik Derneği, 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü yaptığı olağanüstü kongresi ile yeni başkan olarak, Çamoluklu genç işadamlarından İzzet Mermer'i başkan seçti.
Çamlıca'daki Mashhad Cafede yapılan olağanüstü kongreye, Kurucu başkan Halil Kütük ile birlikte Giresunlu genç akademisyen, iş adamı ve öğrenciler katıldılar.
Kahvaltı ikramıyla başlayan kongre,  saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti.
Divan Başkanlığını Ayşe Ada Şancı'nın yaptığı Kongrede konuşma yapan başkan İbrahim Kütük, yönetimlerinin pandemi dönemine denk gelmesi nedeniyle istedikleri çalışmaları yapamadıklarını, ancak yine de, bazı öğrencilere burs verip  ihtiyaç sahibi ailelere de market kartları vererek destek olduklarını söyledi.
Kurucu Başkan Halil Kütük'de yaptığı konuşmada, 32 yaşında tanıştığı Sivil Toplum çalışmaları ileGiresun ve Karadeniz bölgesinde bir çok dernek, vakıf ve federsyonun kurulmasında öncülük ettiğini, Giresun Gençlik Derneğinin de bunlardan biri olduğunu söyledi.
"Giresun Kalite ve Kariyer Merkezi" sloganı ile kurulan gençlik derneğinin bu güne kadar bir çok gencin hayatına dokunduğunu söyledi.
Giresun Gençlik Derneği bursiyerlerinden, günümüzde ülke çapında isim yapmış bilim adamı ve iş adamlarının olduğunu açıkladı.
Giresun Gençlik Derneğinin hiç bir siyasi partiye angaje olmadan bu güne geldiğini söyleyen Halil Kütük, bundan sonra da aynı çizgisinde devam etmesi gerektiğini söyledi.
Halil Kütük katılımcılardan, çevrelerindeki gençlerden inanıp güvendiklerini Giresun Gençlik Derneğine getirmeleri çağrısında bulundu.
Daha sonra yapılan seçimde İzzet Mermer oy birliği ile Giresun Gençlik Derneği yeni başkanı oldu.
Çamoluk Yenice Köyünden tekstil işiyle uğraşan İş Adamı İzzet Mermer Başkan seçildikten sonra bir konuşma yaptı.
İzzet Mermer'de Giresun Gençlik Derneğinin köy dernekleri gibi düşünülmemesi gerektiğini söyleyerek, yeni dönemde çok daha aktif çalışmalara imza atacaklarını söyledi.
İzzet Mermer, özellikle Giresunlu sanatçı, bilim adamı ve karamanlarının adlarının yaşatılması için il ve ilçe belediyelerle görüşüp onların adlarının sokak ve caddelere verilmesini talep edeceklerini söyledi.
İzzet Mermer yaptığı konuşmasında;
"Değerli hemşehrilerim bu gün Giresun Gençlik Derneğinin 4.oluğanüstü kongresinde kurucu genel başkanımız sayın Halil Kütük beyin tensipleri ve üyelerimizin takdiri ile Giresun Gençlik Derneği başkanlığına seçilmiş oldum .Olağan Üstü Genel Kurulda teveccüh gösterip tarafımı başkan seçmeniz şahsım adına büyük önem ve kıymet teşkil etmektedir. Bu kaliteli oluşum ile bir arada, bütünlük içerisinde, hedefimize yürürken, üzerimizdeki Giresunlu gençlerin başarısı ve birlikteliği öncelikli düşüncemiz olucaktır. Kurulduğu 2006 yılından bu yana iş hayatında ve eğitim hayatında bir birinden değerli şahsiyetler barındıran derneğimiz aynı vizyon ve aynı misyon ile yoluna devam edecektir .başta kurucu genel başkanımız syn:Halil Kütük beye divan başkanlarımız sayın:Ayşe ada Şancı 
sayın,Savaş Karaman 
sayın,Fatih Üdük beye  telefonla aramıza katılıp bizleri tebrik eden medeni iftiharımız üyemiz sayın,Said Ercan beye tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma kıymetli üyelerimize Çamoluk haber Kazım Karaçoban beye bir önceki dernek başkanımız İbrahim Kütük ve onun nezdinde emek ve gayret göstermiş  geçmiş dönem başkanlara  ve kıymetli yönetimlerine ez cümle tüm misafir ve katılımcılara canı gönülden teşekkür ederim Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi
İzzet Mermer Genel kurula bir teklif vererek Halil Kütük'ün onursal başkan olması için oylama istedi. Yapılan oylamada Halil Kütük oy birliği ile Giresun Gençlik Derneğinin onursal gele başkanı oldu.
Giresunlu Türk Halk Müziği Sanatçısı Savaş Kahraman kongre sonunda kısa bir türkü resitali yaptı.
İzzet Mermer'in başkanlığında Giresun Gençlik Derneği yönetimi şu şekilde oluşturuldu. 

Çamoluk Haber


 

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205