Ak Parti Giresun için 2 Projesini Açıkladı

Ak Parti Giresun için vadettiği 28 günde 28 proje kasamındaki iki projesini açıkladı.

Ak Parti Giresun için 2 Projesini Açıkladı

Seçimlere sayılı günler kala AK Parti Giresun için geliştirdiği ve 28 günde 28 proje adını verdiği projelerini dün açıklamaya başladı. AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli Giresun için geliştirdikleri ikinci projenin “Gençlik ve Kültür Merkezi” üçüncü projelerinin ise “Gençlik ve Spor Merkezi” projesi olacağını söyledi. Canikli yaptığı yazılı açıklamada yapılacak işlerin planlamasının tamamlandığını bir kısmının ihale ve yürütme aşamasında olduğunu kaydetti.
GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ
Canikli, yapılması planlanan işlerden ilk olarak, “Yeni Gençlik ve Kültür Merkezi” projesini anlattı. Genç kuşakların sağlıklı yetişmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için Gençlik ve Kültür Merkezine önem verdiklerini Giresun halkının ve gençlerinin bu alanda önemli bir ihtiyacının karşılanacağını ifade etti.
Söz konusu Kültür Merkezi Orman Bölge Müdürlüğü'nün arkasındaki 9,5 dönümlük araziye yapılacaktır. Söz konusu arazinin hazine ile takas işlemleri başlamış, imar tadilatı ve parselasyon işlemi yapılmıştır. Ödeneği Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce sağlanacaktır. Kültür merkezinde 500 kişilik çok amaçlı toplantı salonu, sergi salonları bulunacak.
GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ
AK Partinin iktidara gelmesiyle her alanda yaşanan değişiklik ve gelişmelerin bu sahada da kendini hissettirdiğini  vurgulayan Nurettin Canikli, bir yandan mevcut spor alanları iyileştirilir, eksik kalanlar tamamlanırken diğer yandan da yenilerinin yapımına başlandığını belirterek   “Bu bağlamda ilk olarak Giresun Merkez Teyyaredüzü mevkiinde 20.645 M2'lik alana Gençlik ve Spor Merkezi kurulacaktır. Merkez bünyesinde 2 halı saha, 1  basketbol, voleybol ve tenis kordu sahası, 1 bowling ve bilardo salonu, 400 m2 masa oyunları alanı, 1500 metre yürüyüş parkuru, 2200 m2 açık hava etkinlik alanı, 280 kişilik anfili tiyatro, 2 kafe, 260 m2 çocuk oyun sahası, seminer salonu, kütüphane, 3500 m2 peyzaj alanı, 240 m2 tema parkı, 45 araçlık otopark bulunuyor”dedi.
80 m2 kapalı kadın etkinlik alanı ve merkezin yapım ödeneğinin yarısı Özel İdare tarafından karşılanacak, diğer yarısı da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden istendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205